اغلب چای سبز دوستان همواره می خواهند بدانند که نحوه نگهداری چای سبز چگونه است؟ زیرا نگهداری چای سبز اگر اصولی و صحیح باشد باعث افزایش مدت زمان نگهداری چای سبز خشک می شود؛ این گونه فرصتی بیشتری برای بهره مندی از خواص چای سبز هم دارند؛ بنابراین نیاز است که این چایی پرخاصیت و مفید را دور از رطوبت و نور خورشید، در ظرف حلبی و غیره نگه دارید.
4 راهکار عالی برای افزایش مدت زمان نگهداری چای سبز خشک
بهترین و موثرترین نحوه نگهداری چای سبز این است که آن را در مکانی خشک و فاقد رطوبت، دارای دمایی معتدل، درون ظرف مناسب و دور از مواد دارای بوهای قوی نگهداری کنید؛ دقیقاً مثل برنج عطری ایرانی!
البته روش های دیگری هم برای نگهداری و مراقبت از این نوشیدنی سالم و محبوب وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت؛ این روش ها در افزایش مدت ماندگاری چای سبز خشک کاملاً موثر هستند و پیشنهاد می کنیم آن ها را امتحان کنید.
به خصوص که این نوشیدنی به حدی با شعور و مفید است که مثلاً در مقایسه با کالری شیک نسکافه نه تنها چاق کننده نیست بلکه باعث لاغری و سلامتی هم می شود!
اگر هم خیلی به سالم خوری علاقه دارید پیشنهاد می کنیم حتماً سری به آموزش آشپزی رایگان مجله ما بزنید تا رسپی انواع خوراکی ها و نوشیدنی های سالم و مفید را یاد بگیرید؛ به خصوص اگر در رژیم لاغری به سر می برید.
1. از خشک بودن مکان نگهداری چای سبز غافل نشوید
در بررسی صحیح ترین و اصولی ترین روش نگهداری چای سبز که باعث بیشتر شدن ماندگاری چای سبز می شود، اولین آیتم، دور نگه داشتن این نوع چای از رطوبت است. بگذارید این طور بگوییم کاری که رطوبت با چای سبز می کند، آمریکا با هیروشیما نکرد!
البته اگر مطلب طرز نگهداری از چای برای مدت طولانی را مطالعه کنید به خوبی متوجه می شوید همانطور که شیطان قسم خورد تا ابد الدهر فرزندان آدم را به گناه بیندازد، رطوبت هم دشمن قسم خورده هر نوع چایی است و سبز و سیاه بودن رنگ برایش مطرح نیست!
با این اوصاف برای اینکه بابت ماندگاری چای سبز آسوده خاطر باشید و مخصوصاً برای حفظ عطر و رنگ چای سبز اصل حتماً به این موضوع دقت کنید.
2. چای سبز را در مکانی با دمای معتدل نگهدارید
مورد دیگری که در شرایط نگهداری چای سبز اهمیت زیادی دارد، معتدل بودن دمای محل نگهداری است. توجه داشته باشید چای سبز ایرانی را نباید در جاهای سرد یا گرم نگهداری کنید. اگر بخواهیم یک راهنمایی درست و حسابی بکنیم باید بگوییم بهتر است که دمای محل نگهداری چای سبز ثابت و بین 20 تا 30 درجه سانتی گراد باشد.
حرارت و سرمای شدید کیفیت چای سبز اصل ایرانی را پایین آورده و طبیعتاً مدت نگهداری چای سبز را کاهش می دهد؛ بنابراین درست ترین نحوه نگهداری چای سبز این است که در مکان هایی مثل اجاق گاز، فر، مکان های دارای تابش مستقیم خورشید و محل هایی که مدام دمای آن ها تغییر می کند، نگهداری نشود.
3. چای سبز ایرانی را در ظرف مناسبی نگهداری کنید
اگر می خواهید چای سبز پر خاصیت ایرانی را برای مدتی نسبتاً طولانی در منزل خود نگهداری کنید و به این زودی ها هم خراب و فاسد نشود، نیاز است که آن را در ظروف مناسبی نگهدارید. بهترین و مناسب ترین ظرف برای نگهداری چای سبز و حفظ کیفیت و خواص آن، ظروف فلزی یا آلومینیومی است.
این نوع ظرف ها چای ایرانی سبز را کاملاً دور از نور خورشید، رطوبت و بو نگه می دارند؛ به اضافه اینکه برای نگهداری چای سیاه نیز می توانید روی آن ها حساب کنید و این طور نیست که فقط مختص چای سبز خشک باشند.
گفتنی است برخی از افراد به هر دلیلی تمایل دارند که چای سبز خشک را در ظروف شیشه ای، پلاستیکی و غیره نگهداری کنند؛ البته که سلیقه و ترجیحات شخصی هرکسی بسیار محترم است؛ اما در مطلب بهترین ظرف نگهداری چای خشک به طور کامل توضیح دادیم که چرا ظروف آلومینیومی و حلبی گزینه بسیار بهتری برای نگهداری انواع چای ایرانی درجه یک هستند.
حالا که صحبت از چای ایرانی شد شاید شما هم درگیر این سوال پرتکرار باشید که چای سبز ایرانی بهتره یا خارجی؟!
4. چای سبز خشک را در معرض بوهای قوی قرار ندهید
خوب است بدانید که چای سبز درجه یک ایرانی مهارت و تبحر زیادی در جذب بوهای قوی مثل بوی ادویه، قهوه، شکلات، مواد شوینده و حتی انواع دیگر چای دارد. از آن طرف هم این گونه عطر و طعم طبیعی چای سبز ایرانی به طور قابل توجهی تغییر می کند و ممکن است دیگر قابل مصرف نباشد.
در نتیجه حتماً چایی سبز را دور از مواد دارای بوهای تند و قوی نگهداری کنید؛ علاوه بر این پیشنهاد می کنیم حتماً دم کردن چای سبز را یاد بگیرید تا نهایت فایده را از این معجزه سلامتی بخش ببرید.
سخن آخر
در این مطلب از تی رایس نحوه نگهداری چای سبز را به طور کاملاً اصولی و کاربردی توضیح دادیم، لازم به ذکر است نکات گفته شده مربوط به نگهداری چای سبز خشک، در واقع همان کاری است که چایکارها و بومیان گیلان برای نگهداری چای سبز خشک انجام می دهند و با رعایت این موارد می توانید مدت زمان نگهداری چای سبز خشک را به طور چشمگیری افزایش دهید.
سوالات متداول
آیا چای سبز خراب میشود؟
چای سبز به طور مستقیم خراب نمی شود چون خشک است و محیطی برای رشد باکتری ندارد؛ اما با گذشت زمان، عطر، طعم و خواص آن کاهش پیدا می کند . اگر چای سبز بوی کهنگی یا تغییر رنگ بدهد، نشان دهنده افت کیفیت آن است. نگهداری در جای خشک و خنک به حفظ ماندگاری چای سبز کمک می کند.
ماندگاری چای سبز دم کرده چقدر است؟
ماندگاری چای سبز دم کرده 8 تا 12 ساعت (در دمای اتاق) است اما توصیه می شود این نوشیدنی را بلافاصله مصرف کنید؛ البته اگر در یخچال نگهداری شود، ماندگاری آن تا 2 روز افزایش می یابد اما طعم و خواصش به مرور کاهش پیدا می کند. برای جلوگیری از تلخی و خراب شدن چای سبز دم کرده، آن را بدون افزودنی نگهداری کنید.
چای سبز سرد بنوشیم یا گرم؟
چای سبز را می توانید هم سرد و هم گرم بنوشید اما انتخاب به هدف شما بستگی دارد! چای سبز گرم برای آرامش، افزایش متابولیسم و هضم بهتر مفید است؛ در حالی که چای سبز سرد در روزهای گرم انرژی بخش بوده و به خنک کردن بدن کمک می کند. هر دو گزینه خواص یکسانی دارند و فقط طعم آن ها کمی متفاوت است.
آیا نگهداری چای سبز در یخچال بهتر است؟
بله، اگر چای سبز دم شده را نمی خواهید بلافاصله مصرف کنید، نگهداری آن در یخچال گزینه مناسبی است. سرمای یخچال روند اکسید شدن را کند کرده و به حفظ طعم و خواص چای کمک می کند؛ البته چای باید در ظرف دربسته و دور از بوهای دیگر نگهداری شود تا کیفیت آن محفوظ بماند. چای سبز خشک هم اگر در بسته بندی مناسب و در یخچال نگهداری شود، عمر مفید بیشتری خواهد داشت؛ به ویژه در مناطق مرطوب.
ارسال پاسخ