آموزش طرز تهیه جوجه حلزونی خوشمزه در خانه

مرغ حلزونی همراه با تکه های لیمو
طرز تهیه مرغ حلزونی خوشمزه رو که یاد بگیرین بعید میدونیم دیگه به جوجه کباب های معمولی لب بزنید!

اگه دنبال یه غذای خوشمزه و متفاوت برای تنوع در آشپزی هستین که هم خوش طعم باشه هم به ظاهر شیک، “مرغ حلزونی” یا “جوجه حلزونی” یه گزینه‌ عالیه! یه جور مرغ که هم می ‌تونید به عنوان پیش‌غذا یا حتی غذای اصلی سرو کنید.

این غذا به قدری خوشمزه و جذابه که حتی اگه مهمونی ‌های کوچک داشته باشید، می ‌تونید حسابی میزتون رو رنگی کنید. پس بیاید با هم در این مطلب از تی رایس طرز تهیه مرغ حلزونی و موارد مهمی مثل طرز برش جوجه حلزونی رو یاد بگیریم و با طعمش همه رو شگفت ‌زده کنیم!

مواد لازم مرغ حلزونی: یک انتخاب شیک و خوشمزه

مرغ حلزونی با شکل خاص و طعم بی نظیری که داره بدون شک برای مهمونی ها و دوره همی ها عالیه؛ مخصوصاً که طرز تهیه ی فیله ی مرغ حلزونی خیلی هم راحت و بی دردسره.

مرغ حلزونی با سیخ چوبی همراه با برنج و گوجه
مرغ حلزونی با سیخ چوبی یه مدل جوجه کباب خوشمزه و خلاقانه اس که تکه های مرغ رو به شکل مارپیچ روی سیخ پیچیدن و کبابش کردن.

یه چیز جالبی که درباره مرغ حلزونی وجود داره اینه که میتونید این مرغ خاص و لاکچری رو به صورت ترکیبی با غذاهای دیگه هم درست کنید. مثلاً طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ حلزونی، طرز تهیه مرصع پلو با مرغ حلزونی رو یاد بگیرید. پس این دفعه که براتون مهمون اومد دست بکار شید و مواد لازم مرغ حلزونی رو آماده کنید:

مواد لازم برای تهیه مرغ حلزونی مقدار
سینه مرغ  ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد (خلالی خرد شده)
ماست چکیده  ۱/۲ لیوان
آب لیمو ترش تازه  ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم ‌کرده  ۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون یا مایع  ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
پودر سیر ۱/۲ قاشق چای خوری (اختیاری)
پاپریکا ۱ قاشق چای خوری (اختیاری)

با داشتن این مواد اولیه دیگه خیالتون از طرز تهیه جوجه کباب فیله مرغ حلزونی کاملاً راحت میشه و میتونی این غذای دلبر رو در کنار خانواده و عزیزانتون میل کنید و لذت ببرید.

مقاله مرتبط:  آموزش طرز تهیه ترشی اسپانیایی با سس مخصوص

مراحل طرز تهیه مرغ حلزونی

حالا شاید بپرسید مرغ حلزونی چی هست و چرا باید طرز تهیه کباب حلزونی مرغ رو امتحانش کنیم؟ خیلی ساده اس! تصور کنید یه مرغ خوشمزه که به ‌جای شکل معمولی خودش به صورت یه رول خوش طعم و جالب پیچیده شده. نتیجه؟ یه غذای متفاوت که از هر زاویه ‌ای هم خوش ‌خوراکه هم خوش ‌ظاهر!

جوجه حلزونی در فر همراه با سیخ چوبی
طرز تهیه جوجه حلزونی با فیله مرغ بهتر از بقیه قسمت های مرغه چون نرم تره، زودتر مزه میگیره و راحت تر به شکل مارپیچ در میاد.

این غذا به خصوص برای مهمونی ‌ها و جمع های دوستانه خیلی مناسبه چون هم طعمش حرف نداره هم میشه به راحتی آماده اش کرد و همه رو تحت تاثیر هنر خانه داری شما قرار داد. در طرز تهیه کباب مرغ حلزونی ترکیب مواد ساده مثل زعفران، ماست و کمی ادویه رو داریم که مرغ رو به یه چیزی تبدیل میکنه که وقتی روی میز بذارید، کسی نمیتونه مقاومت کنه و از این غذا نخوره!

حالا که فهمیدین با چی طرفی هستین بیاید بریم سراغ جزئیات طرز تهیه مرغ حلزونی، این دستور پخت رو تا آخر دنبال کنید که یه مرغ حلزونی خفن و لذیذ و مهم تر از همه یه وعده غذای کاملاً مفید برای سلامتی داشته باشین!

مقاله مرتبط:  طرز تهیه ترش کباب رشتی به روش سنتی گیلانی

1.مزه ‌دار کردن مرغ

در اولین مرحله از طرز تهیه فیله مرغ حلزونی، فیله های مرغ رو در یک کاسه بزرگ بریزید. پیازهای خلالی، ماست چکیده، آب لیمو ترش، زعفران دم کرده، روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پاپریکا رو هم به فیله های بزنید. همه مواد رو خوب مخلوط کنید تا فیله ها کاملاً به مواد آغشته بشن.

کاسه رو با سلفون بپوشونید و حداقل ۲ تا ۳ ساعت در یخچال بذارید تا طعم ها به ‌خوبی جذب بشن البته شما میتونید این غذا رو با گوشت هم درست کنین یعنی همون “کباب حلزونی گوشت” که یه غذای لذیذ بهشتیه!

رز تهیه کباب حلزونی مرغمرغ حلزونی
در تهیه مرغ حلزونی، مزه دار کردن مرغ اون قدر مهمه که راز خوشمزگی و نرمی این غذا محسوب میشه چون تکه های مرغ نازک و پیچیده هستن و اگه خوب مرینت نشن موقع پخت خشک و بی مزه میشن.

از مزه خوبش که بگذریم این غذا کاملاً سالم و مفید هست و در نتیجه خیلی خوب میشه مصرف همچین غذاهایی رو به سبک زندگی خودتون اضافه کنید.

مقاله مرتبط:  آموزش خورشت اناربیج گیلانی: طعمی که باید امتحانش کنی!

2. آماده ‌سازی سیخ ها و پیچیدن حلزونی

در مرحله بعدی از طرز تهیه ی مرغ حلزونی، فیله ‌های مرغ رو از یک سر به دور سیخ بپیچید تا به شکل حلزونی دربیان. این کار نه تنها ظاهری جذاب به غذا میده ‌بلکه باعث میشه طعم ها به خوبی جذب مرغ بشن. اگه از سیخ چوبی استفاده می کنید و قصد تهیه مرغ حلزونی با سیخ چوبی رو دارین حتماً سیخ ها رو ۳۰ دقیقه قبل از استفاده در آب خیس کنید تا در حین پخت نسوزن و از خشک شدنشون جلوگیری بشه.

برای راحت ‌تر پیچیدن مرغ به عنوان یک ترفند آشپزی میتونید از کمی روغن یا کره ذوب شده روی دستتون استفاده کنید تا مرغ به راحتی بچسبه. این مرحله شاید به نظر ساده بیاد اما درست انجام دادنش تاثیر زیادی روی ظاهر و طعم نهایی مرغ حلزونی میذاره. این موضوع رو حتماً در “طرز تهیه کباب حلزونی مرغ و گوشت” مدنظر داشته باشین.

3.پخت جوجه ها

این مرحله از طرز تهیه جوجه حلزونی با فیله مرغ رو میتونید به ۲ روش انجام بدین یکی روی منقل (باربیکیو) و اون یکی در تابه. اگه منقل باز هستین و ترجیح میدین یه باربیکیوی حسابی راه بندازین، سیخ های حلزونی رو روی حرارت متوسط بذارین و مرتب بچرخونید تا همه طرفش به طور یکنواخت طلایی و پخته بشه، حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه برای پخت کافیه.

اگه هم تهیه مرغ حلزونی رو توی تابه میپسندین که تابه نچسب رو روی حرارت متوسط گرم کنید و کمی روغن در اون بریزید. سیخ ها رو در تابه بچینید و درب تابه رو بذارید تا فیله ‌ها نرم و آبدار بمونن.

طرز تهیه کباب حلزونی مرغ
طرز تهیه مرغ حلزونی در فر رو امتحان کنید تا یه کباب خوشمزه و بدون دردسر داشته باشین.

هر چند دقیقه یک ‌بار اون ها رو بچرخونید تا یکنواخت پخته بشن البته یه راه سومی هم وجود داره و اون هم “طرز تهیه مرغ حلزونی در فر” هست که کمتر استفاده میشه.

مقاله مرتبط:  آموزش طرز تهیه پنیر برشته گیلانی به زبان ساده

4.پایانی کردن پخت

بعد از این که طرز تهیه مرغ حلزونی خوشمزه به روش ما رو یاد گرفتین، در دقایق پایانی پخت میتونید کمی کره ذوب ‌شده رو روی فیله ها بمالید تا طعم و عطر بیشتری بهشون داده بشه. این کار باعث میشه مرغ حلزونی شما خیلی نرم ‌تر و آبدارتر بشه و یه طعم خفن و خوشمزه پیدا کنه.

علاوه بر این، وقتی که کره به مرغ میچسبه یه لایه خوشبو و طلایی روی فیله ها تشکیل میشه که هم باعث زیباتر شدن غذا میشه و هم طعمش رو چند برابر خوشمزه تر میکنه؛ حتی می ‌تونید در این مرحله کمی سیر رنده ‌شده یا گیاهان معطر مثل رزماری یا آویشن هم اضافه کنید تا عطرش فراتر از تصور شما بشه!

5.سرو جوجه کباب فیله مرغ حلزونی

فیله ‌های مرغ حلزونی رو در ظرف سرو بذارید و با نان یا برنج زعفرانی، سبزیجات تازه و سالاد  و حتی ترشی سرو کنید. برای تزئین می ‌تونید از برگ های جعفری و برش ‌های لیمو استفاده کنید تا غذا جلوه ای تازه و جذاب پیدا کنه.

اگر دوست دارید یه کمی بیشتر خاص بشه، میتونید یه سس مخصوص هم کنارش بذارید مثلاً سس ماست و سیر یا یه سس تند و گوجه ای که طعم مرغ رو تکمیل کنه و یه نوشیدنی گوارا!. این طوری هم از لحاظ طعم و هم از نظر ظاهر، یک وعده غذای کامل و خوشمزه خواهید داشت که حتماً همه رو تحت تاثیر قرار میده!

نکات مهم در طرز تهیه مرغ حلزونی

قبل از اینکه بخواید مرغ حلزونی رو آماده کنید، چند تا نکته هست که میتونه فرق بزرگی توی طعم و کیفیت غذا بذاره. با رعایت این نکات ساده، مرغ شما هم نرم ‌تر میشه هم طعم بهتری پیدا میکنه و هم ظاهرش زیباتر! پس این چند ترفند رو حتماً در نظر بگیرید تا نتیجه نهایی شگفت ‌انگیز بشه:

  • استفاده از ماست چکیده: ماست به نرمی و طعم بهتر فیله‌ ها کمک میکنه؛
  • پخت یکنواخت: سیخ ‌ها رو مرتب بچرخونید تا فیله ها خشک نشن و آبدار بمونن؛
  • استفاده از زعفران دم کرده: زعفران به کباب رنگ و طعم بی نظیری میده و جلوه زیبایی بهش میبخشه‌؛

امیدواریم از تهیه و میل کردن این غذای خوشمزه نهایت لذت رو ببرید و این رسپی خاص و جذاب رو برای دوستانتون هم بفرستین!

جمع بندی

 حالا شما یه مرغ حلزونی خوشمزه و جذاب دارین که میتونه هر سفره ای رو زیباتر و هر مهمونی ‌ای رو خوشمزه تر کنه! این غذا با بافت نرم و طعم دلچسبش مطمئناً دل همه رو میبره‌.

 فقط کافیه موقع پخت یه سری نکات ریز رو رعایت کنین تا یه نتیجه بی ‌نقص داشته باشین. فرقی نمیکنه که برای یه مهمونی مجلسی درستش کنین یا برای یه شام خودمونی در هر صورت عطر و طعم این مرغ حلزونی همه رو دور میز جمع میکنه‌. پس امتحانش کنین و از هر لقمه اش کلی لذت ببرین!

سوالات متداول

 مرغ حلزونی رو چطوری درست کنم؟
خیلی راحت! فیله های مرغ رو مزه دار کنید و به شکل حلزونی دور سیخ بپیچین و روی زغال یا داخل فر کباب کنید.

چطوری فیله ‌های مرغ رو خوش ‌طعم ‌تر کنم؟
بهترین روش اینه که با ماست چکیده، زعفران دم ‌کرده، آبلیمو، نمک و ادویه های دلخواه حداقل ۲ ساعت مزه دارش کنین.

 مرغ حلزونی رو فقط باید کباب کرد؟
نه میتونید جوجه حلزونی در فر یا حتی به صورت گریل شده روی تابه درست کنید ولی در کل مرغ حلزونی به روش کبابی یه چیز دیگه اس.

چیکار کنم که فیله ‌های مرغ حلزونی خشک نشن؟

حین پخت مرغ حلزونی مرتب سیخ ها رو بچرخونید و توی مرینیت از روغن زیتون یا کره استفاده کنید و آخرهای پخت یه کم کره آب شده روش بمالید.

 فیله مرغ با سینه یا ران چه فرقی داره؟
فیله از قسمت نرم‌ تر سینه مرغه و بافت لطیف تری داره و سریع ‌تر میپزه. برای مرغ حلزونی بهترین انتخابه!

 کنار مرغ حلزونی چی سرو کنم؟
نان یا برنج زعفرانی، سبزیجات گریل شده، سالاد شیرازی یا یه سس ماستی همه انتخاب های خوبی هستن.

 چرا سیخ چوبی ها رو باید قبل از استفاده خیس کنیم؟

چون اگه خیس نشن موقع پخت روی زغال یا فر میسوزن و مرغ بهشون میچسبه. حداقل ۳۰ دقیقه توی آب بذارشون.

میتونم مرغ حلزونی رو از قبل آماده کنم؟
آره! میتونید از شب قبل مزه دارش کنید و توی یخچال بذارین البته قبل از پخت بذارین به دمای محیط برسه تا بهتر بپزه.

منبع:cookuk