ماه رمضان علاوه بر فضیلت های معنوی، فرصتی عالی برای تجربه طعم های متفاوت و دلنشین محسوب میشه. از غذاهای رمضانی که بگذریم یکی از این لذت ها، دسرهای لبنانی مخصوص این ماه مبارک هستن که با ترکیبی از مواد ساده و طبیعی، لحظاتی شیرین و به یاد ماندنی رو برای ما به ارمغان میارن. در این مطلب از تی رایس چند دسر لبنانی ماه رمضان رو بهتون معرفی می کنیم که حسابی محبوب، معروف و خوشمزه هستن.
بهترین دسر های لبنانی ماه رمضان
توی این ماه مبارک برای اینکه سفره های افطار و سحریتون حسابی رنگ و وارنگ بشه و شیرینی رمضان بیشتر به جونتون بشینه، خوب میشه که دسرهای ماه رمضان اون هم از نوع لبنانیش رو امتحان کنید. البته که این دسرها به راحتی توی خونه قابل تهیه هستن و این جوری میتونید نهایت لذت رو از هنر آشپزی ببرید.
پس بریم که با هم طرز تهیه 5 دسر لبنانی ماه رمضان رو یاد بگیریم و سفره های افطار و حتی سحرمون رو رنگین تر و با صفا تر کنیم. البته میدونیم که ما ایرانی هستیم و تعصب شدیدی روی زولبیا و بامیه ماه رمضون داریم! اما باور کنید این دسرهای لبنانی هیچ تداخلی با زولبیا و بامیه محبوب و عزیز دلمون ندارن ولی قول نمیدیم که جای فرنی و شله زرد رو نگیرن!
1. لیالی لبنان: شب های شیرین لبنان
لیالی لبنان به معنای شب های لبنان، دسری سبک و خوشمزه اس که از شیر، شکر، نشاسته، گلاب و آب بهار نارنج تهیه میشه. این دسر لبنانی ماه مضان رو با خامه، پسته خرد شده و گاهی میوه هایی مثل موز تزئین میکنن و طعمی لطیف و معطر داره.
پس اگه دنبال شیرنی برای ماه رمضان هستین، دسر لیالی لبنان رو درست کنید که به عنوان یکی از دسرهای محبوب لبنانی در ماه رمضان شناخته میشه. هم ساده درست میشه و هم طعمش رویاییه!
2. قطایف: پنکیک به سبک عربی
قطایف یکی از دسرهای سنتی لبنانی هست که معمولاً در ماه رمضان تهیه میشه و اون قدر عالی و لذیذه که دلمون نیومد توی لیست دسر لبنانی ماه رمضان حرفی ازش نزنیم!
در وصف قطایف بذارید اینجوری بگیم که یه جور پنکیک عربیه اما با یه پیچ جذاب! این شیرینی برای ماه رمضان فوق العاده به دل میشینه و شامل خمیری هست که به صورت پنکیک های کوچیک پخته شده و بعد با موادی مثل پنیر بدون نمک، گردو یا خامه پر میشه.
بعد از پر کردن هم قطایف رو سرخ می کنن یا می تونید سرخ هم نکنید، در آخر این رو به عنوان یه ترفند آشپزی در نظر بگیرید و این دسر رمضان رو همراه با شربت شیرین سرو کنید. ریختن شربت خوش عطر روی قطایف آدمو دیوونه میکنه! این دسر رمضانی ترد و شیرین، گزینه ای عالی برای سفره های افطار شما روزه داران عزیز هست و کلی به جانتون قوت میده. پس اگه به دسرهای خوشمزه و پر ملات علاقه دارین، قطایف عربی همون چیزیه که میخواین.
3. عیش السریا؛ زندگی اشرافی توی یه بشقاب!
عیش السریا یه دسر عربی معروفه که معنیش میشه زندگی اشرافی و انصافاً هم اسم برازنده ایه! رمضان هر سال این دسر خوشمزه و محبوب توی لبنان و سایر کشورهای عربی غوغایی به پا میکنه که بیا و ببین!
این دسر لبنانی ماه رمضان رو از نان تست برشته شده (به عنوان پایه دسر)، شیر، شکر، خامه و گلاب تهیه میکنن و با پودر پسته تزئین میشه. عیش السریا به خاطر بافت نرم و طعم شیرینی که داره میتونه پایان بخش مناسبی برای وعده افطار باشه.
4. محلبی؛ یه چیز سبک و دلبر
محلبی یک دسر ساده و سبک لبنانی هست که از ترکیب شیر، شکر، نشاسته و گلاب تهیه میشه. اگه بخوایم دقیق تر بگیم این دسر لبنانی ماه رمضان ظاهری شبیه به فرنی ما ایرانی ها داره و معمولاً با پودر دارچین یا پسته خرد شده تزئین میشه. اصلاً چرا راه دور بریم و قضیه رو بپیچونیم، ایهاالناس محلبی همون فرنی خودمونه اما با استایل لبنانی!
بدون شک محلبی به دلیل سادگی در تهیه و طعم ملایم یکی از گزینه های محبوب برای افطار در ماه رمضان به حساب میاد. یه دسر راحت، خوشمزه و مقوی که حسابی به دل میشینه مخصوصاً بعد از یه افطار سبک!
5. کنافه؛ شاه دسرهای خاورمیانه
کنافه یکی از معروف ترین و البته لاکچری ترین دسرهای خاورمیانه هست که در لبنان هم طرفدارهای دو آتیشه زیادی داره و همین باعث شده اون رو به عنوان دسر لبنانی ماه رمضان بهتون معرفی کنیم.
این دسر ماه رمضان از خمیر کادایف (رشته های نازک خمیری) و پنیر نرم تهیه و بعد از پخت با شربت شیرین پوشانده میشه. کنافه بافتی ترد و طعمی شیرین و پنیری داره که میتونه تجربه ای متفاوت در ماه رمضان باشه. مخصوصاً اگه دنبال یه دسر فوق العاده برای مهمونی های ماه رمضون هستین شک نکنید کنافه با اون پنیری که وسطش داره و شربتی که روش میریزن، بهترین انتخابه.
جمع بندی؛ یه رمضان شیرین تر از همیشه
دسرهای لبنانی با تنوع و طعم های منحصر به فردی که دارن، میتونن سفره های افطار شما رو در ماه رمضان زیباتر و دلپذیرتر کنن و نشونه کمالات و خانه داری شما عزیزان باشن.
با تهیه انواع دسر لبنانی ماه رمضان در منزل، علاوه بر تجربه طعم های جدید این فرصت رو دارید که لحظاتی شیرین و خاطره انگیز رو در کنار خانواده و دوستانتون سپری کنید. پس پیشنهاد می کنیم در این ماه مبارک حتماً یکی از این دسرهای لذیذ رو امتحان کنید و از طعم دلنشین اون کلی لذت ببرید.
سوالات متداول
آیا دسر لبنانی ماه رمضان سنگین است؟
اغلب دسرهای لبنانی سبک و کاملاً مناسب بعد از افطار هستن.
مدت زمان نگهداری دسرهای لبنانی چقدره؟
بسته به نوع دسر رمضان معمولاً یک تا ۳ روز در یخچال قابل نگهداری هستن.
طرز تهیه دسر محلبی چگونه است؟
در ماه رمضان این دسر خوشمزه و لطیف رو می تونید به راحتی و با استفاده از ترکیب شیر، نشاسته ذرت و گلاب تهیه کنید.
شیرینی لگیمات چیست و چگونه تهیه می شود؟
شیرینی لگیمات یه جور پیراشکی شیرین عربی هست که از بیرون بافتی ترد و از درون بافتی نرم داره. این شیرینی در ماه رمضان خیلی پرطرفداره و معمولاً با شربت بار، عسل یا شیره خرما شیرین میشه.
بسبوسه عربی چیست و چگونه تهیه می شود؟
بسبوسه یکی از شیرینی های بسیار خوشمزه عربی هست که به عنوان دسر و حتی برای پذیرایی استفاده میشه. این شیرینی که بی شباهت به باقلوا نیست، در ماه رمضان محبوبیت قابل توجهی داره.
کدام دسرهای عربی برای ماه رمضان مناسب هستند؟
دسرهایی مثل محلبی، لگیمات و بسبوسه جزو دسرهای عربی مناسب برای ماه رمضان محسوب میشن که میتونن سفره های افطار شما رو متنوع تر کنن.
چقدر عالی بود همیشه اسم این دسرها رو شنیده بودم ولی دقیق نمیدونستم چی هستن. مخصوصا اون لیالی لبنان رو خیلی دوست دارم امتحان کنم به نظر خوشمزه و خاص میاد. ممنون بابت مقاله کامل و کاربردی
اصن این دسرهای لبنانی با ذائقه ما ایرانیا جور در میان؟ مثلاً اونایی که با پنیر درست میشن چجوریه طعمش؟ شیرینیه یا بیشتر مزه نمکی داره؟
به به چه دسرهای خوبی برای ماه رمضون. من خیلی دسرای عربی رو دوست دارم. اینا که گفتید خیلی اشتهابرانگیزن. باید امتحانشون کنم ببینم چطورن.