طرز تهیه پودر سوخاری خانگی

طرز تهیه پودر سوخاری خانگی
طرز تهیه پودر سوخاری خانگی رو یاد بگیرید و کلی غذای خوشمزه و سالم بپزین!

تا حالا شده یه عالمه نون مونده داشته باشین و ندونین که باهاش چیکار کنین؟ خب، به جای اینکه برکت خدا رو دور بریزین بیاین تا طرز تهیه پودر سوخاری خانگی رو یادتون بدیم که هم اقتصادی هست و کاملاً مفید برای سلامت بدن! از طرز تهیه پودر سوخاری با خمیر نان باگت گرفته تا طرز تهیه پودر سوخاری رنگی همه چیز رو اینجا یاد میگیرین.

مواد لازم برای طرز تهیه پودر سوخاری پفکی

قبل از اینکه بریم سراغ طرز تهیه پودر سوخاری خوشمزه در خانه باید بدونیم چی لازم داریم و خبر خوب این که تقریباً همه مواد مورد نیاز برای این ادویه توی هر خونه ای پیدا میشه! پس برای یاد گرفتن این آموزش آشپزی بعید میدونیم نیازی باشه که راهی مغازه و فروشگاه بشید! برای طرز تهیه پودر سوخاری در خانه به مواد اولیه زیر نیاز دارین:

مواد لازم برای تهیه پودر سوخاری مقدار
نان خشک شده یا بیات ۴ تا ۵ برش نان تست یا نصف یک باگت متوسط
نمک ½ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ½ قاشق چایخوری
زردچوبه ½ قاشق چایخوری
پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
آویشن ½ قاشق چایخوری
پاپریکا (معمولی یا دودی) ۱ قاشق چایخوری
هر ادویه دلخواه دیگر به میزان لازم
کورن فلکس (اختیاری) ¼ پیمانه برای تردتر شدن پودر سوخاری

حالا اگر آماده هستین بریم که طرز تهیه ی پودر سوخاری رو با هم یاد بگیریم تا خانه داری رو به معنای واقعی بترکونید و همیشه توی خونه ادویه پودر سوخاری رو حاضر و آماده داشته باشین.

مقاله مرتبط:  طرز تهیه شربت سکنجبین به روش مامان بزرگ‌ها

1. انتخاب نان برای تهیه پودر سوخاری ساده خانگی

انتخاب نان مناسب برای تهیه پودر سوخاری یا آرد سوخاری در منزل
در تهیه پودر سوخاری می تونید از نان باگت، نان تست یا هر نان دیگه ای که بیات شده و دیگه قابل خوردن نیست، استفاده کنید.

در طرز تهیه پودر سوخاری کنتاکی آماده کردن نان خشک شده یا بیات خیلی مهمه چون که پایه اصلی پودر سوخاری همین نون مونده و خشک شده هست. اما خب یه سری ها هم دنبال طرز تهیه پودر سوخاری با آرد سفید، طرز تهیه پودر سوخاری با جو پرک یا حتی طرز تهیه پودر سوخاری با سویا هستن و این ادویه رو با آرد، جو پرک و سویا هم درست میکنن؛ اما چیزی که ما امروز به عنوان رسپی پودر سوخاری یادتون میدیم کاملاً بر پایه نان هست؛ البته در انتخاب نوع نان دستتون خیلی بازه و همیشه میتونین موارد زیر رو امتحان کنین:

  • طرز تهیه ی پودر سوخاری با نان باگت یا همون طرز تهیه پودر سوخاری با نان فانتزی چون یه کم سفت تر از باقی نون هاست و اینجوری پودر سوخاری خوش فرم تر میشه؛
  • طرز تهیه پودر سوخاری با نان تست که سریع تر خشک میشه و بافت سبک تری هم داره و معمولاً انتخاب اکثر افراد برای تهیه پودر سوخاری در منزل هست؛
  • هر نان بیات دیگه ای که ته یخچالتون مونده و نمیدونین که باهاتون چیکار کنید از طرز تهیه پودر سوخاری با نان بربری گرفته تا طرز تهیه پودر سوخاری با نان سنگک و حتی طرز تهیه پودر سوخاری با نون لواش؛

از این ها گذشته حتی اگه نان تازه دارین اما دلتون میخواد که طرز تهیه پودر سوخاری فست فودی در منزل رو یاد بگیرین خیلی راحت میتونین خودتون وارد عمل بشین و نون رو خشک کنید. فقط کافیه چند ساعتی توی هوای آزاد بذارینش یا حتی برای سریع تر خشک شدن نان، گذاشتنش توی فر ایده خیلی خوبیه! در کل طرز تهیه انواع پودر سوخاری فرق چندانی با هم نداره و به راحتی میتونین این چاشنی کاربردی رو به روش های مختلف توی خانه خودتون تهیه کنید.

2. خشک کردن نان ها

در این مرحله از طرز تهیه پودر سوخاری ساده خانگی نان ها رو به تیکه های کوچیک تقسیم کنید و حدوداً به مدت 10 تا 15 دقیقه توی فر با دمای 150 درجه بذارین. اگر هم فر ندارین که اصلاً جای نگرانی نیست و هنوز هم میتونین طرز تهیه پودر نان سوخاری رو یاد بگیرین فقط کافیه که جلوی آفتاب یا حتی روی گاز با حرارت کم خشکشون کنید.

در طرز تهیه پودر سوخاری کریسپی برای خشک کردن نان ها حتی میتونین از توستر هم کمک بگیرین و هر طرف نون رو به مدت چند دقیقه برشته کنید. اگه عجله ندارین یه روش دیگه اینه که نان ها رو چند روزی توی سبد یا روی یه پارچه تمیز توی هوای آزاد بذارین تا خودشون کم کم خشک بشن.

طرز تهیه ادویه پودر سوخاری به این روش باعث میشه که رطوبت نان کاملاً از بین بره و پودر سوخاری خانگی شما ماندگاری بیشتری داشته باشه هیچ فرقی هم نداره که طرز تهیه پودر سوخاری با نان باگت مدنظرتونه یا مثلاً دنبال طرز تهیه پودر سوخاری با نان لواش هستین در هر صورت فقط کافیه خودتون رو به ما بسپرین تا ببینید خروجی این آموزش چقدر خفن و لذیذ میشه!

مقاله مرتبط:  توصیه های تغذیه ای برای خلبانان پاراگلایدر قبل از پرواز

3. آسیاب کردن نان ها

در مرحله بعدی از طرز تهیه پودر سوخاری در منزل لازمه که یه فکری برای آسیاب کردن نان های خشک شده بکنید مثلاً میتونین اون ها رو داخل غذاساز یا آسیاب برقی بریزین و پودر کنید. بسته به اینکه پودر سوخاری ریزتر دوست دارین یا طرز تهیه پودر سوخاری درشت مدنظرتونه، میتونین مدت آسیاب کردن رو تنظیم کنید.

مگر این که آسیاب نداشته باشین که در این صورت پیشنهاد می کنیم با یه وردنه یا گوشت کوب حساب نون خشک ها رو برسید و بکوبیدشون. درسته که طرز تهیه پودر سوخاری با نان خشک به این روش زحمت زیادی داره اما باور کنید نتیجه اش حرف نداره! پس اگه چاره ای ندارین جز این که نان خشک رو با دست له کنید در این صورت نان ها رو داخل یک کیسه ضخیم بریزید و با گوشت کوب یا وردنه بکوبید تا راحت تر خرد بشن و آشپزخانه پر از خرده نان نشه.

یه ترفند آشپزی هم برای این که پودر سوخاری یک دست تری داشته باشین بهتون یاد میدیم:

 بعد از آسیاب کردن نان های خشک اون ها رو از یک الک درشت رد کنید و تکه های درشت تر رو یه بار دیگه بکوبید.

4. ادویه بزنید

این مرحله از طرز تهیه پودر سوخاری خانگی به طعم دار کردن نان ها اختصاص داره و فقط لازمه که ادویه های مورد علاقتون را اضافه کنید؛ البته در طرز تهیه پودر سوخاری ادویه دار استفاده از پودر سیر و پاپریکا شدیداً توصیه میشه چون که یه طعم عالی و دلپذیری به پودر سوخاری خانگی شما میدن.

آویشنم که اصلاً نگیم براتون باعث میشه این ادویه عطر و بوی محشری بگیره البته که در طرز تهیه ی پودر سوخاری در منزل به روش ما کاملاً مختار هستین که ترکیب ادویه ها رو مطابق سلیقه خودتون تنظیم کنید.

مثلاً اگه طعم های تند و فلفلی رو دوست دارین و دنبال طرز تهیه پودر سوخاری اسپایسی هستین به موادتون یه کمی فلفل قرمز اضافه کنید یا اگه میخواین پودر سوخاری شما طعم کلاسیک تری داشته باشه مثلاً یه چیزی توی مایه های طرز تهیه پودر سوخاری کی اف سی، فقط از نمک و فلفل سیاه استفاده کنید.

جا داره این نکته رو هم بهتون بگیم که اگه پودر سوخاری رو برای غذاهای مختلف میخواین، میتونین طرز تهیه پودر سوخاری رستورانی رو به 2 روش مختلف درست کنید یعنی:

  1. طرز تهیه پودر سوخاری خانگی ساده؛
  2. طرز تهیه پودر سوخاری اسپایسی؛

در نهایت برای اینکه ادویه ها بهتر به پودر سوخاری بچسبن توصیه می کنیم بعد از مخلوط کردن نان های پودر شده با ادویه، چند دقیقه ای موادتون رو توی یه تابه خشک روی حرارت کم تفت بدین تا عطر ادویه ها آزاد بشه؛ البته که ما هم کلی رسپی طرز تهیه غذا با پودر سوخاری بهتون یاد میدیم از مرغ گرفته تا ماهی و غیره که بتونید نهایت لذت رو ببرین.

5. مواد رو هم بزنید و در یخچال یا جای خنک بذارین

در آخرین مرحله از طرز تهیه پودر سوخاری با نان ساندویچی یا هر نان دیگه ای لازمه که همه مواد رو به خوبی با هم مخلوط کنید و بعد پودر سوخاری رو داخل یک ظرف درب بسته بریزید. حالا تنها کاری که باقی میمونه اینه که پودر سوخاری خانگی رو در یخچال یا هر محل خشک دیگه ای نگهداری کنید و خیالتون راحت باشه که به مدت چند ماه سالم و قابل مصرف میمونه.

البته اگه میخواین پودر سوخاری برای مدت بیشتری تازگی خودش رو حفظ کنه پیشنهاد می کنیم اون رو در فریزر نگهداری کنید. ناگفته نمونه بهتره برای نگهداری پودر سوخاری از ظرف های شیشه ای درب دار یا زیپ کیپ استفاده کنید تا رطوبت واردش نشه و کیفیتش حفظ بشه. اگه هم چند مدل پودر سوخاری درست کردین (مثلاً ساده و اسپایسی)، روشون برچسب بزنید که بعداً راحت تر بدونید چی به چیه. هر وقت لازم داشتین فقط کافیه یه مقدار ازش بردارین و غذاتو ن رو با یه سوخاری ترد و خوشمزه جذاب تر کنید!

مقاله مرتبط:  نحوه تمیز کردن یخچال: رازهایی برای داشتن یخچالی درخشان

نکات مهم در طرز تهیه پودر سوخاری خانگی

در طرز تهیه پودر سوخاری توجه به یک سری نکات مهم اهمیت زیادی داره از جمله این که:

  • برای تنوع در طعم میتونید از کرانچی خرد شده در پودر سوخاری استفاده کنید یعنی همون طرز تهیه پودر سوخاری با کرانچی؛
  • اگه میخواین پودر سوخاری تردتر بشه یه کم کورن فلکس پودر شده بهش اضافه کنید؛
  • پودر سوخاری رو در ظرف دربسته و در یخچال نگهداری کنید تا تازگی اون حفظ بشه؛
  • اگه دنبال طرز تهیه پودر سوخاری رنگی هستین اونم از نوع طلاییش کافیه یه کمی زردچوبه یا پاپریکای دودی بزنید؛
  • اگه پودر سوخاری درشت تر میخواین، نون ها رو خیلی آسیاب نکنید و بذارین یه کم زبری توش باشه؛

با رعایت همین نکات ساده میتونین سریع ترین و سالم ترین ادویه پودر سوخاری خانگی رو تهیه کنید و به کمک این چاشنی لذیذترین غذاها رو برای خانواده و عزیزانتون بپزین.

مقایسه انواع پودر سوخاری: انتخاب بهترین نوع برای غذاهای مختلف

درسته که ساده ترین و خوشمزه ترین روش تهیه پودر سوخاری رو بهتون یاد دادیم اما خب روش های مختلفی برای درست کردن این ادویه وجود داره اصلاً چرا راه دور بریم پودر سوخاری در انواع مختلفی تهیه میشه چه به صورت خانگی و چه بازاری مثلاً از پودر سوخاری پانکو که یه جور ادویه ژاپنی هست تا پودر سوخاری رنگی اونقدری محبوب هستن که خیلی ها دنبال طرز تهیه ی پودر سوخاری پانکو یا طرز تهیه پودر سوخاری رنگی خانگب میگردن!

اصلاً بریم ببینیم انواع پودر سوخاری چه فرقی با هم دارن و هر کدومشون در پخت کدوم غذاها کاربرد بیشتری داره تا اگر عمری بود از طرز تهیه پودر سوخاری رنگی، طرز تهیه پودر سوخاری پانکو قرمز و غیره و ذلک براتون بگیم!

نوع پودر سوخاری ویژگی ها موارد استفاده مزه/طعم
پودر سوخاری ساده پودر سوخاری پایه و ساده بدون هیچ افزودنی خاص برای بیشتر غذاها مخصوصاً غذاهای سرخ شده مثل مرغ و ماهی ملایم و بی طعم
پودر سوخاری اسپایسی حاوی ادویه های تند و معطر مثل فلفل سیاه، پودر سیر، زردچوبه و پاپریکا برای غذاهای تند و تیز مثل مرغ تند و کوفته تند و معطر
پودر سوخاری رنگی پودر سوخاری با رنگ های طبیعی مثل زردچوبه، پودر پاپریکا، فلفل دلمه ای رنگی برای تزئین و دکور غذاها مخصوصاً برای غذاهای جشن یا رنگی ملایم و گاهی کمی تند
پودر سوخاری کرانچی حاوی مواد تردتر مثل برنج یا جو پرک و دانه های بزرگ تر برای نتیجه تردتر برای غذاهایی که نیاز به لایه بیرونی ترد دارن مثل مرغ سوخاری یا سبزیجات ترد و کرانچی
پودر سوخاری پانکو پودر سوخاری ژاپنی با دانه های بزرگ تر و تردتر که بافت سبک تری داره برای غذاهایی که به لایه ای سبک و ترد نیاز دارن مثل تن فیش یا کتلت های سوخاری سبک و ترد
پودر سوخاری پولکی حاوی تکه های کوچک و نازک از نان خشک شده به شکل پولک برای غذاهایی که نیاز به لایه ای ضخیم تر از پودر سوخاری دارن نرم و کمی ترد

یه نکته مهم که دونستنش خالی از لطف نیست:

بیشتر فروشنده ها و حتی وب سایت های فارسی، پودر سوخاری پانکو و پولکی رو یکی میدونن در حالی که اصلاً این طور نیست و این 2 نوع ادویه تفاوت های قابل توجهی با هم دارن و فرق پودر سوخاری پانکو و پولکی رو نمیشه نادیده گرفت اما خب در نهایت اون قدر هم مهم نیست اصلاً جونتون سلامت!

مقاله مرتبط:  راهنمای کامل تمیز کردن پارکت چوبی و لمینت به ساده ترین روش

جمع بندی

حالا که در این مطلب از تی رایس طرز تهیه پودر سوخاری رو یاد گرفتین دیگه نیازی به خریدن بسته های آماده این ادویه نیست اونم بسته هایی که نمیدونیم واقعاً چی داخلش ریختن و چجوری تهیه شده! پودر سوخاری خانگی هم سالم تره وهم طعم و رنگش دست خودتونه، میتونین طرز تهیه پودر سوخاری طعم دار رو امتحان کنید یا ساده، پودر سوخاری رنگی باشه یا معمولی و بی رنگ کافیه امتحان کنید و اثر لذت بخش این چاشنی رو توی غذاهاتون ببینین!

این پودر نه تنها یه لایه ترد و خوش طعم به غذاهاتون میده بلکه باعث میشه سرخ کردنی های شما حرفه ای تر و جذاب تر بشن. فرقی هم نداره عاشق فست فود هستن یا غذاهای سبک تر رو ترجیح میدین در هر صورت با این پودر سوخاری خانگی میتونین کلی غذای خوشمزه درست کنید؛ از فیله مرغ سوخاری گرفته تا قارچ کریسپی و ناگت های خانگی. پس ببینیم چطور میتونین کلی غذاهای لذیذ و خفن باهاش تهیه کنید.

سوالات متداول

طرز تهیه پودر سوخاری پانکو نارنجی چجوریه؟

برای طرز تهیه پودر سوخاری رنگی در خانه اون هم به رنگ نارنجی به پاپریکا، زردچوبه یا حتی کمی پودر کاری نیاز داره تا پودر سوخاری شما نارنجی و خوشگل بشه.

آیا میتوان از نان لواش برای تهیه پودر سوخاری استفاده کرد؟

بله ولی چون نون لواش خیلی نازکه در طرز تهیه پودر سوخاری با نان لواشبهتره چند لایه اش کنیید و بعد برای خشک و آسیاب کردنش دست کار شید تا حجم بگیره.

چگونه پودر سوخاری طعم دار با ادویه های مختلف درست کنیم؟

طرز تهیه پودر سوخاری طعم دار این جوریه که نمک، فلفل، پودر سیر، آویشن، پاپریکا و هر ادویه ای که دوست دارین رو به پودر سوخاری اضافه کنید و خوب هم بزنید.

طرز تهیه پودر سوخاری پفکی چگونه است؟

یه کم کورن فلکس خرد شده یا آرد ذرت به موادتون اضافه کنید، این جوری غذاها موقع سرخ کردن حسابی کرانچی و پفکی میشن.