طرز تهیه مربای هویج خانگی به روش کلاسیک

طرز تهیه مربای هویج خانگی
هویج پر از ویتامین A هست که برای چشم خیلی خوبه. پس با خوردن مربای هویج هم یه دسر خوشمزه میخورید هم به چشماتون میرسید.

سلام به همه دوستای آشپز! امروز در بخش آموزش آشپزی میخوایم دست به کار بشیم و یه مربای هویج خانگی خوشمزه و پرخاصیت درست کنیم. مربا هویج نه تنها یه صبحونه انرژی زا و خوشمزه است، بلکه یه منبع غنی از ویتامین A هم هست. پس بریم که طرز تهیه مربای زردک رو یاد بگیریم و با هم این مربای خوش رنگ و دلبر رو درست کنیم.

طرز تهیه مربای هویج خانگی

آدم از بچگی با عطر مربای تازه کلی خاطره داره، نه؟ مخصوصاً وقتی صبح زود بیدار می‌شدی و بوی مربا توی خونه مادربزرگ پیچیده بود. حالا فکر کن خودت بخوای اون عطر و طعم قدیمی رو دوباره زنده کنی! اگه دلت یه مربای خوشمزه و خوش رنگ می‌خواد، مربای هویج یکی از اوناییه که هم درست کردنش آسونه و هم مزه‌اش حرف نداره. بیا با هم بریم سراغ درست کردن این مربای خوشمزه به سبک ما توی تی رایس!

مواد لازم برای پخت مربای هویج:

  • هویج: حدود یک کیلو (بهتره از هویج‌های شیرین و تازه استفاده کنید)؛
  • شکر: به اندازه وزن هویج (مثلاً اگه یک کیلو هویج دارید، یک کیلو شکر هم میخواید)؛
  • آب لیمو ترش: یک قاشق غذاخوری؛
  • آب: به مقدار لازم (حدود یک لیوان)؛
  • زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه (برای رنگ و عطر بهتر)؛
  • هل: چند عدد (برای عطر و طعم بهتر)؛

البته هیچ اجباری برای استفاده از شکر نیست و اگه دوست داشته باشید میتونید همین رسپی رو بدون شکر اجرا کنید و مربای هویج بدون شکر داشته باشید.

در ادامه اموزش مربا هویج نوبت به آماده کردن وسایل موردنیازتون می رسه که جزو لوازم کاملاً در دسترس هستن و همه جا هم پیدا میشن. اونچه که برای پخت مربای هویج خانگی نیاز دارید شامل موارد زیر هستش:

  • قابلمه بزرگ؛
  • قاشق چوبی؛
  • رنده؛
  • شیشه تمیز و خشک برای نگهداری مربا؛
مراحل تهیه مربا هویج
مربای هویج یه شیرینی خوشمزه و سالمه که برای همه سنین مناسبه.

آماده‌سازی هویج

اول از همه، هویج‌ها رو خوب بشور و پوستشون رو بکن . حالا دو راه داری: یا هویج‌ها رو رنده کن که مربای نرم‌تری داشته باشی و مربای هویج رنده شده بپزی یا اونا رو نگینی خرد کن تا یه مربای با تکه‌های هویج داشته باشی . هر کدوم که بیشتر دوست داری!

در نهایت طرز تهیه مربا هویج رنده شده هیچ فرق خاصی با مربای هویج خرد شده نداره. از همه این‌ها که بگذریم حتی میتونی مقداری از هویج رو برای درست کردن آب هویج کنار بذاری که خدایی جزو نوشیدنی‌های گوارا و پر‌خاصیت محسوب میشه.

تفت دادن هویج

هویج‌ها رو داخل یه قابلمه مناسب بریز و روی حرارت متوسط تفت بده . این کار باعث میشه رنگ هویج‌ها قشنگ‌تر بشه و بوی خوبی هم بگیرن. نگران نباش، زیاد تفتشون نده که نسوزن.

پختن هویج با آب

حالا یه مقدار آب به هویج‌های تفت داده شده اضافه کن و بذار تا با حرارت ملایم بپزن . حدوداً ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کافیه تا هویج‌ها کاملاً نرم بشن.

درست کردن شربت مربا

بعد از اینکه هویج‌ها پختن، نوبت به شیرین کردنش می‌رسه . شکر رو به هویج‌های پخته شده اضافه کن و خوب هم بزن تا شکر کاملاً حل بشه. در همین حین شاید بدت نیاد یه نگاهی به طرز تهیه هویج بستنی این دلبر خوشمزه و خنک بندازی و برای روزهای گرم تابستونیت یه همدم همیشگی پیدا کنی!

اضافه کردن طعم دهنده‌ها

حالا وقتشه که مربامون رو خوش عطر و بو کنیم. آب لیمو ترش، زعفران دم کرده و چند تا هل رو به مربا اضافه کن. اینارو به عنوان ترفندهای آشپزی در نظر بگیر: آب لیمو ترش باعث میشه رنگ مربا قشنگ‌تر و طعمش بهتر شه. زعفران هم که دیگه حرف نداره، هم رنگ و هم عطر مربا رو عالی می‌کنه. هل هم که یه عطری به مربا میده که نگو!

مقاله مرتبط:  آموزش طرز تهیه لیموناد خانگی به سبک کافی شاپی

پختن نهایی مربا

حرارت رو کم کن و بذار مربا با حرارت ملایم بپزه. حواست باشه که مرتب هم بزن تا ته نگیره و شکرک نبنده. حدود 45 دقیقه تا یک ساعت زمان می‌بره تا مربا قوام بیاد. ممکنه براتون سوال پیش بیاد که چطوری بفهمیم مربا آماده شده؟ خیلی ساده! یه قاشق از مربا رو بردار و روی یه بشقاب سرد بریز. اگه مربا حالت غلیظ و روان داشت، یعنی کارمون تمومه و مربا آماده شده.

پر کردن شیشه‌ها

مربای خوشمزه‌ رو داخل شیشه‌های تمیز و خشک بریز و درشون رو محکم ببند به عنوان دانستنی‌ها بهت میگم، برای اینکه خیالت راحت باشه، شیشه‌ها رو به مدت ۵ دقیقه داخل آب جوش قرار بده تا کاملاً استریل بشن.

مربای هویج خانگی ما آماده است! می‌تونی این مربای خوشمزه رو با نان تست، پنیر یا ماست میل کنی . نوش جونت! اگه دوست داشتی می‌تونی به جای هل از دارچین یا وانیل هم استفاده کنی و نیازی نیست جداگانه طرز تهیه مربا هویج با وانیل رو یاد بگیری. همچنین می‌تونی مقدار شکر رو کم و زیاد کنی تا مربات به اندازه دلخواهت شیرین بشه.

حالا که طرز تهیه مربای هویج رو یاد گرفتی، می‌تونی با کمی خلاقیت، طعم‌های جدیدی رو به این مربای خوشمزه اضافه کنی. مثلاً می‌تونی از پرتقال، سیب یا حتی گردو هم توی مربات استفاده کنی.

خلاصه کلام

برای خوشرنگ‌تر شدن مربای هویج می‌تونید از زعفران بیشتری استفاده کنید. اگه دوست داشتید به جای هل، دارچین یا وانیل بریزید و برای جلوگیری از شکرک زدن مربا، بهتره از شکر سفید استفاده کنید و مربا رو در جای خشک و خنک نگهدارید. مربا هویج رو می‌تونید به همراه نان تست، پنیر یا ماست میل کنید.

مربای هویج خانگی شما آماده اس! امیدوارم از درست کردن و خوردنش لذت ببرید.

سوالات متداول

در تهیه مربای هویج چقدر شکر بریزیم؟

معمولاً به اندازه وزن هویج شکر می‌ریزن ولی بستگی به ذائقه‌تون داره. می‌تونین کمتر یا بیشتر بریزین.

در پخت مربای هویج چه نوع هویجی بهتره؟

هویج‌های شیرین و تازه بهترین انتخابن.

در تهیه مربای هویج چقدر آب بریزیم؟

یه لیوان آب برای هر کیلو هویج کافیه ولی بستگی به آب انداختن هویج‌ها هم داره.

مربای هویج رو چقدر بپزیم؟

حدود 45 دقیقه تا یک ساعت با حرارت ملایم. تا جایی که غلیظ بشه.

چطور بفهمیم مربا هویج آماده شده؟

یه قاشق از مربا رو روی بشقاب سرد بریز، اگه شکل خودش رو حفظ کرد، آماده‌ست.

چرا مربای هویج شکرک می‌زنه؟

ممکنه زیاد هم زده باشی یا حرارتش بالا بوده باشه. سعی کن آروم هم بزنی و حرارت رو کم نگه داری.

مربا هویج رو کجا نگهداری کنیم؟

توی شیشه تمیز و خشک، دور از نور مستقیم و جای خنک.

در تهیه مربای هویج از چه ادویه‌هایی میتونم استفاده کنم؟

هل، دارچین، وانیل و زعفران رایج‌ترین ادویه‌ها هستن.

در تهیه مربا هویج میتونم به جای شکر از عسل استفاده کنم؟

بله، میشه فقط باید بیشتر هم بزنید تا عسل حل بشه.

مربا هویج خانگی رو چطور تزیین کنم؟

می‌تونی با مغز گردو، بادام یا پسته تزیینش کنی.

مربای هویج با چی خوشمزه‌تر میشه؟

با نان تست، پنیر یا ماست خیلی خوشمزه میشه.

مربا هویج رو میشه فریز کرد؟

بله، میشه. ولی بهتره اول از همه سرد بشه و بعد داخل فریزر بذارید.

طرز تهیه مربا هویج غلیظ چجوریه؟

برای اینکه مربای غلیظ‌تری داشته باشی، می‌تونی آخر کار حرارت رو بیشتر کنی و بیشتر هم بزن.