بهترین روش تشخیص برنج ایرانی اصل و خالص

عکس برنج ایرانی اصل؛ مرتبط با تشخیص برنج ایرانی از خارجی
تشخیص برنج ایرانی اصل از تقلبی میتونه ساده ‌تر از اون چیزی باشه که فکرش رو می کنید به شرط این که رازهای تشخیص برنج خوب رو بدونید!

در تشخیص برنج ایرانی می توانید با تکیه بر یک سری ویژگی ها از جمله عطر و سالم و یک دست بودن دانه های برنج اقدام کنید؛ در واقع هرچه عطر و بوی برنج قوی تر و طبیعی تر و دانه های آن پس از آشپزی بلند،  یک دست و هم اندازه باشد طبیعتاً درجه کیفی و مرغوبیت آن بالاتر است.

می بینید که با کمی دقت و بررسی می توانید تشخیص برنج ایرانی اصل را انجام دهید البته تشخیص برنج ایرانی اصل از تقلبی همیشه همین قدر ساده نیست!

نحوه تشخیص برنج ایرانی اصل با 2 روش تضمینی بدون پخت کردن

در گذشته تشخیص برنج ایرانی بسیار آسان بود زیرا دستگاه های شالیکوبی قدیمی تر بودند و پس از سفید کردن برنج ایرانی محلی در کارخانه های شالیکوبی، خطی روی هر دانه باقی می ماند و همین خط به خودی خود بهترین روش تشخیص برنج ایرانی بود.

 نحوه تشخیص برنج ایرانی اصل
نحوه تشخیص برنج ایرانی اصل این گونه است که دانه های آن بلند و صاف، بدون شکاف و ترک هستند و هنگام پخت، عطر دل ‌انگیز و طعم فوق العاده‌ای دارد که تفاوت آن را با سایر برنج ها به راحتی می ‌توان متوجه شد.

اما امروزه دستگاه ها مدرن تر شده و برنج علاوه بر سفید شدن از پولیشر هم رد می شود و دیگر آن نشانه بارز را ندارد در نتیجه دیگر نمی توان از این روش تشخیص برنج ایرانی کمک گرفت. همین موضوع هم باعث شده که انواع برنج خارجی به خصوص پاکستانی، تایلندی و همین طور برنج ایرانی نامرغوب به عنوان برنج درجه یک و اعلا به مردم فروخته شود، ما می گوییم فروختن شما بخوانید قالب کردن!

در چنین شرایطی هیچ چاره ای برای تشخیص برنج ایرانی از خارجی باقی نمی ماند مگر پخت کردن آن هم به شرط اینکه حسابی برنج شناس باشید؛ البته روش های دیگری هم برای تشخیص برنج ایرانی و پاکستانی و همین طور تشخیص برنج ایرانی از تایلندی وجود دارد.

منتها کسی این روش ها را به شما نمی گوید و اصلاً خیلی از فروشندگان برنج خودشان هم نحوه تشخیص برنج ایرانی از خارجی را نمی دانند. این روش ها شامل بررسی عطر و بوی برنج و یک دستی ظاهری دانه ها است؛ به این ترتیب بدون اینکه حتی نیازی به پخت کردن برنج باشد موفق به تشخیص کیفیت برنج ایرانی خواهید شد.

مقاله مرتبط:  معرفی علت های سفت شدن برنج + نحوه نجات دادن برنج سفت با 2 راهکار ساده

1. میزان عطر و بوی برنج

بهترین و موثرترین روش تشخیص برنج خوب ایرانی توجه به میزان عطر و بوی آن است؛ در خصوص راه تشخیص کیفیت برنج مرغوب و درجه یک همین قدر بگوییم عطر و بویش آن قدری قوی و شامه نواز است که حتی بدون پخت کردن هم احساس می شود.

تشخیص انواع برنج ایرانی
برای تشخیص انواع برنج ایرانی می توانید به ویژگی هایی مانند عطر و طعم، اندازه و شکل دانه ها، میزان ری کردن (قد کشیدن هنگام پخت) و نوع کشت منطقه ای آن توجه کنید چرا که هر نوع برنج ایرانی خصوصیاتی منحصر به فرد دارد.

برای اطمینان بیشتر، می ‌توانید چند دانه برنج را در دهان بجوید؛ برنج ایرانی اصل معمولاً طعم طبیعی و خوشایندی دارد همچنین، هنگام پخت، عطر آن فضای آشپزخانه را کاملاً پر می کند و به دلیل ارزش غذایی بالایش حتی می توانید آن را به مقدار متعادل به رژیم لاغری خود اضافه کنید.

مقاله مرتبط:  مهمترین علت شفته شدن برنج کته و آبکش و آموزش رفع مشکل

2. یکدستی ظاهری دانه های برنج

از خوش عطر بودن که بگذریم نحوه تشخیص برنج ایرانی خوب همچنین می تواند از روی یک دست بودن ظاهر دانه ها باشد؛ به این صورت که برنج مرغوب و درجه یک ایرانی به خصوص برنج شمال، دانه هایی مشابه هم دارد و به ندرت دانه های خرد و شکسته شده در آن دیده می شود.

تشخیص برنج هاشمی اصل؛ تشخیص برنج خوب شمال 

برنج هاشمی شمال یکی از مرغوب ترین انواع برنج ایرانی است که نه تنها در گیلان و دیگر استان های شمالی کشور برایش سر و دست می شکنند بلکه در سراسر ایران طرفدران خاص خودش را دارد؛ در نتیجه اغلب فروشندگان نامعتبر، برنج خارجی و دیگر انواع برنج ایرانی با درجه کیفی پایین‌تر را به نام برنج هاشمی می فروشند.

در چنین شرایطی برای اینکه بتوانید موفق به تشخیص برنج ایرانی هاشمی اصل بشوید تنها کافی است به عطر و بوی خوشایند آن، قد و بالای بلندش و غیره توجه کنید.

برن در ظرف چوبی و قاشق چوبی؛ مرتبط با تشخیص برنج ایرانی اصل از تقلبی
برنج هاشمی تقلبی معمولاً دانه هایی با شکل و اندازه نامتوازن و عطر و طعم ضعیف تری نسبت به برنج هاشمی اصل دارد به طوری که هنگام پخت به راحتی کیفیت پایین آن آشکار می ‌شود.

البته که ویژگی ها و مشخصه های دیگری هم برای تشخیص برنج ایرانی اصل هاشمی وجود دارد و شناخت آن ها  دیگر بابت تشخیص برنج خوب شمال هیچ دغدغه ای نخواهید داشت.

مقاله مرتبط:  بهترین برنج معطر ایرانی: معرفی 5 برنج ایرانی با عطر دل انگیز

تشخیص برنج ایرانی از پاکستانی

وفور انواع برنج خارجی در بازار کشورمان کار را به جایی رسانده که بسیاری از مردم به اشتباه فکر کنند برنج پاکستانی و دیگر برنج های خارجی بهتر از محصول وطنی هستند؛ البته که ارزان تر بودن قیمت برنج پاکستانی و هندی هم تاثیر زیادی روی این موضوع دارد.

اما همواره حرف و حدیث های زیادی درباره سلامت این برنج های خارجی وجود داشته و شرایط کاشت و برداشت و تولیدشان در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است! از همه این ها که بگذریم راه تشخیص برنج ایرانی از پاکستانی چندان سخت نیست.

تنها کافی است به شکل دانه های برنج، رنگ آن و مهم تر از همه عطر و بویش توجه کنید؛ البته در مقاله تشخیص برنج ایرانی از برنج پاکستانی به طور جداگانه و مفصل هر یک از موارد نامبرده را بررسی و مقایسه کرده ایم.

تشخیص برنج ایرانی از تایلندی

با توجه به اینکه بعد از برنج پاکستانی، برنج تایلندی دومین برنج خارجی فراوان در بازارهای ایران محسوب می شود، تصمیم گرفتیم شما را با نحوه تشخیص برنج ایرانی از تایلندی هم آشنا کنیم.

مقداری برنج خام در دست؛ مرتبط با تشخیص برنج ایرانی
برای تشخیص برنج ایرانی از تایلندی می ‌توان به عطر قوی و طبیعی برنج ایرانی، شکل بلندتر و باریک تر دانه ها و طعم اصیل آن توجه کرد در حالی که برنج تایلندی معمولاً عطر ضعیف تر و دانه هایی با بافت نرم ‌تر دارد.

طرز تشخیص برنج ایرانی از تایلندی یا همان برنج جاسمین (یاسمن) این گونه است که باید فاکتورهای مهمی همچون میزان عطر و بو، قد کشیدن، خوش پختی و غیره را بررسی کنید. گفتنی است برنج ایرانی مرغوب و درجه یک در کلیه موارد گفته شده بهتر از برنج تایلندی است؛ البته ما همه تفاوت های این دو نوع برنج را در مقاله روش های تشخیص برنج ایرانی از تایلندی بررسی و مقایسه کرده ایم.

مقاله مرتبط:  بهترین روش تشخیص برنج ایرانی از تایلندی + 4 روش کاربردی

سخن آخر

در این مطلب از تی رایس نحوه تشخیص برنج ایرانی آن هم بدون پخت کردن و فقط از روی ظاهر را توضیح دادیم. به این ترتیب دستتان آمده که چگونه با تکیه بر حس بویایی و بینایی خود می توانید موفق به تشخیص برنج ایرانی اصل شوید؛ البته اگر هنوز هم بابت تشخیص برنج ایرانی اصل از تقلبی نگران هستید پیشنهاد می کنیم خرید انواع برنج ایرانی درجه یک شمال را از فروشگاه های معتبر و شناخته شده ترجیحاً فروشگاه های محلی شمال کشور انجام دهید.

سوالات متداول

برای خوشبو شدن برنج چه کنیم؟

برای خوشبو شدن برنج می توانید هنگام پخت چند دانه هل، یک تکه چوب دارچین یا کمی گلاب به آب برنج اضافه کنید.

برنج ایرانی چه جوری درست میشه؟

برای پخت برنج ایرانی، ابتدا آن را بشویید و چند ساعت در آب و نمک خیس کنید. سپس در آب در حال جوش بریزید و بعد از نیم ‌پز شدن، آبکش کنید. در قابلمه کمی روغن بریزید، برنج را اضافه کنید و دم کنی بگذارید. روی حرارت ملایم دم کنید تا کاملاً پخته و خوش عطر شود.

بهترین برنج ایرانی کدام است؟

بهترین برنج های ایرانی شامل برنج هاشمی، طارم، و دم سیاه است که به خاطر عطر، طعم و کیفیت پخت بی نظیرشان معروف ‌اند.

تشخیص برنج ایرانی از پاکستانی چگونه است؟

برنج ایرانی عطر قوی ‌تر و طعم طبیعی ‌تری دارد، دانه های آن کمی کوتاه ‌تر و ضخیم تر است در حالی که برنج پاکستانی بلندتر، کم عطرتر و اغلب طعم کمتری دارد.

بهترین برنج ایرانی که قد بکشه کدام است؟

برنج های هاشمی و دم سیاه به دلیل کیفیت بالا و ری ‌کردن (قد کشیدن) عالی، جزو بهترین برنج های ایرانی هستند که خوب قد می کشند.

تشخیص برنج قهوه ای اصل چگونه است؟

برنج قهوه ‌ای اصل دانه هایی تیره ‌تر و مات تر دارد، سطح آن کمی زبر و نسبت به برنج سفید سخت ‌تر است. همچنین، عطر طبیعی و طعم خاکی ‌تری دارد.

منبع: tandfonline