بهترین روش تشخیص چای اصل ایرانی از چای خارجی

زنی در حال ریختن چای از قوری داخل استکان کمر باریک
گران ترین چای ایرانی معمولاً چای سرگل بهاره است که از جوان ترین و لطیف ترین برگ های نوک شاخه در اولین برداشت بهار تهیه می شود.

به طور‌ کلی تشخیص چای ایرانی از روی ظاهر کار چندان راحتی نیست مگر اینکه جزو آن چای شناس های حرفه ای و با تجربه باشید؛ البته راهکارهایی هم برای تشخیص چای اصل ایرانی وجود دارد از جمله تست چای در آب سرد، توجه به عطر و طعم آن و غیره؛ حتی شاید برایتان سوال باشد که چای سبز اصل چگونه است؟!

البته این را در مطلب جداگانه ای برایتان گفته ایم پس برگردیم سر صحبت خودمان، با راهکارهای گفته شده، پس از دم کردن مقداری از چای به راحتی قادر به تشخیص چای ایرانی اصل از تقلبی خواهید شد.

بعد هم با خیال راحت می توانید این نوشیدنی مسرت بخش را همراه با انواع کیک و شیرینی های لذیذ مثل تارت توت فرنگی با خمیر هزارلا میل کنید.

4 روش کاربردی برای تشخیص چای ایرانی اصل از تقلبی

برای اینکه موفق به تشخیص چای ایرانی اصل از تقلبی شوید تقریباً چاره ای ندارید جز اینکه کمی از چای مشکوک را دم کنید؛ برای تشخیص برنج خوب شمال هم معمولاً اوضاع به همین منوال است!

دختری جوان و زیبا در حال نوشیدن چای
اصلی ترین مشخصات چای ایرانی، فرآوری طبیعی است یعنی بدون افزودنی، رنگ یا اسانس شیمیایی تولید می شود.

آنگاه بر اساس عطر و طعم، سرعت و میزان رنگ دهی، تغییر رنگ دادن یا ندادن پس از دم کشیدن و حل شدن یا نشدن در آب سرد قادر به تشخیص چای اصل ایرانی خواهید شد؛ بنابراین مبادا تصور کنید که صرفاً از روی ظاهر چای خشک می توان اقدام به تشخیص چای ایرانی کرد.

مقاله مرتبط:  تعبیر خواب سگ و دیدن آن در حالت های مختلف از نظر معبران بزرگ

1. به عطر و طعم چای توجه کنید

گاهی برای تشخیص چای مرغوب ایرانی حتی نیازی نیست که از چای بنوشید چون به محض دم کردن چای اصل لاهیجان عطر و بوی شامه نواز آن در فضا می‌پیچید؛ این راهکار حتی در تشخیص برنج ایرانی از پاکستانی هم می تواند به کمکتان بیاید!

با این حال اگر آشنایی چندانی با چای شمال ندارید کافی است یک فنجان از آن را  به همراه یک دسر لبنانی میل کنید؛ البته که این دسر تاثیری در تشخیص اصل و اعلا بودن چای ندارد! تنها از بابت خوشمزه و لذیذ بودن دسرهای عربی پیشنهاد می کنیم از قسمت آموزش آشپزی رایگان مجله ما انواع دسرهای لبنانی معروف را یاد بگیرید و  حتماً چای خود را با آن ها نوش جان کنید.

به این ترتیب در همان چند جرعه اول، عطر و طعم خوشایند چای از یک طرف و مزه دل انگیز این دسرها از طرف دیگر حسابی حالتان را خوش کند. به همین راحتی یک روش عالی و کاربردی برای تشخیص چای ایرانی اصل از تقلبی در اختیار خواهید داشت.

به خصوص بعد از یک روز خانه داری پر چالش وقتی که تازه موفق به گرفتن شوری برنج با سیب زمینی شده اید و می خواهید با خیال راحت خودتان را به یک فنجان چای مهمان کنید، دیگر لازم نیست نگران باشید چایی که می نوشید اصل و درجه یک نیست!

یک‌ فنجان چای خوش رنگ همراه با ظرف های کوچکی حاوی گل های خشک شده و پودر گیاهان خشک
تشخیص چای ایرانی خوب را می توانید از روی میزان کف و رسوب انجام دهید که کف کمی دارد و فاقد رسوبات غیرطبیعی است.

مقاله مرتبط:  تمیز کردن ماشین لباسشویی؛ رازهایی برای داشتن لباسشویی تمیز و خوشبو!

توجه داشته باشید که چای تقلبی معمولاً در هنگام دم کشیدن عطر و بوی خاصی ندارد؛ مگر اینکه به آن عطر و اسانس اضافه شود که در این صورت هم در هنگام نوشیدن کاملاً غیرطبیعی بودن خودش را نشان می دهد.

از آن طرف هم عطر و بوی چای اصل و اعلای ایرانی در کنار خوشمزه جاتی مثل توت فرنگی با شکلات غوغایی در دل آدمی به پا می کند که بیا و ببین!

2. سرعت و میزان رنگ دهی چای را مدنظر قرار دهید

معمولاً یکی از مهم ترین معیارها برای تشخیص چای ایرانی رنگ آن است؛ در واقع اغلب مردم تصور می کنند که چای اصل و درجه یک باید حسابی پر رنگ باشد و پس از دم کردن هم فوراً رنگ پس بدهد! در حالی که چای اگر مرغوب و اعلا باشد، رنگی طبیعی دارد. از این ها گذشته زود رنگ پس دادن و پر رنگ بودن غیر طبیعی به خودی خود نشانه تقلبی بودن چای است.

بنابراین در هنگام تشخیص چای اصل ایرانی حواستان باشد که این نوع چای برای دم کشیدن و رنگ دادن به زمانی در حدود 15 تا 20 دقیقه نیاز دارد و فقط وقتی  که خوب دم کشید، عطر، طعم و رنگی دل نشین اما کاملاً طبیعی پیدا می کند.

3. تغییر رنگ دادن یا ندادن چای پس از دم کردن را بررسی کنید

یک فنجان چای ایرانی همراه با کتاب روی میز
اسامی چای ایرانی، معروف ترین آن ها، شامل سرگل، بهاره، ممتاز، قلم، شکسته، باروتی و خاکه است.

مقاله مرتبط:  طرز تهیه خورشت شوید قورمه؛ خورشت محبوب گیلانی ها

از دیگر روش‌های تشخیص چای ایرانی اعلا و با کیفیت این است که بعد از دم کشیدن تغییر رنگ ندهد؛ بنابراین اگر حدوداً نیم ساعت تا یک ساعت از دم کشیدن چای بگذرد و رنگ آن عوض (کدر) شود، این جاست که اصل بودن آن زیر سوال می رود و بی برو و برگرد تقلبی و نامرغوب است.

ناگفته نماند یک چنین چایی دارای مواد شیمیایی و مضر برای سلامتی بوده و نتیجه واکنش این مواد با اکسیژن، کدر و سیاه شدن چای خواهد بود.

4. چای را در آب سرد تست کنید

یک روش کاربردی و البته جالب دیگر برای تشخیص چای اصل از تقلبی، تست کردن آن در آب سرد است؛ به این صورت که اگر چای به سرعت در آب ته نشین شد و رنگ پس داد، نشان می دهد که این محصول تقلبی و غیر اصل است.

در واقع این رنگ دهی سریع و کامل خبر از وجود اسانس و رنگ افزودنی در چای می دهد؛ در حالی که چای درجه یک لاهیجان در آب سرد حل نمی شود و رنگ نمی دهد مگر اینکه زمان بسیار زیادی گذشته باشد.

خرید انواع چای ایرانی اعلا را از فروشنده های معتبر انجام اهید

دو فنجان شیشه ای چای همراه با قوری
پرفروش ترین چای ایرانی معمولاً چای ممتاز بهاره است که از چین اول بهار تهیه می شود.

مقاله مرتبط:  تعبیر خواب خواستگار آمدن برای دختر مجرد: رازهای قلب شما

اگرچه چند تکنیک فوق العاده برای تشخیص چای اصل ایرانی خدمتتان معرفی کردیم اما چه کسی است که خوشش بیاید روزه شک دار بگیرد؟! به همین دلیل اکثر مردم به سراغ فروشنده های معتبر می روند و در صورت رضایت به مشتری وفادار و همیشگی آن ها تبدیل می شوند.

البته پیدا کردن چنین چای فروش هایی کار چندان آسانی نیست. مگر اینکه خرید چای ایرانی را از فروشگاه های  معتبری انجام دهید که امتحان خودشان را به خوبی پس داده اند؛ حتی می توانید مستقیماً از فروشنده های محلی در شمال کشور خرید کنید که انواع چای مرغوب و اعلا را از دل چایی باغ های لاهیجان تامین می کنند و با مناسب ترین قیمت به دست شما عزیزان می رسانند.

ختم کلام

با توجه به اینکه چای اصل ایرانی همواره طرفداران فراوانی دارد و بهترین نوع آن هم چای لاهیجان است، این مطلب از تی رایس را به توضیح نحوه تشخیص چای ایرانی اختصاص دادیم؛ اکنون دیگر می دانید که برای تشخیص چای اصل ایرانی به چه آیتم هایی باید توجه کنید. به این ترتیب به راحتی قادر به تشخیص چای ایرانی اصل از تقلبی خواهید شد.

سوالات متداول

۱. مهم ترین تفاوت های چای ایرانی با چای خارجی چیست؟

چای ایرانی بدون افزودنی و به صورت طبیعی فرآوری می شود و معمولاً هم دیر دم می کشد و رنگ ملایم تری دارد. در مقابل، چای خارجی اغلب با اسانس، رنگ و افزودنی های شیمیایی ترکیب شده و سریع رنگ می دهد.

۲. از روی عطر و طعم می توان نوع چای را تشخیص داد؟

بله. چای ایرانی عطر طبیعی و ملایمی دارد که در هنگام نوشیدن بیشتر نمایان می شود؛ در حالی که چای خارجی معمولاً بوی تند و غیرطبیعی دارد که حتی پیش از دم کشیدن هم قابل تشخیص است.

۳. آیا رنگ دهی سریع چای نشانه تقلبی یا خارجی بودن آن تلقی می شود؟

رنگ دهی سریع معمولاً نشان دهنده استفاده از رنگ های مصنوعی یا افزودنی های صنعتی است که در بسیاری از چای های خارجی دیده می شود. چای ایرانی اصل به طور طبیعی طی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم می کشد.

۴. چرا چای ایرانی دیر دم است؟

چای ایرانی به‌صورت طبیعی فرآوری می شود و فاقد افزودنی است به همین دلیل مدت‌زمان بیشتری برای دم‌کشیدن نیاز دارد. این ویژگی نشانه سلامت و کیفیت بالای آن است.

۵. هنگام خرید چای ایرانی اصل به چه نکاتی باید توجه کرد؟

به ظاهر برگ ها (پیچ‌خورده و درشت)، رنگ خشک چای (قهوه ای مایل به سیاه)، عدم وجود اسانس و برند معتبر یا محل تولید (استان گیلان یا مازندران) دقت کنید؛ البته خرید از فروشگاه های معتبر هم توصیه می شود.