بیف استراگانوف روسی همون طور که از اسمش مشخصه یکی از اون غذاهای معروف و خوشمزه روسی هست که ترکیب گوشت نرم و سس خامه ای در اون یه طعم بی نظیر می سازه. اگه تا حالا بیف استراگانف روسی رو امتحان نکردین، وقتشه که دست به کار شید و این غذای جذاب از دل سرزمین تزارها رو توی خونه خودتون درست کنید.
پس در این قسمت از آموزش آشپزی رایگان مجله مون با ما همراه باشید تا طرز تهیه بیف استراگانف روسی رو تمام و کمال بهتون یاد بدیم. مطمئن باشید چیزی که امروز یاد می گیرد طرز تهیه بیف استراگانف حرفه ای هست! حتی برای تعبیر آنلاین خواب هم می تونید روی مطالب جامع و فوق العاده معتبر ما حساب کنید.
مواد لازم برای تهیه بیف استراگانف روسی
حالا که قصد تهیه غذای روسی بیف استراگانف خانگی رو دارین بذارین همین اول کار خیالتون رو راحت کنیم و بگیم که این غذای خفن و لذیذ بر خلاف اسم دهن پر کنش، مواد اولیه در دسترس و روش پخت واقعاً آسونی داره.
دقیقاً مثل طرز تهیه موچی بدون نشاسته ذرت همون شیرینی خوشمزه و سنتی که این روزها کلی طرفدار داره و خیلی هم راحت درست میشه.
البته ما خودمونم کلی غذای خوشمزه، لذیذ و خفن داریم مثلاً همین شیرین خورشت لاهیجانی، ولی چه کنیم که امروز قرعه به اسم این غذای روسی افتاده! برای پخت بیف استراگانف اصل روسی به مواد اولیه زیر نیاز دارین:
مواد لازم برای بیف استراگانوف روسی |
---|
گوشت گوساله(فیله یا راسته): 500 گرم پیاز متوسط: 2 عدد قارچ تازه: 200 گرم خامه صبحانه: یک پیمانه شیر: یک پیمانه آرد سفید: 2 قاشق غذاخوری کره: 2 قاشق غذاخوری پاپریکا: یک قاشق چای خوری نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم روغن: برای سرخ کردن سیب زمینی خلالی سرخ شده: برای سرو |
این مواد اولیه برای طرز تهیه بیف استراگانف برای ۴ نفر کافیه؛ حالا بریم که با هم طرز تهیه بیف استراگانف با گوشت گوساله به سبک مردمان روسیه رو یاد بگیریم. حالا که قراره غذامون روسی باشه بد نیست یه فنجون چای سبز اصل هم میل کنید که از دل باغ های چایی لاهیجان برداشت شده و یه کمی هم ایرانی بازی کنیم!
1.آماده کردن گوشت
اول گوشت گوساله رو انتخاب کنید. بهترین قسمت برای این غذای روسی فیله یا راسته هست چون نرم و بدون چربی اضافه اس. بعد گوشت رو روی تخته برش بذارین و با یه چاقوی تیز به صورت نوارهای باریک و یکدست (حدود نیم سانت ضخامت) برش بزنید.
این کار باعث میشه گوشت بیف استراگانف سریع تر بپزه و موقع خوردن بافت لطیف تری داشته باشه؛ البته برای کسایی که به تناسب اندام خودشون اهمیت زیادی میدن و به خصوص افرادی که رژیم لاغری دارن خوردن این غذای خوشمزه روسی میتونه کار خطرناکی باشه.
دلیلش هم اینه که معمولاً با کره و خامه پخته میشه که چربی بالایی دارن. از اون طرف هم گوشت قرمز خودش کالری بالایی داره مخصوصاً اگه از نوع چربش باشه. پاستا، برنج یا سیب زمینی که همراه با بیف استراگانوف سرو میشن هم همگی جزو مواد غذایی پرکالری هستن.
اما خب می تونید رسپی بیف استراگانوف رژیمی رو امتحان کنید که با استفاده از ماست چکیده یا خامه و شیر کم چرب، گوشت بدون چربی یا حتی مرغ و همین طور سبزیجات بخار پز به جای برنج و پاستا، تهیه میشه. اینجوری حتی در دوره فستینگ ژاپنی یا هر رژیم دیگه ای با خیال راحت می تونید بیف استراگانوف میل کنید و لذت ببرید.
حالا نوارهای گوشت رو با یه کمی نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید و بذارین ۱۰ دقیقه استراحت کنه تا طعم ها جذب گوشت بشن؛ البته می خوایم یه ترفند آشپزی برای بیف استراگانف بهتون یاد بدیم:
اگه می خواین گوشت بیف استراگانف روسی حسابی نرم و خوش طعم بشه قبل از سرخ کردن، برش های گوشت رو به مدت نیم ساعت توی ترکیبی از یه کمی روغن زیتون، سس سویا و سرکه بالزامیک بخوابونید.
این جوری بافت گوشت لطیف تر میشه و طعمش عمیق تر و خوشمزه تر در میاد. ناگفته نمونه همین ترفند رو میتونید برای بیف استراگانف با مرغ هم استفاده کنید.
2.سرخ کردن پیاز و گوشت
پیازها رو خلالی نازک کنید تا موقع تفت دادن خوب سرخ بشن و طعمشون توی غذا پخش بشه. یه تابه بزرگ بردارین و کره رو داخلش آب کنید. اگه دوست دارین طعم قوی تری داشته باشه، می تونید یه کمی روغن هم اضافه کنید تا کره نسوزه.
پیازهای خلالی رو توی تابه بریزید و با حرارت متوسط تفت بدین. حدود ۵ تا ۷ دقیقه زمان میبره تا پیازها نرم و طلایی بشن. حتماً هم بزنید تا یکنواخت سرخ بشن و نسوزن. وقتی پیازها طلایی شدن، نوارهای گوشت گوساله رو اضافه کنید.
حرارت رو یه کم بالا ببرید تا گوشت آب نندازه و سریع تر سرخ بشه. گوشت رو به صورت یکنواخت پخش کنید و اجازه بدین هر طرفش حدود ۳ تا ۴ دقیقه سرخ بشه. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد و قهوه ای شد، می تونید به مرحله بعدی برید.
3.اضافه کردن قارچ
قارچ ها رو خوب بشورید و با دستمال خشک کنید. بهتره بیف استراگانف با قارچ دکمه ای تازه تهیه بشه چون این نوع قارچ طعم و بافت بهتری داره. قارچ ها رو به صورت ورقه ای نازک برش بزنید تا موقع پختن به صورت یکنواخت سرخ بشن.
وقتی گوشت کمی سرخ شد قارچ های ورقه ای رو بهش اضافه کنید و با حرارت متوسط رو به بالا تفت بدین. قارچ اول آب میندازه ولی نگران نباشید! این روند طبیعیه. صبر کنید تا آبش کشیده بشه و بعد کمی تفت بدین تا قارچ ها قهوه ای و خوش طعم بشن.
اگه دوست دارین، می تونید یه کوچولو کره هم اضافه کنید تا قارچ ها عطر و طعم بهتری بگیرن؛ حتی می تونید یه کمی قارچ سوخاری لذیذ و خوشمزه هم درست کنید مخصوصاً اگه مهمون دارین و دلتون میخواد یه سفره متنوع و مجلسی بچینید.
4.درست کردن سس
وقتی گوشت و قارچ خوب سرخ شدن حالا وقت درست کردن سس خوشمزه بیف استراگانفه. اول از همه آرد سفید رو روی مواد الک کنید تا گلوله نشه. سریع هم بزنید تا آرد به طور یکنواخت با مواد مخلوط بشه و یه حالت خمیر مانند پیدا کنه.
بعد از حدود ۱ دقیقه که آرد کمی تفت خورد (تا بوی خامیش گرفته بشه)، کم کم شیر رو اضافه کنید. در تهیه سس بیف استراگانف مهمه که شیر رو کم کم بریزید و هم زمان هم بزنید تا یه سس صاف و یک دست درست بشه.
حرارت رو روی متوسط بذارید و مرتب هم بزنید تا سس کم کم غلیظ بشه و به غلظت مناسب برسه. اگه حس کردین زیادی سفت شده یه کم دیگه شیر اضافه کنید. در آخر نوبت به اضافه کردن خامه میرسه و لازمه که خوب مخلوطش کنید تا یه سس کرمی و لطیف داشته باشین.
اگه دوست دارین سس بیف استراگانف شما طعم قوی تری داشته باشه می تونید یه کوچولو پاپریکا یا فلفل سفید هم اضافه کنید. اینجوری خوشمزه ترین بیف استراگانف با سس قارچ رو توی خونه خودتون می پزید!
5.سرو بیف استراگانف
حالا که بیف استراگانف آماده شده، وقت چیدن یه دیس خوشگل و اشتهابرانگیزه. پس یه بشقاب مناسب انتخاب کنید. اگه دوست دارین استایل رستورانی داشته باشه، می تونید از یه بشقاب گود استفاده کنید. مواد رو داخل ظرف بریزید و با پشت قاشق صاف کنید تا یه ظاهر شیک و حرفه ای پیدا کنه.
کنار بیف استراگانف می تونید سیب زمینی سرخ کرده بذارین. اگه می خواین سیب زمینی ها خوشمزه تر بشن، کمی آویشن و پاپریکا بهشون بزنید. خبر خوب برای برنج خورهایی که تحت هیچ شرایطی از بهترین برنج معطر ایرانی دل نمیکنن؛ شاید براتون جالب باشه بدونید که:
بعضی ها این غذا رو با برنج یا پاستا هم سرو می کنن
که یه ترکیب جدید و خوشمزه میسازه.
البته حتماً حواستون به نگهداری درست از برنج باشه تا با مشکلاتی مثل کرم برنج روبرو نشید. در صورت بی توجهی به این موضوع حتی ممکنه شرایط بدتر شه و شما بمونید و شپشک برنج!
برگردیم سر صحبت خودمون، برای تزیین نهایی هم روی بیف استراگانوف یه کمی جعفری خرد شده یا فلفل سیاه تازه آسیاب شده بریزید تا خوش رنگ تر و خوش طعم تر بشه. حالا وقتشه که با یه تیکه نون تازه، یه لقمه اساسی از این غذای خوشمزه میل کنید و از طعمش کلی لذت ببرید!
اگر همچنان به سرو این غذا با برنج علاقه دارین توی پخت کته یا آبکش مختار هستین فقط مقدار نمک رو بپاین که مبادا شور شدن برنج براتون اتفاق بیفته.
رسپی های مختلف بیف استراگانف
درسته که بیف استراگانف یه غذای روسی الاصل هست که خیلی هم اسم در کرده و جزو غذاهای باکلاس و لاکچری به حساب میاد؛ اما جالبه بدونید این غذا رسپی های مختلفی داره که هر کدوم در عین خوشمزه بودن یه سری تفاوت های اساسی با بیف استراگانوف روسی دارن:
- بیف استراگانف بدون خامه: در طرز تهیه بیف استراگانف بدون خامه می تونید به جای خامه از ماست یونانی یا ترکیب شیر و آرد استفاده کنید؛
- بیف استروگانف روسی با مرغ: اگه گوشت دوست ندارین می تونید طرز تهیه بیف استراگانف مرغ رو امتحان کنید. کافیه که سینه مرغ جایگزین گوشت بشه که یه طعم متفاوت و خوشمزه داره؛
- بیف استراگانف با زبان گوساله: طرز تهیه بیف استراگانف با زبان گوساله خیلی آسونه؛ زبان رو بپزید و بعد از خرد کردن، داخل غذا استفاده کنید؛ یه گزینه خاص و خوشمزه اس؛
- بیف استراگانف با پاستا: در طرز تهیه بیف استراگانف با پاستا فقط لازمه به جای سیب زمینی، این غذا رو با پاستا سرو کنید؛
- بیف استراگانف فرانسوی: در طرز تهیه بیف استراگانف فرانسوی از خردل دیژون نوعی خردل فرانسوی با طعم تند و کمی ترش برای تهیه سس استفاده میشه که این غذا رو خوشمزه تر می کنه؛
- بیف استراگانف ایتالیایی: در طرز تهیه بیف استراگانف ایتالیایی از پنیر پارمزان استفاده میکنن که یه طعم فوق العاده ای نسبت به نسخه روسی به این غذا میده؛
بعد از آشنایی با دستور پخت های متنوعی که برای بیف استروگانف روسی وجود داره به راحتی می تونید بر اساس ذائقه و سلیقه خودتون این غذا رو بپزید و نوش جان کنید.
جمع بندی
بیف استراگانف یه غذای روسی خوشمزه اس که با این دستور می تونید یه مدل حرفه ای و رستورانی از این غذا رو توی خونه بپزید. امتحان کنید و از طعمش لذت ببرید! برای دسر هم پیشنهاد ما به شما تارت توت فرنگی با کرم پاتیسیر هست؛ یه پایان لوکس برای یه وعده غذایی مثل بیف استراگانوف!
سوالات متداول
در طرز تهیه بیف استراگانف با گوشت گوسفندی کدوم قسمت مناسب تره؟
برای تهیه بیف استراگانف با گوشت گوسفندی، بهتره از گوشت راسته یا سردست استفاده کنیدچون بافت نرم تری داره و زودتر میپزه.
در طرز تهیه بیف استراگانف مرغ برای ۴ نفر، چقدر مواد لازم داریم؟
۵۰۰ گرم سینه یا فیله مرغ که نواری برش خورده باشه، ۲۰۰ گرم قارچ ورقه ای، یه پیاز بزرگ خلالی، ۲۰۰ میلی لیتر خامه، یه لیوان شیر، یه قاشق غذاخوری آرد، ۲۵ گرم کره و به مقدار لازم نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و آویشن کافیه. برای سرو هم میتونید سیب زمینی سرخ کرده یا برنج کنارش بذارید.
طرز تهیه بیف استراگانف رستورانی چه فرقی با روش پخت معمولی داره؟
فرق اصلی توی کیفیت مواد اولیه، نحوه پخت و غلظت سسشه. توی روش رستورانی معمولاً از گوشت فیله گوساله استفاده میشه که نرم تره و سریع تر می پزه. سسش هم غلیظتره چون خامه و کره بیشتری داره و بعضی جاها یه کم خردل دیژون یا سس ورچستر اضافه می کنن تا طعمش حرفه ای تر بشه. سرو این غذا هم اصولاً با سیب زمینی خلالی سرخ شده و جعفری تازه تزیین میشه تا ظاهرش جذاب تر باشه.
بیف استراگانف به روسی چی میشه؟
بیف استراگانف به روسی Бефстроганов (Befstroganov) نوشته میشه و تلفظش هم تقریباً “بِف ستروگانوف” هست. این غذا یکی از معروف ترین غذاهای روسیه اس که اسمش از خانواده اشرافی استروگانوف گرفته شده.
بیف استراگانوف خیلی دوست دارم این دستورش به نظر خوب میاد باید امتحانش کنم ببینم چطور میشه