آموزش کامل طرز تهیه شاتوبریان با سس جگر و قارچ + نکات کلیدی

استیک شاتوبریان با سس جگر و قارچ
شاتوبریان با سس جگر و قارچ، یه استیک فرانسوی لوکس و خوش خوراکه!

اگه دنبال یه غذای خاص و خوشمزه هستین که توی خونه درستش کنید و حس یه سرآشپز حرفه ای رو داشته باشین، شاتو بریان با سس جگر و قارچ بهترین انتخابه!

یه استیک فرانسوی با بافت نرم و طعمی بی نظیر که با یه سس غلیظ و خوشمزه ترکیب میشه . پس بریم که با هم توی این قسمت از کلاسهای اشپزی رایگان ما طرز تهیه شاتو بریان با سس جگر و قارچ رو یاد بگریم و یه غذای لوکس و جذاب بپزیم!

شاتو بریان چیست؟

شاتو بریان Chateaubriand یه مدل استیک خفن و خوشمزه فرانسویه که از قسمت میانی فیله گوساله درست میشه؛ شاید براتون جالب باشه بدونید که این استیک لاکچری رو از روی اسم فرانسوا رنه دو شاتو بریان، نویسنده و سیاست مدار فرانسوی نام گذاری کردن.

استیک شاتوبریان به همراه سس مخصوص و پوره سیب زمینی
کلاسیک ترین همراه شاتو بریان، پوره سیب زمینی کره ای یا خامه ایه!

کلاً غذاها و دسرهای فرانسوی توی یه لیگ دیگه بازی میکنن و فوق العاده لذیذ و روح نواز هستن مثلاً همین تارت توت فرنگی با کرم پاتیسیر! کافیه یه اسلایس ازش میل کنید تا به خوبی متوجه شید که یه تارت میوه ای تا چه حد میتونه خفن و دلچسب باشه.

مقاله مرتبط:  آموزش خورشت اناربیج گیلانی: طعمی که باید امتحانش کنی!

مواد لازم برای شاتو بریان با سس جگر و قارچ

حالا که قصد تهیه استیک شاتوبریان خانگی رو دارین و میخواین در کنار یاد گرفتن غذاهایی مثل طرز تهیه شیرین خورشت لاهیجان سری هم به دنیای غذاهای قرتی خارجی بزنید، مواد اولیه زیر رو آماده کنید که امشب شام، شاتوبریان با گوشت داریم:

مواد لازم برای شاتوبریان
فیله گوساله 800 گرم
جگر مرغ 200 گرم
قارچ تازه 250 گرم
کره 100 گرم
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
آب گوشت نصف پیمانه
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
سیر رنده شده 1 حبه
خامه صبحانه 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
جعفری تازه واسه تزیین

بعد از آماده کردن مواد اولیه، نوبت به آموزش طرز تهیه شاتو بریان با سس قارچ میرسه؛ مخصوصاً اگه همیشه غذاهایی مثل ترش کباب با مرغ به همراه برنج ایرانی میل می کنید برای یک بار هم که شده این استیک متفاوت رو تست کنید.

پس قدم به قدم با ما همراه باشید تا روش پخت شاتو بریان با سس جگر و قارچ رو به سبک سرآشپزهای فرانسوی بهتون یاد بدیم.

استیک گوشت شاتو بریان ره همراه سبزیجات
برای تعادل طعم و سبک تر شدن شاتو بریان یه سالاد سبز با سرکه بالزامیک کنارش بذارید.

مرحله اول : آماده کردن گوشت

در اولین مرحله از پخت شاتوبریان با گوشت، فیله های گوساله رو به تکه های ضخیم (حدود 4 تا 5 سانتی متر) برش بزنید. بعد یه کمی روغن زیتون روشون بمالید و با نمک و فلفل مزه دارشون کنید.

مقاله مرتبط:  همه چیز درباره طبع و خواص چای سبز در طب سنتی؛ اکسیر طول عمر!

با توجه به این که در تهیه شاتوبریان با سس جگر و قارچ از روغن زیتون استفاده میشه، این غذا به خودی خود برای سلامتی و تناسب اندام مشکلی ایجاد نمیکنه بلکه حتی میتونه مفید هم باشه.

درباره نمک هم توجه داشته باشید این موضوع خیلی مهمه که نمک رو دقیقاً قبل از پخت بزنید چون اگه زودتر باشه باعث خارج شدن آب گوشت میشه و استیک شما خشک در میاد. حالا فیله های طعم دار شده رو به مدت نیم ساعت داخل یخچال بذارید تا حسابی مزه بگیرن؛ البته یه ترفند آشپزی عالی برای این مرحله بهتون یاد میدیم:

گوشت رو قبل از پخت به دمای محیط برسونید

چون اگه گوشت سرد رو مستقیم توی تابه بندازین

ممکنه مغزش خام بمونه.

اینجوری اصطلاحاً گوشت استیک شما کامل مغزپخت نمیشه پس گوشت رو حداقل 30 دقیقه قبل از پخت از یخچال در بیارین.

مرحله دوم: درست کردن سس جگر و قارچ

در این مرحله از تهیه شاتو بریان، جگر مرغ رو بشورید و ریز خرد کنید. قارچ ها رو هم به صورت اسلایس های نازک در بیارید و توی تابه با کره و یه کم روغن زیتون تفت بدین تا آبشون کشیده بشه.

سس مخصوص قارچ و جگر روی استیک شاتو بریان ریخته شده
به جای سس قارچ و جگر می تونید شاتو بریان رو به همراه یه سس قارچ غلیظ سرو و میل کنید.

جگر خرد شده رو به قارچ ها اضافه کنید و یه کم تفت بدین تا رنگش تغییر کنه. آب گوشت رو بریزید داخلش و بذارین یه کم جا بیفته. در آخر، خامه رو اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس غلیظ بشه. حتی می تونید با این قارچ ها یه کمی قارچ سوخاری هم درست کنید که ترکیبش با استیک شاتوبریان واقعاً جالب میشه.

مقاله مرتبط:  تعبیر خواب خواستگار آمدن برای دختر مجرد: رازهای قلب شما

مرحله سوم: گریل کردن شاتو بریان

یه تابه چدنی یا گریل رو حسابی داغ کنید و تکه های گوشت شاتو بریان رو داخلش بذارید و هر طرف رو 3 تا 4 دقیقه سرخ کنید تا یه پوسته طلایی بگیره ولی داخلش آبدار بمونه. بعد از سرخ شدن، اون ها رو کنار بذارید تا چند دقیقه استراحت کنن و آبشون توی گوشت حفظ بشه.

یه نکته مهم درباره این مرحله وجود داره به این صورت که تابه داغ، راز یه استیک خوشمزه اس! حتماً تابه رو کاملاً داغ کنید تا وقتی گوشت رو داخلش میذارین یه لایه قهوه ای خوش رنگ روش ببنده و آبش داخلش بمونه. همچنین فراموش نکنید که توی دقایق آخر پخت یه تیکه کره به گوشت بزنید تا حسابی خوش عطر و خوشمزه بشه.

استیک شاتو بریان در بشقاب همراه با قاشق و چنگال، آماده سرو
آب ساده با برش لیمو یا خیار و برگ نعنا یه نوشیدنی عالی و سالم در کنار این غذای فرانسویه.

تا این جا به خوبی دستور پخت شاتوبریان با سس جگر و قارچ رو یاد گرفتین و در کنار غذاهای خوشمزه وطنی مثل شوید قورمه فرصت مزه کردن این غذای خارجی شیک رو هم دارین.

مقاله مرتبط:  تعبیر خواب سگ و دیدن آن در حالت های مختلف از نظر معبران بزرگ

مرحله آخر: سرو کردن شاتو بریان

استیک های خوشگل رو توی ظرف بچینید و روشون سس جگر و قارچ بریزین. برای تزیین شاتو بریان هم یه کمی جعفری خرد شده عالیه! بعد هم استیک خاصتون رو با سیب زمینی سرخ کرده یا سبزیجات بخارپز سرو کنید.

مخصوصاً به کسایی که توی دوره رژیم لاغری هستن توصیه میشه به جای سیب زمینی سراغ سبزیجات بخارپز برن. اگه هم خیلی به سلامتتون اهمیت میدین ماست قفقازی هم ایده خوبی برای همراهی کردن با این غذا به نظر میرسه.

استیک شاتو بریان فرانسوی کلاسیک در یک بشقاب
برای ایرانی تر شدن قضیه می تونید یه کمی برنج ساده هم کنار شاتوبریان بذارید!
مقاله مرتبط:  بهترین محل نگهداری چای خشک در خانه: راز نگهداری چای تازه و خوش عطر

حرف آخر

شاتو بریان یه غذای لاکچری و خوشمزه اس که اگه یه بار امتحانش کنید، عاشقش میشید! با این دستور می تونید توی خونه یه غذای فرانسوی حرفه ای درست کنید و حسابی لذت ببرین. اگه این غذا رو طبق رسپی ما توی تی رایس تهیه کردین، نظرتون رو برامون بنویسید.

سوالات متداول

فرق شاتوبریان با استیک معمولی چیه؟

شاتو بریان یه کم ضخیم تر از استیک های معمولیه و روش پختش هم خاص تره به خاطر همین داخلش آبدارتر و نرم تر میشه. این استیک فرانسوی لوکس معمولاً با یه سس خوشمزه سرو می شه که طعمش رو چند برابر می کنه. مثل سس قارچ، جگر یا حتی سس برنیز.

طرز تهیه شاتو بریان مرغ چگونه است؟

شاتوبریان با مرغ در واقع یه نسخه سبک تر از این غذا هست و برای درست کردنش فقط کافیه که فیله مرغ رو جایگزین فیله گوساله کنید؛ اما حواستون باشه که مرغ زودتر از گوشت میپزه پس مدت زمان گریل کردنش رو کمتر کنید تا خشک نشه.

غذای شاتو بریان رو با چه سس هایی میشه سرو کرد؟

استیک شاتو بریان معمولاً با سس های مختلفی سرو میشه که هر کدوم طعم خاصی بهش میدن. سس قارچ یکی از محبوب ترین هاست که با ترکیب قارچ، کره و خامه درست میشه و طعم ملایمی داره.

سس جگر و قارچ هم گزینه دیگه ایه که طعم قوی تری داره و برای کسایی که طعم های خاص رو دوست دارن، مناسبه.

چه قسمت هایی از گوشت برای تهیه شاتو بریان مناسب تره؟

برای تهیه شاتو بریان بهتره از قسمت میانی فیله گوساله استفاده کنید. این بخش از گوشت، بافتی نرم و لطیف داره و وقتی به درستی پخته بشه یه استیک فوق العاده آبدار و خوشمزه بهتون میده.

آیا میشه شاتو بریان رو بدون سس هم سرو کرد؟

بله، میتونید شاتو بریان رو بدون سس هم سرو کنید. در این حالت، طعم اصلی گوشت بیشتر حس میشه اما اضافه کردن سس هایی مثل سس قارچ یا سس جگر میتونه تجربه طعم بهتری رو براتون به ارمغان بیاره.