حالا شده دلتون یه پیش غذای خوشمزه، ترد و وسوسه کننده بخواد که هم راحت درست بشه و هم طعمش همه رو شگفت زده کنه؟ قارچ سوخاری دقیقاً همون غذایی هست که دنبالش میگردین!
یه ترکیب طلایی و برشته که با هر گازی که بهش میزنین، صدای خوشایند تردیش رو میشنوین. این خوراکی محبوب توی منوی رستوران های حرفه ای جایگاه خاصی داره و خبر خوب این که شما هم میتونین با این آموزش آشپزی ما، توی خونه درستش کنید.
دستوری که برای طرز تهیه قارچ سوخاری بهتون یاد میدیم در عین آسون بودن خیلی خیلی خوشمزه هست و بر خلاف غذاهای فست فودی بیرون برای سلامت بدن خطری نداره. پس آماده شین که یه تجربه خوشمزه و هیجان انگیز در راهه.
مواد لازم برای طرز تهیه قارچ سوخاری پفکی رستورانی
برای تهیه قارچ سوخاری ترد و خوشمزه فقط سرخ کردن مهم نیست؛ مخصوصاً اگه دنبال درست کردن قارچ سوخاری رستورانی هستین لازمه بدونین راز اصلی توی ترکیب درست مواد و نحوه آماده کردن اون هاست.
در طرز تهیه قارچ سوخاری پفکی چیزی که نیاز داریم یه پوشش سبک ولی برشته، ادویه های خوش عطر و یه لایه سوخاری هست که خوب به قارچ ها بچسبه. همه اینها دست به دست هم میدن تا نتیجه نهایی هم از نظر طعم عالی باشه و هم از نظر ظاهر جذاب! حالا که قرار شده طرز تهیه قارچ سوخاری رستورانی بهتون یاد بدیم قبل از هرچیزی لازمه مواد اولیه زیر رو آماده کنید:
ماده اولیه | مقدار |
---|---|
قارچ تازه | ۵۰۰ گرم |
آرد سفید | نصف فنجان |
تخم مرغ | ۲ عدد |
شیر | ۲ قاشق غذاخوری |
آرد سوخاری | ۱ فنجان |
پودر سیر | نصف قاشق چای خوری |
پونه کوهی خشک | نصف قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
نمک | به مقدار لازم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
برای داشتن یه قارچ سوخاری عالی، انتخاب مواد اولیه درست خیلی مهمه. به عنوان یه ترفند آشپزی بهتون میگیم تا بدونید که قارچ ها باید تازه و بدون لک باشن تا موقع سرخ شدن آب نندازن و ترد بمونن.
از اون طرف هم ترکیب آرد سفید و آرد سوخاری کمک میکنه که قارچ ها یه پوشش سبک و طلایی داشته باشن، در حالی که شیر و تخم مرغ باعث چسبندگی بهتر مواد میشه.
در طرز تهیه قارچ سوخاری مجلسی ادویه ها هم نقش مهمی دارن؛ پودر سیر، پونه کوهی و فلفل سیاه طعم فوق العاده ای به قارچ ها میدن و اون ها رو از یه غذای ساده به یه پیش غذای حرفه ای تبدیل میکنن.
مراحل طرز تهیه قارچ سوخاری ترد و خوشمزه خانگی
حالا که همه مواد لازم برای طرز تهیه قارچ سوخاری ترد رو آماده کردیم، وقتشه که دست به کار بشیم و طرز تهیه قارچ سوخاری رستورانی بدون ماست رو یاد بگیریم! البته قبلش بذارین بهتون بگیم که راز طرز تهیه خوشمزه ترین قارچ سوخاری اینه که مراحل سرخ و سوخاری کردن رو به درستی انجام بدین.
در طرز تهیه قارچ سوخاری حرفه ای اگه قارچ ها رو درست آماده نکنیم، یا زیادی نرم میشن یا لایه سوخاری ازشون جدا میشه. همچنین، دمای روغن و ترتیب غلتوندن قارچ ها توی مواد، تاثیر زیادی روی نتیجه نهایی داره.
پس با دقت این مراحلی که برای طرز تهیه قارچ سوخاری مثل بیرون بهتون میگیم رو دنبال کنید تایه قارچ سوخاری ترد و خوشمزه داشته باشین. اینجوری درسته که طرز تهیه قارچ سوخاری راحت و سریع رو یاد میگیرین اما در نهایت چیزی که میپزین انگار از یه فست فود حرفه ای سفارش داده شده!
1. آماده کردن قارچ ها
در اولین مرحله از طرز تهیه قارچ سوخاری با آرد سفید، قارچ ها رو با آب سرد بشورید و با دستمال تمیز خشک کنید. اگه دوست داشتین، میتونین پوست نازک روی قارچ ها رو جدا کنید.
اگر دنبال طرز تهیه قارچ سوخاری سریع هستین بهتره از قارچ های یک دست و متوسط استفاده کنید تا سرخ شدنشون یکنواخت باشه. اگه قارچ ها خیلی بزرگ بودن، میتونین اون ها رو از وسط نصف کنید تا هم راحت تر سوخاری بشن و هم داخلشون بهتر بپزه.
یه نکته مهم در طرز تهیه قارچ سوخاری به روش رستورانی اینه که قارچ ها نباید خیس بمونن چون باعث میشه پوشش سوخاری خوب بهشون نچسبه و موقع سرخ شدن ترد نشن.
2. آماده کردن مواد سوخاری
مرحله بعدی از نحوه ی طرز تهیه قارچ سوخاری به آماده کردن مواد سوخاری مربوط میشه. یک کاسه بردارین و آرد سفید رو با نمک، فلفل سیاه و پودر سیر مخلوط کنید. این ترکیب باعث میشه قارچ ها قبل از رفتن توی تخم مرغ، یه لایه اولیه بگیرن که به چسبندگی بهتر مواد بعدی کمک میکنه.
مگر اینکه کلاً دنبال طرز تهیه ی قارچ سوخاری بدون تخم مرغ باشین مخصوصاً اگه گیاهخوار هستین یا به خاطر کاهش وزن یه رژیم لاغری خاص رو دنبال میکنید. در این صورت میتونین انواع شیرهای گیاهی مثل شیر سویا، شیر بادام یا ماست و حتی آرد ذرت یا نشاسته ذرت رو جایگزین تخم مرغ کنید.
خب حالا برگردیم سراغ کار خودمون و ادامه طرز تهیه قارچ سوخاری با پودر پانکو با هر نوع پودر سوخاری دیگه ای رو براتون بگیم. پس یه کاسه دیگه بردارین و تخم مرغ ها رو با شیر خوب هم بزنید تا یک دست بشه. اضافه کردن کمی شیر به تخم مرغ باعث میشه پوشش نهایی سبک تر بشه و موقع سرخ شدن تردتر دربیاد؛ به همین دلیل هم خیلی ها دنبال رسپی طرز تهیه قارچ سوخاری با شیر میگردن.
حالا آرد سوخاری یا پودر سوخاری رو هم در ظرف جداگانه ای بریزید و با پونه کوهی مخلوط کنید. اگه میخواین قارچ هاتون طعم قوی تری داشته باشه، میتونین مقداری پاپریکا یا آویشن خشک هم به آرد یا پودر سوخاری اضافه کنید. همچنین، استفاده از آرد سوخاری دانه درشت یا پانکو، تردی بیشتری به قارچ ها میده.
3. غلتاندن قارچ ها در مواد
در این مرحله از طرز تهیه قارچ سوخاری ساده در خانه، هر قارچ رو ابتدا در مخلوط آرد سفید بغلتونید تا کاملاً پوشیده بشه. این کار باعث میشه که لایه آرد به خوبی به قارچ بچسبه و مواد بعدی به راحتی روش بشینه.
بعد قارچ ها رو در مخلوط تخم مرغ و شیر فرو ببرید. دقت کنید که قارچ ها کاملاً در مایع غوطه ور بشن تا پوشش به خوبی روی اون ها قرار بگیره.
در نهایت، قارچ ها رو در آرد سوخاری بغلتونید تا لایه ای یکنواخت روی اون ها بشینه. برای اینکه لایه سوخاری تردتر بشه بعد از غلتاندن در آرد سوخاری، میتونید قارچ ها رو کمی فشار بدین تا لایه فشرده تر بشه و در هنگام سرخ شدن تردتر باشه.
4. سرخ کردن قارچ ها
در طرز تهیه قارچ سوخاری در ماهیتابه به تابه ای نسبتاً عمیق نیاز دارین. روغن رو در تابه گرم کنین و برای این که بهترین نتیجه رو بگیرین یادتون باشه دمای روغن باید به حدی برسه که وقتی قارچ ها رو داخلش میندازین بلافاصله حباب هایی در اطراف قارچ ها به وجود بیاد.
قارچ های آماده شده رو در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و ترد بشن. بهتره قارچ ها رو در چند مرحله سرخ کنید تا روغن بیش از حد سرد نشه و قارچ ها به طور یکنواخت سرخ بشن.
بعد از سرخ شدن، قارچ ها رو روی دستمال کاغذی قرار بدین تا روغن اضافیشون گرفته بشه. این مرحله از طرز تهيه قارچ سوخاري خیلی مهمه چون به جلوگیری از چرب شدن قارچ ها (مخصوصاً اگه به تناسب اندام خودتون اهین میدین) و داشتن پوشش ترد و خوشمزه کمک میکنه.
علاوه بر این حتی میتونین طرز تهیه قارچ سوخاری در فر و همین طور طرز تهیه قارچ سوخاری در هواپز رو امتحان کنین که فرق زیادی با درست کردن این غذا توی تابه نداره.
نکات طلایی برای تهیه قارچ سوخاری
در طرز تهیه ی قارچ سوخاری رستورانی برای این که قارچ های سوخاری شما واقعاً حرفه ای و خوشمزه بشن لازمه به چند نکته کلیدی توجه کنید که تفاوت زیادی در نتیجه نهایی میذارن، از جمله اینکه:
- انتخاب قارچ: بهتره از قارچ های دکمه ای کوچک و تازه استفاده کنید تا هم ظاهر بهتری داشته باشن و هم طعم خوشمزه تری؛
- تنظیم دمای روغن: روغن نباید خیلی داغ یا خیلی سرد باشه. دمای مناسب باعث میشه قارچ ها ترد و طلایی بشن؛
- سس همراه: قارچ سوخاری با سس های مختلفی مثل سس رنچ، سس گوجه فرنگی یا سس تارتار واقعاً خوشمزه میشه؛
با رعایت این نکات، قارچ های سوخاری شما ترد و خوشمزه میشن و میتونین از این پیش غذای لذیذ در کنار سس های مختلف لذت ببرید. حالا وقتشه که دست به کار بشید و طرز تهیه قارچ سوخاری خوشمزه و خانگی به روش ما رو امتحان کنید!
جمع بندی
در این مطلب از تی رایس با هم طرز تهیه قارچ سوخاری عالی رو یاد گرفتیم و دیگه میتونین این پیش غذای اشتها آور رو برای خانواده و دوستانتون آماده کنید. مطمئنیم همه از طعم بی نظیرش حسابی لذت میبرن. نوش جان!
سوالات متداول
طرز تهیه قارچ سوخاری با یخ چیست؟
یه روش جالب و حرفه ایه که باعث تردتر شدن پوشش سوخاری و جلوگیری از نرم شدن بیش از حد قارچ ها میشه. در این روش، از یخ برای ایجاد شوک حرارتی استفاده میکنن که باعث میشه قارچ ها در حین سرخ شدن، پوشش کرانچی تر و لذیذتری داشته باشن.
برای تهیه قارچ سوخاری با یخ، ابتدا قارچ ها رو بشورید و خشک کردنشون فراموشتون نشه. بعد یک خمیر سبک با آرد سفید، نشاسته ذرت، ادویه ها و آب یخ درست کنید. قارچ ها رو داخل این خمیر یخی بغلتونید و بعد در آرد سوخاری بزنید. روغن که کاملاً داغ شد، قارچ ها رو در حرارت متوسط رو به بالا سرخ کنید تا طلایی و ترد بشن. استفاده از یخ باعث میشه لایه سوخاری سبک تر و کم روغن تر بشه.
طرز تهیه قارچ سوخاری با چیپس چگونه است؟
تهیه قارچ سوخاری با چیپس یه روش خلاقانه و خوشمزه برای تردتر شدن پوشش قارچ هاست. در این روش، به جای آرد سوخاری از چیپس خردشده استفاده میشه که طعم قوی تر و بافت کرانچی تری به قارچ ها میده.
طرز تهیه قارچ سوخاری با چیپس این جوریه که بعد از شستن و خشک کر ن قارچ ها، چیپس رو داخل یک کیسه بریزید و خرد کنید. در یک کاسه آرد سفید و در کاسه ای دیگه تخم مرغ و کمی شیر رو بریزید و مخلوط کنید.
قارچ ها رو ابتدا در آرد سفید، بعد در مخلوط تخم مرغ و در نهایت داخل چیپس خردشده بغلتونید و کمی فشار بدید تا خوب بچسبه. روغن رو داغ و قارچ ها رو سرخ کنید تا طلایی و برشته بشن. این روش باعث میشه قارچ ها فوق العاده ترد و خوشمزه بشن.
طرز تهیه قارچ سوخاری در ایرفرایر چجوریه؟
طرز تهیه ی قارچ سوخاری در هواپز یا ایرفرایر یه این شکله که اول لازمه قارچ ها رو بشورید و خشک کنید بعد اون ها رو به ترتیب در آرد سفید، تخم مرغ زده شده و آرد سوخاری بغلتونید تا کاملاً پوشیده بشن. سبد ایرفرایر رو کمی با اسپری روغن چرب کنید، قارچ ها رو داخلش بچینید و روی اون ها هم مقدار کمی روغن اسپری کنید. ایرفرایر رو روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید. در نیمه پخت، قارچ ها رو برگردونید تا همه طرفشون یکنواخت طلایی و ترد بشه.
طرز تهیه قارچ سوخاری بدون پودر سوخاری چگونه است؟
طرز تهیه قارچ سوخاری در منزل اون هم بدون پودر سوخاری خیلی آسونه. در این روش، به جای پودر سوخاری میتونید از آرد سفید، نشاسته ذرت، آرد نخودچی یا حتی خمیر بنیه استفاده کنید. مراحلش هم فرق چندانی با طرز تهیه ی قارچ سوخاری ساده (با پودر و آرد سوخاری) نداره.
سلام من از اینستا یاد گرفتم قارچ سوخاری رو توی ایرفرایر درست کنم واقعا ترد و خوشمزه میشه اما برای تنوع میخوام دستور شما رو هم امتحان کنم آخه بچه هام عاشق قارچ سوخاری شده هستن و من اصلا دلم نمیاو از بیرون بگیرم اونم وقتی نمیدونم چی توش میریزن
حتما امتحانش میکنم😋