طرز تهیه بستنی شکلاتی خوشمزه در خانه

بستنی شکلاتی خانگی گ

اگر تو هم مثل من عاشق بستنی شکلاتی هستی و دوست داری طعم لذیذش رو توی خونه و با دستپخت خودت تجربه کنی، با ما در مجله تی رایس همراه شو تا با هم یه بستنی شکلاتی خوشمزه درست کنیم. قول میدم خیلی ساده‌تر از چیزی که فکرش رو می‌کنی باشه و نتیجه‌اش هم طعم و لذت خاصی داره که نمی‌تونی توی هیچ مغازه‌ای پیدا کنی!

طرز تهیه بستنی شکلاتی خانگی

هیچ چیزی مثل یه بستنی شکلاتی خانگی نمی‌تونه یه روز گرم رو دلچسب‌تر کنه. تصور کن، طعم غلیظ و خنک شکلات که زیر زبونت آب میشه و روزت رو حسابی میسازه یا شب که برای استراحت میری خونه، خستگی یه روز کاری رو از تنت در میبره! اگه تو هم دلت می‌خواد این لذت رو تجربه کنی، پس با من در این مطلب از بخش آموزش آشپزی همراه شو.

مواد لازم:

  • شیر: ۲ لیوان؛
  • خامه: ۱ لیوان (ترجیحاً خامه پرچرب)؛
  • پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوری؛
  • شکر: ۱ لیوان؛
  • شکلات تخته‌ای: ۱۰۰ گرم (شکلات تلخ یا شیری، بسته به سلیقه)؛
  • وانیل: نصف قاشق چای‌خوری؛

نه فقط بستنی شکلاتی بلکه انواع بستنی‌های خانگی با مواد اولیه ساده و در دسترس تهیه میشن؛ کافیه یه نگاهی به طرز تهیه بستنی وانیلی بندازی تا متوجه شی دستور تهیه اون بستنی هم چقدر راحت و بی‌دردسره یا مثلاً طرز تهیه بستنی میوه ای و غیره.

طرز تهیه بستنی شکلاتی در خانه

درست کردن این خوراکی‌های خوشمزه توی خونه اونقدر راحته که هر وقت دلت بخواد میتونی دست بکار شی و چیزایی مثل شیک بستنی شکلاتی درست کنی و حالشو ببری.

۱. آماده‌ کردن پایه بستنی

اولین قدم برای درست کردن یه بستنی شکلاتی خوشمزه، آماده‌ کردن پایه بستنی هست. برای این کار، باید شیر و شکر رو ترکیب کنیم. بهتره از یه قابلمه نسبتاً بزرگ استفاده کنی که جا برای هم زدن و ترکیب راحت‌تر باشه. دو لیوان شیر رو داخل قابلمه بریز. بعد از اون، یک لیوان شکر رو هم به شیر اضافه کن.

حالا باید شیر و شکر رو خوب مخلوط کنی. برای این کار می‌تونی از یه قاشق چوبی یا یه همزن دستی کمک بگیری. قابلمه رو روی حرارت ملایم قرار بده. این مرحله خیلی مهمه چون اگه حرارت زیاد باشه، شیر ممکنه بجوشه و ترکیب مناسبی نخواهی داشت. هدف اینه که فقط شکر توی شیر حل بشه و شیر کمی گرم بشه، نه بیشتر.

مقاله مرتبط:  طرز تهیه موهیتو خانگی با طعم بهشت دریای کارائیب

هم زدن رو به آرامی ادامه بده تا زمانی که مطمئن بشی شکر کاملاً حل شده و شیر یه حالت یکنواخت پیدا کرده. یادت باشه که حرارت نباید از کنترل خارج بشهچون اگه شیر به جوش بیاد ممکنه طعمش تغییر کنه. همین جا داخل پرانتز بهت بگم با یه کمی تغییر توی رسپی بستنی شکلاتی می تونی یه خوراکی متفاوت‌تر درست کنی یعنی بستنی شیری شکلاتی!

۲. اضافه کردن پودر کاکائو و شکلات یه یستنی

شیر و شکر که آماده شدن وقتشه طعم شکلاتی رو بهشون اضافه کنیم. اینجا پای جادوی شکلات و کاکائو وسط میاد! حالا باید دو قاشق غذاخوری پودر کاکائو رو کم‌کم به شیر اضافه کنی. بهتره این کار رو به‌آرومی انجام بدی تا پودر کاکائو به‌خوبی با شیر مخلوط بشه و گلوله نشه. در حین اضافه کردن پودر کاکائو، به هم زدن ادامه بده تا یه مخلوط یکدست و شکلاتی داشته باشی.

شکلات تخته‌ای رو بردار و به قطعات کوچک خرد کن. حدود ۱۰۰ گرم شکلات برای این دستور کافیه. شکلات‌های خرد شده رو به مخلوط شیر و کاکائو اضافه کن و باز هم به هم زدن ادامه بده. حرارت ملایم باعث میشه شکلات به‌طور کامل ذوب و با مواد دیگه ترکیب بشه.

زمانی که تمام شکلات‌ها ذوب شدن و مخلوطت یکدست و براق شد، یعنی این مرحله به‌خوبی انجام شده. اگه خیلی هم به شکلات علاقه داشته باشی توی همین مرحله میتونی مقدمات درست کردن بستنی دبل چاکلت رو فراهم کنی!

۳. اضافه کردن خامه و وانیل

در این مرحله باید خامه و وانیل رو اضافه کنیم تا بستنی مون بافتی کرمی و طعمی بی‌نظیر پیدا کنه. یک لیوان خامه پرچرب رو به مخلوط شکلاتی‌ات اضافه کن. خامه باید به‌خوبی با مخلوط ترکیب بشه. برای این کار، هم زدن رو ادامه بده تا خامه به‌طور کامل در مایه بستنی حل بشه و یه مخلوط غلیظ و کرمی به دست بیاد.

برای اینکه بستنیت یه عطر و طعم خاص پیدا کنه، نصف قاشق چای‌خوری وانیل هم به مخلوطت اضافه کن. وانیل طعم بستنی رو لطیف‌تر و دلپذیرتر می‌کنه. دوباره هم بزن تا وانیل با مواد دیگه کاملاً مخلوط بشه.

مقاله مرتبط:  دلایل اصلی خرد شدن برنج در هنگام پخت

حالا که همه مواد با هم ترکیب شدن و مایه بستنیت آماده‌ست، وقتشه که حرارت رو خاموش کنی و اجازه بدی این مایه خوشمزه کمی خنک بشه. خیلی مهمه که مایه خیلی داغ نباشه چون اگه توی فریزر قرار بگیره، می‌تونه کریستال‌های یخ زیادی تشکیل بده.

۴. فریز کردن بستنی شکلاتی

این مرحله، جاییه که مایه بستنیت به یه بستنی واقعی تبدیل میشه! مایه بستنی خنک شده رو داخل یه ظرف مناسب بریز. این ظرف بهتره گود و نسبتاً بزرگ باشه تا بستنی بتونه به‌راحتی یخ بزنه و جا برای هم زدن هم داشته باشه. ظرف رو توی فریزر بذار و بذار چند ساعت بمونه اما اینجا یه نکته مهم وجود داره!

به عنوان دانستنی ها بهت میگم برای اینکه بستنیت بافتی نرم و لطیف داشته باشه و کریستال‌های یخی خیلی بزرگ توش تشکیل نشن باید هر نیم ساعت یه بار ظرف رو از فریزر در بیاری و مایه بستنی رو خوب هم بزنی. این کار رو چند بار تکرار کن تا بستنیت به غلظت و بافت مطلوب برسه. این هم زدن‌ها باعث میشه بستنیت یکنواخت‌تر و خوشمزه‌تر بشه.

۵. بستنی آماده‌اس!

بعد از چند ساعت که بستنی کاملاً یخ زد و به بافتی نرم و کرمی رسید، آماده‌ست که ازش لذت ببری. بستنی شکلاتی خانگی رو می‌تونی توی لیوان‌های بستنی‌خوری بریزی و با تکه‌های شکلات، آجیل یا سس شکلاتی تزئین کنی. شایدم دلت بستنی شکلاتی قیفی میخواد که اون وقت کافیه بستنی خانگیت رو داخل نون‌های قیفی مخصوص بستنی بریزی.

نوش جونت! امیدوارم از این بستنی خانگی خوشمزه لذت ببری و هر بار که یه قاشق ازش رو می‌خوری، حس خوبی بهت دست بده. البته اگه دلت بخواد میتونی از این بستنی خانگی خوشمزه‌ات برای درست کردن خوراکی‌هایی مثل اسموتی با بستنی شکلاتی استفاده کنی و حسابی برای خودت مایه بذاری!

ختم کلام

اگر دوست داری بستنیت خوشمزه‌تر و غلیظ‌تر بشه به عنوان یکی از ترفندهای آشپزی بهت میگم، می‌تونی از کمی زرده تخم‌مرغ هم استفاده کنی. برای این کار، زرده رو با شکر خوب بزن و بعد به مایه بستنی اضافه کن. حتماً بستنی رو هر نیم ساعت یه بار هم بزن تا کریستال‌های یخ خیلی بزرگ نشن و بستنی نهایی نرم و لطیف باشه. اگر به شکلات تلخ علاقه داری، می‌تونی درصد شکلات رو بیشتر کنی و یه بستنی شکلاتی تلخ درست کنی.

مقاله مرتبط:  طرز تهیه شربت زردآلو؛ یک رویای شیرین تابستانه

خب عزیزم، حالا دیگه می‌تونی یه بستنی شکلاتی خوشمزه رو با دستپخت خودت درست کنی و ازش لذت ببری. امیدوارم این دستور رو امتحان کنی و هر بار که یه قاشق از بستنی رو می‌خوری، یه لبخند بزرگ روی لبت بشینه!

سوالات متداول

در تهیه بستنی شکلاتی بجای خامه، می‌تونم از شیر بیشتر استفاده کنم؟

خامه باعث میشه بستنیت نرم و کرمی بشه اما اگه خامه نداری، می‌تونی از شیر پرچرب استفاده کنی ولی ممکنه بستنی کمی یخی‌تر بشه.

چطور می‌تونم بستنی شکلاتی رو بدون فریزر درست کنم؟

بدون فریزر سخت میشه ولی می‌تونی از یه دستگاه بستنی‌ساز استفاده کنی که مواد رو خودش هم می‌زنه و سرد می‌کنه.

در تهیه بستنی شکلاتی خانگی اگه شکلات تخته‌ای نداشته باشم چی؟

می‌تونی فقط از پودر کاکائو استفاده کنی اما شکلات تخته‌ای طعم غلیظ‌تر و خوشمزه‌تری به بستنی می‌ده.

چرا باید هر نیم ساعت بستنی شکلاتی رو هم بزنم؟

این کار جلوی تشکیل کریستال‌های یخی بزرگ رو می‌گیره و بستنی رو نرم و یکنواخت می‌کنه.

چقدر طول می‌کشه بستنی شکلاتی خانگی آماده بشه؟

معمولاً حدود ۴ تا ۶ ساعت طول می‌کشه ولی بستگی به دمای فریزرت داره.

در تهیه بستنی شکلاتی می‌تونم از شکلات سفید استفاده کنم؟

بله، می‌تونی از شکلات سفید هم استفاده کنی ولی طعمش شیرین‌تر میشه.

بستنی شکلاتی چند روز توی فریزر می‌مونه؟

بستنی خانگی رو بهتره توی ۱ تا ۲ هفته بخوری تا طعم و بافتش خوب بمونه.

در تهیه بستنی شکلاتی بجای شکر، می‌تونم از عسل یا شیرین‌کننده دیگه‌ای استفاده کنم؟

بله، می‌تونی از عسل یا شکر قهوه‌ای استفاده کنی ولی طعم و بافت بستنی کمی فرق می‌کنه.

اگه بستنی شکلاتی خانگی سفت شد، چیکار کنم؟

اگه خیلی سفت شد، بذار چند دقیقه بیرون فریزر بمونه تا کمی نرم بشه و بعد سرو کن.

چه طعم‌هایی رو میشه به بستنی شکلاتی اضافه کرد؟

می‌تونی تکه‌های میوه، آجیل، یا حتی اسانس‌های مختلف مثل نعناع یا پرتقال اضافه کنی تا یه طعم متفاوت بسازی.