طرز تهیه موچی ژاپنی خانگی ساده و خوشمزه به روش فوری

موچی که نوعی کیک برنجی سنتی ژاپنی است با آن بافت نرم، جویدنی و چسبانکش حسابی در بین ما ایرانی ها محبوب شده و طرفدارش هستیم.
شیرینی موچی، دیگر فقط کیکی نیست که از دیرباز در فرهنگ ژاپن جایگاه ویژه‌ای داشت و در مراسم‌ها و جشن های مختلف مخصوصاً سال نوی ژاپنی سرو می‌شد! بلکه این روزها در شهرهای مختلف کشورمان بسیاری از افراد موچی ژاپنی میپزند و میل میکنند.

این روزها تب موچی در بین مردم حسابی داغ است و این شیرینی برنجی محبوب ژاپنی (که آن را با نام موچی کره ای هم می‌شناسند) با آن بافت و طعم منحصر به فردش توانسته حسابی خود را در دل ما ایرانی‌ها جای کند؛ به طوری که کمتر کسی ممکن است بپرسد موچی چیست؟!

اما خب اغلب ماها فقط اسم و رسم این شیرینی را می‌دانیم و آن را امتحان نکرده‌ایم. برای اینکه بتوانید طعم فوق العاده کیک موچی ژاپنی را بچشید و آن را همراه با یک فنجان چای لاهیجان میل کنید، تصمیم گرفتیم در این مطلب از بخش آموزش آشپزی، طرز تهیه موچی ژاپنی را برایتان بگذاریم.

معرفی کوتاه شیرینی موچی ژاپنی

به طور کلی شیرینی پزی به خودی خود کاری زمانبر است که به مهارت زیادی هم نیاز دارد، دیگر چه برسد به پخت این شیرینی ژاپنی الاصل و بیگانه! از همین رو شاید بگویید ما در پخت شیرینی های وطنی خودمان مانده‌ایم دیگر موچی را کجای دلمان بگذاریم؟!

در این صورت اجازه دهید خیالتان را راحت کنیم و بگوییم که ما در تی رایس بهترین اموزش درست کردن موچی را برایتان منتشر کرده‌ایم. کافی است دستورالعمل های ما را دنبال کنید تا به راحتی از پس طرز تهیه موچی ژاپنی بر بیایید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی موچی ژاپنی

حالا که خیالتان از آسان و‌ کاربردی بودن اموزش موچی ژاپنی در سایت ما راحت شد وقت آن است که مواد لازم موچی ژاپنی را به شرح زیر آماده کنید:

  • آرد برنج چسبناک (موتسوگومی): 150 گرم
  • نشاسته ذرت: 15 گرم
  • پودر قند: 30 گرم
  • آب: 90 میلی لیتر
  • شکر: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک: نوک قاشق چای خوری
مقاله مرتبط:  چگونه چای سبز را دم کنیم؟ نحوه تهیه چای سبز در خانه از صفر تا صد

از آنجایی که قول دادیم طرز تهیه موچی ژاپنی اصل را برایتان بگوییم پس، از شنیدن اسم آرد برنج چسبناک یا دیگر مواد لازم این شیرینی که در ادامه برایتان خواهیم گفت، چندان شگفت زده نشوید!

آموزش طرز تهیه موچی ژاپنی در خانه

حالا نوبت به مواد لازم برای فیلینگ (مواد میانی) موچی میرسد که شامل موارد زیر است:

  • رب لوبیا قرمز شیرین (آنکو): به مقدار دلخواه
  • کنجد بو داده: به مقدار دلخواه
  • بستنی وانیلی: به مقدار دلخواه
  • میوه های تازه: به مقدار دلخواه (اختیاری)

بعد از آماده کردن مواد لازم برای موچی به لوازم زیر نیاز خواهید داشت:

  • یک کاسه بزرگ برای مخلوط کردن مواد؛
  • الک برای الک کردن آرد و نشاسته؛
  • کاغذ روغنی برای پوشاندن سینی؛
  • بخارپز برای بخارپز کردن خمیر موچی؛
  • کاسه چوبی برای ورز دادن خمیر؛
  • پودر نشاسته ذرت برای آردپاشی سطح کار؛

البته ممکن است آموزش موچی کره ای یا ژاپنی را از این ور و آن ور و در و همسایه و غیره کمی متفاوت شنیده باشید، مثلاً طرز تهیه موچی روی گاز، طرز تهیه موچی بدون فر، طرز تهیه موچی با آرد گلوتینوس یا طرز تهیه موچی بدون نشاسته ذرت. اما آنچه ما به عنوان آموزش درست کردن موچی منتشر کرده‌ایم، بی برو و برگرد طرز تهیه کیک موچی ژاپنی است و بس!

طرز تهیه ی موچی ژاپنی

دیگر وقت آن است آستین هایتان را بالا بزنید و دستور موچی ژاپنی یا همان طرز تهیه موچی کره ای را طبق مراحل زیر انجام دهید:

  • آرد برنج چسبناک، نشاسته ذرت و پودر قند را با هم مخلوط کرده و سپس آنها را الک کنید تا ناخالصی هایش جدا شود؛
  • شکر و آب را در کاسه‌ای کوچک با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا شکر کاملاً در آب حل شود؛
  • آرد را با محلول شکر و نمک در کاسه‌ای مناسب برای بخارپز بریزید و سپس این کاسه را به مدت 15 دقیقه درون بخارپز قرار دهید؛
  • بعد از بخار پز شدن، خمیر را سریعاً از کاسه در بیاورید و روی سطح آردپاشی شده با پودر نشاسته ذرت قرار دهید؛
  • دست های نازنینتان را کمی مرطوب کنید و خمیر را 5 تا 10 دقیقه ورز دهید تا نرم و خنک شود؛
  • در ادامه اموزش موچی، خمیر را به 10 قسمت مساوی تقسیم کنید و بعد هر قسمت را به شکل توپ یا هر شکل دلخواه دیگری در بیاورید؛
مقاله مرتبط:  طرز تهیه آب دوغ خیار خانگی به روش سنتی؛ غذای کم کالری و پر خاصیت!

حالا نوبت به درست کردن فیلینگ موچی یا همان مواد میانی این شیرینی محبوب و خوشمزه می‌رسد که می‌توانید آن را با فیلینگدهای مختلفی پر کنید؛ از رب لوبیا قرمز گرفته تا کنجد بو داده، بستنی وانیلی و البته که میوه‌های تازه.

تنها کافی است برش کوچکی در موچی ایجاد کنید و بعد فیلینگ مورد نظر خود را داخل آن قرار دهید و بعد هم برش را ببندید. مخصوصاً اگر به دنبال  طرز تهیه موچی ژاپنی شکلاتی یا طرز تهیه موچی توت فرنگی هستید؛  طبق مراحل زیر پیش بروید و فقط برای قسمت فیلینگ آن از توت فرنگی و شکلات استفاده کنید.

مهمترین نکات در هنگام پختن موچی

اکنون که با طرز تهیه موچی شکلاتی و توت فرنگی و غیره آشنا شدید، دیگر نیازی نیست به دنبال دانستن قیمت شیرینی موچی ژاپنی و فروشندگان این نوع کیک باشید. آن هم در شرایطی که خودتان به راحتی می‌توانید این شیرینی جالب و خاص را به صورت خانگی بپزید! مخصوصاً اگر فوت کوزه گری آن را بدانید که شامل موارد زیر است:

  • یادتان باشد برای تهیه موچی از آرد برنج چسبناک مخصوص یا همان آرد موچی استفاده کنید. البته این آرد ممکن است کمی سخت پیدا شود مگر اینکه سری به فروشگاه های مواد غذایی آسیایی یا فروشگاه های آنلاین بزنید؛
  • اگر به هر دلیلی آرد برنج چسبناک را پیدا نکردید از مخلوط آرد برنج معمولی و نشاسته ذرت به نسبت دو به یک استفاده کنید؛
  • هنگام ورز دادن خمیر موچی حتماً دستتان را کمی مرطوب کنید وگرنه خمیر به دست های شما میچسبد و آن وقت مکافات خواهید داشت؛
  • چنانچه خمیر موچی بیش از حد سفت شد، اصلاً خودتان را نبازید و فوراً کمی آب به آن اضافه کنید؛
  • موچی را میتوانید هم گرم و هم سرد سرو کنید. البته مدت نگهداری این کیک برنجی ژاپنی در یخچال تنها 2 تا 3 روز است؛
مقاله مرتبط:  طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خانگی خوشمزه

ناگفته نماند برای درست کردن موچی رنگی تنها کافی است هنگام مخلوط کردن آرد برنج با شکر، رنگ‌های مجاز خوراکی را به آن‌ها اضافه کنید و به همین راحتی موچی های رنگی بسیار زیبا و چشم نوازی خواهید داشت. نوش جانتان!