طرز تهیه کیک توت فرنگی فرانسوی به سبک کافه های پاریس

کیک توت‌ فرنگی فرانسوی یه دسر سبک و کیک کیک توت فرنگی فرانسوی همراه با تکه های تازه توت‌ فرنگی
فرزیه فرانسوی ترکیبی از طعم های شیرین و میوه ای داره که کامتون رو حسابی شیرین میکنه!

کیک توت ‌فرنگی فرانسوی، معروف به “فرازیه یا فرزیه” (Fraisier)، یک دسر کلاسیک و لوکس فرانسویه که ترکیبی از کیک اسفنجی لطیف، کرم موسلین (نوعی کرم پاتیسیر غلیظ) و توت‌ فرنگی های تازه هست.

این کیک ظاهر بسیار زیبایی داره و معمولاً برای مناسبت های خاص سرو میشه. در ادامه این مطلب از مجله تی رایس طرز تهیه این کیک خوشمزه و زیبا رو براتون توضیح میدیم.

مواد لازم برای کیک توت فرنگی خانگی فرانسوی

کیک توت ‌فرنگی فرانسوی یا همون “فرازیه” یکی از اون دسرهای شیک و مجلسیه که وقتی روی میز میاد همه نگاه ها رو به خودش جذب میکنه. این کیک زیبا و خوشمزه یه انتخاب فوق العاده برای مواقع خاصه.

مثلاً وقتی میخواین جشن تولد بگیرید یا یه مهمونی خاص داشته باشین. این کیک از لایه های نرم کیک اسفنجی، کرم موسلین لطیف و توت ‌فرنگی های تازه تشکیل شده که کنار هم یه ترکیب بی نظیر میسازن.

کیک توت‌ فرنگی فرانسوی
کیک توت‌ فرنگی فرانسوی فرزیه یا یه قول فرانسوی ها “فغزیه” یه دسر سبک و خوشمزه‌ اس!

وقتی یه تکه از این کیک رو میچشید طعم شیرین توت ‌فرنگی با کرم غنی و کیک سبک همگی با هم در دهنتون ترکیب میشن و یه تجربه واقعاً فرانسوی رو بهتون میدن.

اگه دنبال این هستین که یه دسر متفاوت خانگی درست کنید و باعث شگفت زدگی مهمون هاتون بشید این کیک همون چیزیه که دنبالش میگردین مخصوصاً اگر کنارش توت فرنگی با شکلات هم درست کنید که دیگه عالی میشه! حالا بریم سراغ مواد لازم و طرز تهیه این کیک شگفت انگیز!

بخش مواد لازم
کیک اسفنجی تخم مرغ: ۴ عدد
شکر: ۱ لیوان
آرد: ۱ لیوان
وانیل: ۱/۲ قاشق چای خوری
کره ذوب شده: ۵۰ گرم
کرم موسلین شیر: ۲ لیوان
شکر: ۱/۲ لیوان
زرده تخم مرغ: ۴ عدد
آرد ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
کره: ۲۰۰ گرم (به دمای اتاق رسیده)
وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
داخل کیک توت ‌فرنگی تازه: حدود ۵۰۰ گرم (نصف شده)
شربت ساده (برای مرطوب کردن کیک): ۱/۲ لیوان آب و ۱/۴ لیوان شکر (مخلوط و جوشانده)

البته حتی می تونید طرز تهیه طرز تهیه کیک توت فرنگی صورتی رو یاد بگیرید که به عنوان یه کیک ساده خانگی که خیلی آسون و سریع آماده میشه و طعم دلپذیری هم داره.

شایدم دلتون بخواد دفعه بعدی یه دسر خوشمزه دیگه درست کنید مثلاً طرز تهیه تارت توت فرنگی با بیسکویت رو یاد بگیرید که حال و هواتون رو حسابی عوض میکنه.

همون جور که متوجه شدین میتونید یه سر به قسمت آموزش آشپزی ایرانی رایگان ما بزنید و دستور پخت انواع کیک و شیرینی ها با طعم توت فرنگی رو یاد بگیرید.

این رسپی ها اغلب آسون و سریع هستن در حالی که این کیک فرانسوی حسابی با کلاس و قرتیه و برای درست کردنش یه کمی باید صبر و حوصله و هنر و ظرافت به خرج بدین.

از کیک و شیرینی که بگذریم ما براتون کلی مطالب متنوع آماده کردیم و همه حوزه ها از جمله تعبیر خواب، سلامت و غیره رو پوشش میدیم.

طرز تهیه کیک توت فرنگی فرانسوی

وقتی حرف از دسرهای فرانسوی می‌شه بیشتر ماها یاد طعم های لطیف و ترکیبات ظریف میفتیم. یکی از این دسرهای خاص و جذاب، کیک توت فرنگی فرانسوی هستش.

یه کیک که نه تنها با طعم و عطر فوق العاده اش همه رو مجذوب میکنه بلکه با ظاهر زیبا و شیکش هم حسابی دل میبره. این کیک با لایه های کیک اسفنجی نرم و سبک، کرم موسلین غنی و توت‌ فرنگی های تازه یه ترکیب ایده آل از بافت ها و طعم هاست که به هر مناسبتی جلوه ای ویژه میده.

کیک توت‌ فرنگی فرانسوی دسری خوشمزه و شیک با بافت نرم و سبک
فرزیه توت فرنگی یکی از اون دسرهای عالی برای مهمونی های عصرونه، تولد و دورهمی های دوستانه و خانوادگی هست!

این دسر دوست‌ داشتنی همون چیزیه که اگه میخوای برای یه مناسبت خاص مثل تولد یا سالگرد یه خوراکی به یادماندنی درست کنی، باید سراغش بری. درسته که شاید به نظر بیاد درست کردنش یه کم زمان بره ولی نتیجه ای که می گیری واقعاً ارزشش رو داره.

اگه آماده هستین بریم سراغ طرز تهیه این شاهکار فرانسوی!

 مرحله اول: آماده کردن کیک اسفنجی

برای درست کردن یه کیک توت‌ فرنگی فرانسوی عالی، اول از همه باید پایه‌ کار رو درست کنیم؛ یعنی یه کیک اسفنجی نرم و پف دار که پایه اصلی این دسر شگفت انگیزه.

اینجاست که باید دقت کنید تا کیکتون به خوبی پف کنه و لطیف بشه. حالا بریم سراغ کیک اسفنجی رو آماده کنیم:

  1. فر رو گرم کن: فر رو روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. قالب گرد ۲۳ سانتی متری رو با کره چرب کرده و کف اون کاغذ روغنی بندازین؛
  2. زدن تخم‌ مرغ و شکر: تخم‌ مرغ ها و شکر رو توی یه کاسه بزرگ بریزید و با همزن برقی بزنید تا حجمش دو برابر و رنگش روشن بشه؛
  3. اضافه کردن آرد: بذارید همین جا یه ترفند آشپزی مهم بهتون یاد بدیم، آرد رو کم کم به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و به آرامی با لیسک هم بزنید تا پف تخم ‌مرغ ها نخوابه؛
  4. اضافه کردن کره ذوب شده: کره ذوب شده و وانیل رو اضافه کنید و به آرامی مخلوط کرده تا یک دست بشه؛
  5. پختن کیک: مایه کیک رو داخل قالب بریزید و حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بذارید توی فر بپزه. وقتی کیک طلایی شد و خلال دندون تمیز ازش بیرون اومد، یعنی آمادست. بعد از پخت، کیک رو بذارید کامل خنک بشه و بعدش به دو لایه تقسیمش کنید؛

کیک اسفنجی خوش عطرت رو که پختین و گذاشتین تا خنک بشه دیگه پایه محکم و لطیف کیکتون آماده اس. بذارید کیک کامل خنک بشه تا بتونید بدون نگرانی ازش توی مرحله مونتاژ استفاده کنید. وقتی همه چیز آماده شد، بریم سراغ مرحله بعدی!

مقاله مرتبط:  طرز تهیه لواشک آلو: ساده، خوشمزه و سالم!

مرحله دوم: تهیه کرم موسلین

حالا نوبت به درست کردن کرم موسلین میرسه، یه کرم غنی و خوش عطر که قلب و روح این کیک فرانسویه. این کرم، بافتی نرم و لطیف داره و طعم شیرینی رو به کیکتون اضافه می کنه.

بریم ببینیم چطور می تونیم این کرم فوق العاده رو آماده کنیم:

  • گرم کردن شیر: شیر رو توی یه قابلمه گرم کنید تا نزدیک به جوش بیاد؛
  • زدن زرده ها و شکر: زرده های تخم مرغ رو با شکر بزنید تا کرم رنگ و غلیظ بشه. بعد آرد ذرت رو اضافه و مخلوط کنید؛
  • اضافه کردن شیر: به ‌آرامی نیمی از شیر داغ رو به مخلوط زرده اضافه کرده و هم بزنید تا یک دست بشه. بعد این مخلوط رو به بقیه شیر در قابلمه برگردونید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا غلیظ بشه؛
  • اضافه کردن کره و وانیل: وقتی کرم از روی حرارت برداشته شد، وانیل و نیمی از کره (۱۰۰ گرم) رو اضافه کنید و هم بزنید تا کرم صاف و یک دست بشه. بذار کرم خنک بشه و بعد کره باقی مونده رو اضافه کنید و دوباره با همزن بزنید تا کرم نرم و پف دار بشه؛

بعد از اینکه کرم موسلین رو آماده کردین و به اون بافت نرم و لطیفش رسیدین وقتشه که این کرم رو کنار بذارید تا کاملاً خنک بشه و بعدش بریم سراغ مونتاژ کیک.

ناگفته نمونه با این کرم خوشمزه، کیک توت‌ فرنگی فرانسوی‌ یه طعم و بافت بی نظیر پیدا میکنه.

مرحله سوم: مونتاژ کیک

حالا که کیک اسفنجی و کرم موسلین هر دو آماده شدن و توت ‌فرنگی های تازه هم منتظرن، وقتشه که همه این مواد رو کنار هم بذارید و کیک توت ‌فرنگی فرانسوی بی نظیرتون رو ترکیب کنید.

اینجا مرحله ایه که کیک جلوه نهایی خودش رو پیدا میکنه و شما می تونید خلاقیتتون رو توی چیدمان و تزئین نشون بدین:

  1. مرطوب کردن کیک: یکی از لایه های کیک رو توی قالب قرار بدین و با شربت ساده ای که درست کردین مرطوب کنید؛
  2. چیدن توت ‌فرنگی‌ها: دور تا دور لبه کیک رو با توت ‌فرنگی های نصف شده بچیند. برش ها باید از کنار قالب دیده بشن. بعد بقیه توت ‌فرنگی ها رو وسط کیک بچینید؛
  3. ریختن کرم موسلین: نیمی از کرم موسلین رو روی توت ‌فرنگی ها بریزید و صاف کنید. لایه دوم کیک رو بذار روش و باقی مونده کرم موسلین رو هم روی کیک بریزید و سطحش رو صاف کنید؛
  4. سرد کردن کیک: کیک رو حداقل ۴ ساعت توی یخچال بذارید تا کرم خودش رو بگیره؛
  5. تزئین و سرو: وقتی کیک کاملاً سرد شد اون رو از قالب در بیارید و با توت ‌فرنگی تازه و برگ نعناع تزئین کنید. این کیک معمولاً بدون روکش خامه سرو میشه تا زیبایی طبیعی توت ‌فرنگی ها خودش رو نشون بده؛

حالا یه کیک فرازیه خوشمزه و کلاسیک فرانسوی دارین که هر کسی از دیدن و چشیدنش لذت میبره.

اگه هنوز توت فرنگی براتون مونده پیشنهاد می کنیم حالا که دستتون توی کاره، شربت توت فرنگی خانگی رو هم تهیه کنید تا تقریباً کل فصل سال یه نوشیدنی گوارا و شیرین توی یخچال خونتون داشته باشین.

ختم کلام

خب، مراحل تهیه کیک توت فرنگی فرانسوی رو با هم مرور کردیم. می بینید که با کمی دقت و صبر می تونید یه دسر شیک و خوشمزه رو درست کنید که نه تنها طعم بی نظیری داره بلکه ظاهرش هم حسابی چشم نوازه.

این کیک به لطف ترکیب توت ‌فرنگی های تازه، کرم موسلین لطیف و کیک اسفنجی سبک یه انتخاب عالی برای مهمونی های خاص، جشن ها یا حتی وقتیه که می خوای عزیزانتون رو با یه خوراکی متفاوت سورپرایز کنید.

هر برش از این کیک، یادآور طعم های کلاسیک و دلپذیر فرانسویه و میتونه هر میز شامی رو به یه تجربه لذت بخش و به یادماندنی تبدیل کنه.

امیدواریم که با درست کردن این کیک، لحظات شیرین و خوشایندی رو برای خودتون، عزیزان و خانواده بسازید. نوش جان!

سوالات متداول

برای تهیه کیک فرازیه باید از توت فرنگی تازه استفاده کنم؟

بله، برای بهترین نتیجه بهتره از توت فرنگی تازه و رسیده استفاده کنی چون هم طعمش بهتره و هم ظاهر کیکت رو جذاب تر میکنه.

پخت کیک فرازیه سخت و زمان‌بره؟

پخت کیک توت فرنگی فرانسوی نسبت به کیک های ساده تر به کمی حوصله نیاز داره. آماده سازی مواد اولیه مثل کیک اسفنجی و کرم موسلین وقت می گیره اما ارزشش رو داره چون نتیجه اش واقعاً خاص و خوشمزه اس.

در تهیه کیک توت فرنگی فرانسوی میتونم از کرم دیگه ای به جای موسلین استفاده کنم؟

درسته که موسلین یکی از اصلی ترین اجزای کیک توت فرانسوی یا همون فرازیه هستش اما اگه بخوای میتونی از کرم دیپلمات یا حتی کرم پاتیسیر هم استفاده کنی. هر کدومشون طعم خاص خودشون رو دارن.

برای تزیین کیک توت فرنگی فرانسوی چیکار کنم؟

معمولاً این کیک فرانسوی رو با مارزیپان (یه خمیر شیرین و نرم از بادام پودر شده و شکر یا عسل) تزیین میکنن؛ اما اگه مارزیپان دوست نداری میتونی از ژله توت فرنگی یا حتی خامه فرم ‌گرفته استفاده کنی. این ها هم ظاهر زیبا و طعم خوشمزه ای به کیک میدن.

کیک فرازیه چقدر زمان میبره تا آماده بشه؟

در کل، حدود ۶ ساعت طول میکشه که بیشترش صرف سرد شدن و استراحت کرم و کیک در یخچال میشه؛ بنابراین بهتره با برنامه ریزی این کیک رو از قبل آماده کنی.