ترشی تربچه کره ای یا همون “دانموجی” نه تنها طعم خوشمزه ای داره بلکه توی غذاهای کره ای به شدت محبوبه. اگه تا حالا این ترشی رو امتحان نکردین حالا وقتشه که یه فرصت بهش بدین!
ترشی ترب کره ای که با رنگ زرد روشن و طعم تند و شیرین خودش ذائقه ایرانی شما رو شگفت زده میکنه، میتونه مثل کیمچی بهترین همراه برای غذاهای برنجی، خورشت هایی مثل ترشه کباب گیلانی، سوشی و حتی فست فودها باشه.
پس بیاید با هم توی این مطلب از تی رایس طرز تهیه ترشی تربچه کره ای رو یاد بگیریم.
مواد لازم برای طرز تهیه ی ترشی تربچه کره ای
اگه از یک طرف ترشی خور هستین و از طرف دیگه علاقه زیادی به آشپزی و امتحان کردن طعم و مزه های جدید دارین حتماً این ترشی تربچه رو درست کنید و از طعم ترد و خاصش حسابی لذت ببرید.
البته در این دستور از ترب سفید بلند استفاده میشه و شاید بهتر باشه بگیم که قراره طرز تهیه ترشی ترب کره ای رو بهتون یاد بدیم نه ترشی تربچه! این ترب های سفید بعداً به خاطر اضافه شدن افزودنی هایی مثل زردچوبه، رنگ زرد میگیرن.
اما اگه به هر دلیلی به ترب سفید دسترسی نداشتین، میتونید این ترشی رو با تربچه های قرمز درست کنید و حالش رو ببرید! حالا با هم بریم سراغ مواد لازم برای درست کردن این ترشی تربچه خوش طعم و تازه:
ماده | مقدار |
---|---|
ترب تازه | 250-300 گرم |
آب | 1 پیمانه |
سرکه سفید | 1 پیمانه |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق غذاخوری |
سیر | 4 حبه، خرد شده |
فلفل تند (اختیاری) | 2عدد |
زردچوبه | 1/2 تا 1 قاشق چای خوری |
بعد از آماده کردن مواد اولیه ترشی تربچه کره ای می تونیم برای تهیه این ترشی خوشمزه دست به کار بشیم اما قبلش می خوایم چند تا نکته طلایی برای درست کردن ترشی تربچه بهتون یاد بدیم.
از جمله این که:
- برای خاص تر شدن طعم ترشی می تونید از ادویه های دیگه مثل دانه خردل یا پودر فلفل قرمز هم استفاده کنید؛
- شیشه ای که برای نگهداری ترشی ترب انتخاب می کنید باید کاملاً تمیز و خشک باشه، این جوری ترشی شما مدت بیشتری تازه می مونه؛
- اگر هم دوست دارید ترشی تندتر بشه می تونید فلفل بیشتری اضافه کنید؛
در کنارش هم پیشنهاد میدیم طرز تهیه سیر پلو با مرغ رو یاد بگیرید و این ترشی کره ای رو همراه با یه غذای شمالی خفن و لذیذ میل کنید.
طرز تهیه ترشی تربچه کره ای
برای تهیه ترشی تربچه کره ای قبل از هر کاری لازمه مواد اولیه رو به درستی آماده کنیم و بعد با ترکیب دقیق اون ها، طعمی خوشمزه و ترد به دست بیاریم.
البته که مراحل تهیه این ترشی ساده و راحت هستن و با یه کمی صبر می تونید یه ترشی لذیذ داشته باشید که طعم و مزه اش با گذشت زمان بهتر و جذاب تر میشه؛ بریم که با هم مراحل تهیه ترشی ترب کره ای یاد بگیریم مخصوصاً که با خیال راحت می تونید این ترشی در در انواع رژیم لاغری مصرف کنید.
1.آماده کردن تربچه ها
تربچه ها رو بشوریید و خوب خشک کرده و بعد اون ها رو به شکل حلقه ها ی نازک خرد کنید. حواستون باشه که تربچه ها به صورت حلقه های خیلی نازک خرد بشه چون این جوری ترشی سریع تر طعم می گیره.
همچنین، می تونید از یک پوست کن سبزیجات برای راحت تر خرد کردن تربچه ها کمک بگرید تا به شکل حلقه های مرتب و یکدست در بیان.
2.تهیه محلول ترشی
آب، سرکه، شکر و نمک رو در یک قابلمه با هم مخلوط کنید. بعد این مواد رو روی حرارت ملایم بذارید تا شکر و نمک کاملاً حل بشه و یه محلول یک دست داشته باشید.
وقتی محلول ترشی به جوش اومد، حرارت رو کم کنید و اجازه بدید چند دقیقه بمونه تا طعم مواد خوب با هم ترکیب بشه. بعد از روی حرارت بردارید و بذارید کمی خنک بشه.
3.ترکیب کردن مواد ترشی
تربچه های خرد شده رو توی یک شیشه تمیز بریزید و سیر و فلفل تند رو هم به شیشه اضافه کنید. بعد محلول ترشی رو روی مواد بریزید تا همه شون رو بپوشونه. مطمئن شید که هیچ هوایی بین مواد باقی نمونه و مواد کاملاً زیر محلول ترشی قرار بگیرن.
درب شیشه رو محکم ببندید و شیشه رو کمی تکون بدید تا مواد و محلول بهتر با هم ترکیب بشن.
4.نگهداری در یخچال
اگه از محکم بسته شدن درب شیشه مطمئن هستین دیگه وقتشه که ترشی تربچه کره ای رو داخل یخچال بذارید. بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت این ترشی زرد طلایی آماده خوردن میشه؛ البته هرچقدر بیشتر بمونه طعم بهتر و سنتی تری پیدا میکنه.
برای این که طرز تهیه ترشی تربچه کره ای رو به سبک کره ای های اصیل انجام بدین می خوایم یه ترفند آشپزی بهتون یاد بدیم:
هر از گاهی شیشه ترشی تربچه کره ای رو تکون بدید تا مواد بهتر طعم بگیرن: همچنین حتماً از قاشق تمیز برای برداشتن ترشی استفاده کنید تا ماندگاریش بیشتر بشه.
جمع بندی
حالا که طرز ترشی تربچه کره ای رو یاد گرفتین این رو هم بهتون بگیم که این ترشی یه انتخاب عالی برای اضافه کردن طعمی تازه و جذاب به وعده های غذاییتون هست.
ترشی تربچه کره ای رو به راحتی می تونید داخل یخچال نگهدارید و در هر زمان از سال از طعم خوشش لذت ببرید. امتحانش کنید و ببینید چطور می تونه یک تغییر بزرگ توی طعم ومزه وعده های غذاییتون ایجاد کنه!
سوالات متداول
ترشی تربچه کره ای چیست؟
ترشی تربچه کره ای یک چاشنی محبوب در کره جنوبی هست که از ترب های سفید تهیه میشه و به دلیل طعم شیرین و ترشی که داره در کنار غذاهای مختلف سرو میشه.
آیا می توان از تربچه قرمز برای تهیه ترشی تربچه کره ای استفاده کرد؟
بله اما در دستور اصلی کره ای از ترب سفید استفاده میشه و ریختن تربچه قرمز توی این ترشی ممکنه رنگ و طعم اون رو یه کمی متفاوت کنه.
آیا ترشی تربچه کره ای خواص خاصی داره؟
تربچه حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مفیدی هست که میتونه به بهبود هضم، تقویت سیستم ایمنی و سلامتی کمک کنه.
ترشی تربچه کره ای با چه غذاهایی سرو میشه؟
این ترشی معمولاً به عنوان چاشنی در کنار غذاهای دریایی مثل ماهی و میگو سرو میشه اما می تونید این ترشی رو با انواع غذاها میل کنید؛ مخصوصاً اگه طرز تهیه کته گوجه و کلاً یه همچین پلوهای مخلوطی رو بلد باشید.
ترشی ترب کره ای چه مدت زمانی برای آماده شدن نیاز داره؟
این ترشی معمولاً بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت موندن در یخچال آماده مصرف میشه اما هرچی بیشتر بمونه طعم بهتری پیدا میکنه.
وای خدا من عاشق غذاهای کره ای هستم حتما این ترشی رو درست میکنم