بهترین روش تشخیص برنج ایرانی از تایلندی + 4 روش کاربردی

برنج ایرانی اصل و درجه یک با آن دانه‌های کشیده و شفافش، عطر خوش و پخت سریعی که دارد و همین طور حفظ شکل دانه‌ها بعد از پخت و نرمی و لطافت بافت، همه جوره از انواع برنج خارجی سر است؛ مخصوصاً برای تشخیص برنج ایرانی از تایلندی می‌توانید با بررسی ظاهر دانه‌های برنج اطلاعات زیادی بدست بیاورید و برنج وطنی مرغوب را براحتی شناسایی کنید.

به طور کلی تشخیص برنج ایرانی از تایلندی یا همان برنج یاسمن کار چندان آسانی نیست مخصوصاً برای کسانی که آشنایی زیادی با ویژگی‌های ظاهری و طعم هریک از این برنج‌ها ندارند. در این صورت با کمی دقت می‌توانید به تفاوت‌های ظریف اما قابل توجه برنج ایرانی و تایلندی پی ببرید؛ یعنی مواردی از قبیل شکل ظاهری، رنگ، یکدست بودن دانه‌ها، آزمایش آب و شعله و غیره.

4 روش تشخیص برنج ایرانی از تایلندی

با توجه به این‌که برنج جزو مهم‌ترین مواد غذایی در سفره ما ایرانی‌ها محسوب می‌شود و اعلاترین و مرغوب‌ترین برنج‌ها محصول مزارع شمال کشور خودمان است؛ در نتیجه اغلب مردم به دنبال روش‌هایی برای تشخصی برنج ایرانی اصل از تقلبی و حتی خارجی هستند. این موضوع به طور ویژه‌ای در مورد برنج تایلندی (جاسمین یا یاسمن) صدق می‌کند چرا که این برنج خارجی به وفور در بازارهای داخلی کشورمان خرید و فروش می‌شود؛ حتی گاهی برخی از فروشندگان از خدا بی‌خبر، وجدان را زیر پا می‌گذارند و برنج تایلندی را به عنوان بهترین برنج ایرانی به مردم می‌فروشند!

در چنین شرایطی اهمیت دارد که خریداران براحتی بتوانند از پس تشخیص برنج تقلبی بر بیایند به همین دلیل ما در تی رایس این مطلب را به نحوه “تشخیص برنج ایرانی از تایلندی” اختصاص داده‌ایم تا پس از این با خیالت راحت بتوانید از پس تشخیص برنج ایرانی اصل شمال بر بیایید و برنج مرغوب و با کیفیت را بر سر سفره پر برکتتان ببرید.

با این اوصاف باید بگوییم که 4 روش تشخیص برنج ایرانی از تایلندی شامل موارد زیر است:

شکل ظاهری دانه‌های برنج، عطر و طعم، نحوه پخت و آزمایش آب و شعله.

با استفاده از این روش‌ها براحتی می‌توانید برنج ایرانی اعلا و درجه یک را از برنج خارجی تایلندی تشخیص دهید و از عطر و بوی خوش و مزه لذیذ محصول شالیزارهای شمال کشور نهایت لذت را ببرید.

1. شکل ظاهری

به طول معمول برنج ایرانی در مقایسه با تایلندی دانه‌های کوتاه‌تر و گردتری دارد. از بلندتر و کشیده‌تر بودن دانه‌های برنج تایلندی که بگذریم، این برنج سفیدتر و براق‌تر از برنج ایرانی است در حالی که برنج ایرانی اصل شمال، رنگ سفید شیری دارد. علاوه بر این، دانه‌های برنج ایرانی درجه یک و اعلا معمولاً یکدست‌تر و هم اندازه‌تر است آن هم در شرایطی که دانه‌های برنج تایلندی جاسمین اندازه و شکل نسبتاً نامنظمی دارد.

2. عطر و طعم

آیتم مهم دیگری که نه تنها برای تشخیص برنج ایرانی از تایلندی می‌توان روی آن حساب کرد بلکه به خودی یک روش تشخیص برنج خوب (آن هم به صورت تضمینی) محسوب می‌شود، توجه به عطر و طعم برنج است. در این صورت جا دارد بگوییم که برنج ایرانی عطر و طعمی ملایم دارد در حالی که مزه برنج تایلندی قوی‌تر بوده و حتی می‌توان گفت که کمی شیرین است؛ از این‌ها گذشته عطر برنج ایرانی شمال مخصوصاً صدری و هاشمی آنچنان دل‌نشین است که بعد از پخت، عطر و بویش تا چندین خانه آن طرف‌تر هم می‌رود؛ اما برنج تایلندی یاسمن عطر و بویی نسبتاً ملایم‌تر و ضعیف‌تر دارد.

مقاله مرتبط:  تمیز کردن مبل چرمی: راهنمای جامع برای داشتن مبلی زیبا و بادوام

3. نحوه پخت

نه تنها زمان پخت برنج ایرانی بیشتر از برنج تایلندی است بلکه برنج وطنی ما بعد از پخت، آب بیشتری هم جذب می‌کند و همین موضوع باعث نرم‌تر شدن آن می‌شود؛ در حالی که برنج تایلندی پس از پخت سفت‌تر باقی می‌ماند؛ بنابراین یک روش کاربردی برای تشخیص برنج ایرانی از تایلندی، پخت کردن آن‌ها است.

4. آزمایش آب و شعله

علاوه بر موارد گرفته شده، روش‌های دیگری هم برای تشخیص برنج ایرانی از تایلندی وجود دارد که از جمله آن می‌توان به “آزمایش شعله” و “آزمایش آب” اشاره کرد. اگر نام این آزمایش‌ها تا به حال به گوشتان نخورده، لازم است بگوییم که در آزمایش شعله مقداری از برنج را روی شعله آتش قرار می‌دهند، چنانچه برنج ایرانی شمال باشد به سرعت می‌سوزد و آن عطر و بوی خاص برنج به مشامتان خواهد رسید؛ اما برنج تایلندی از این آزمایش چندان سر بلند بیرون نمی‌آید و ضمن دیرتر سوختن، بوی پلاستیک هم از آن بلند می‌شود.

یکی از بهترین راه‌ها برای تشخیص برنج ایرانی اصل و مرغوب از برنج تایلندی، آزمایش شعله است. در این آزماش مقداری برنج را روی شعله آتش قرار می‌دهند و اگر سریعاٌ سوخت و عطر و بوی خوش برنج در فضا پیچید بدون شک برنج ایرانی اصل شمال است. در حالی که برنج تایلندی دیرتر می‌سوزد بویی شبیه پلاستیک سوخته هم می‌دهد!

در خصوص آزمایش آب هم خوب است بدانید که بسیار ساده بوده و با خیس کردن مقداری برنج درون آب انجام می‌گیرد؛ اگر برنج ایرانی خالص و اصل باشد که دانه‌های آن در ته ظرف فرو می‌روند؛ در عوض برنج تایلندی رفتار متفاوتی از خودش نشان می‌دهد و دانه‌های این برنج خارجی روی سطح آب شناور می‌مانند.

ختم کلام

اگرچه در این مطلب کاربردی‌ترین روش‌های تشخیص برنج ایرانی از تایلندی را خدمتتان معرفی کردیم اما گاهی ممکن است فروشنده نامعتبر برنج ایرانی و تایلندی را مخلوط کرده و به اسم برنج ایرانی شمال مثلاً هاشمی اعلا یا صدری درجه یک و طبیعتاً با قیمت گران‌تری بفروشد. در این صورت به سختی می‌توان از راهکارهای گفته شده برای تشخیص برنج ایرانی از تایلندی کمک گرفت. به همین دلیل توصیه می‌شود از همان ابتدا خودتان را راحت کرده و به فروشگاه‌های معتبری همچون ما مراجعه کنید؛ به این ترتیب می‌توانید بهترین برنج ایرانی را با مناسب‌ترین قیمت ممکن خریداری کنید.