طرز تهیه دسر لیالی لبنانی به سبک اصیل عربی در خانه

ماه رمضان که میاد اکثر مردم دنبال تنوع و خوشمزگی برای سفره های افطارشون هستن و سراغ دسرهای متنوع از جمله انواع دسر لبنانی رمضان میرن؛ اگر شما هم مزه کردن شیرینی و دسرهای عربی رو دوس دارین خب چی بهتر از اینکه یه دسر لبنانی به نام لیالی لبنان رو امتحان کنید؟

این دسر با بافت لطیف و طعم دلنشینش میتونه دل هر کسی رو ببره. دسر لیالی لبنانی اون قدر خوشمزه و هیجان انگیزه که نه تنها برای ماه رمضان بلکه در هر موقع دیگه ای از سال یه انتخاب عالی و دلچسبه!

لیالی لبنان، یه دسر خنک و خوشمزه برای سفره افطار

وقتی بعد از یه روز طولانی روزه داری به سفره افطار می رسید یه چیز خوشمزه و خنک که هم سبکه و هم خوش طعم حسابی در کنار خانواده میچسبه! لیالی لبنان دقیقاً همون دسریه که دلتون می خواد.

نه زیادی شیرینه و نه سنگینه، یه ترکیب عالی از بافت نرم و خامه ای که با پسته و شربت تکمیل میشه و به خاطر تهیه آسونی که داره کلی لذت هم از آشپزی می برید! حالا بریم سراغ مواد لازم و طرز تهیه این دسر خوشگل و خوش طعم عربی!

مقاله مرتبط:  بهترین روش طرز تهیه بستنی وانیلی ساده و خوشمزه به صورت فوری

مواد لازم برای دسر لیالی لبنان

در تهیه این دسر لبنانی ماه رمضان به مواد اولیه زیر احتیاج دارین:

بخش مواد لازم
پایه دسر ۲ پیمانه شیر (پر از عطر و طعم)
نصف پیمانه آرد سمولینا (راز اصلی بافت مخملی دسر)
نصف پیمانه شکر (بسته به ذائقه)
نصف قاشق چای خوری وانیل (برای عطر بهتر)
۲ قاشق غذاخوری گلاب (طعم خاص و دلپذیر)
۲ قاشق غذاخوری عرق هل (انتخابی، ولی پیشنهاد می شه)
کرم خامه ای ۱۰۰ گرم خامه صبحانه
۴۰ گرم پودر خامه
یک چهارم پیمانه شیر سرد (برای ترکیب بهتر)
تزیین پسته خرد شده (خوشمزه و خوش رنگ)
عسل یا شربت بار (برای براقیت و طعم خاص)

تا این جا متوجه شدین که لیالی لبنان یا همون شب های لبنان یه دسر لطیف و خوش عطر از خاورمیانه اس که توی سفره های لبنانی ها همیشه جای خاصی داره. اگه تا حالا امتحانش نکردین، وقتشه که با یه دستور ساده و راحت توی خونه درستش کنید و از کدبانوگری و خانه داری خودتون حسابی کیف کنید!

طرز تهیه دسر لیالی لبنان؛ آسون تر از چیزی که فکرشو کنید!

در تهیه دسر لیالی لبنان برای ماه رمضان کافیه که طبق مراحلی که در ادامه براتون میگیم جلو برید. این جوری دقیقاً دسری رو درست می کنید که روی سفره های لبنانی و عربی سرو میشه.

این شیرینی حال و هوای ماه رمضان در کشورهای خاورمیانه رو به خونه هاتون میارین. بریم که مراحل طرز تهیه دسر لیالی لبنان برای ماه رمضان رو یاد بگیریم.

1. آماده کردن پودینگ پایه دسر

در مرحله اول برای آماده کردن پودینگ پایه دسر شیر رو توی یه قابلمه بریزید و کم کم آرد سمولینا و شکر رو بهش اضافه کند. حالا قابلمه رو روی حرارت ملایم بذارید و هم بزنید تا مواد خوب مخلوط بشن و یواش یواش غلیظ بشه.

بعد وانیل، گلاب و عرق هل رو اضافه کنید و چند دقیقه دیگه هم بزنید. وقتی غلظت پودینگ مثل فرنی شد، خاموشش کنید و توی ظرف سرو بریزید و بزارید کنار تا خنک بشه.

مقاله مرتبط:  آموزش تمیز کردن قابلمه سوخته با ترفندهای جادویی

2. تهیه لایه خامه ای دسر

مرحله بعدی نوبت به تهیه لایه خامه ای این دسر لبنانی معروف میرسه. برای این کار پودر خامه رو با شیر سرد مخلوط کنید و هم بزنید تا یکدست بشه. بعد خامه صبحانه رو بهش اضافه و مخلوط کنید. این ترکیب خامه ای رو روی لایه پودینگ بریزید و با پشت قاشق صافش کنید.

3. تزیین و استراحت دسر لیالی لبنان

در آخر تزیین و استراحت دسر لیالی لبنانی رو داریم و این جوریه که روی دسر پسته خرد شده بپاشید و برای جذابیت بیشتر یه کم شربت یا عسل روش بریزید. حداقل 2 ساعت بزارید توی یخچال بمونه تا حسابی خنک بشه و طعم ها به خورد هم برن.

چند تا نکته خفن برای تهیه یه دسر لیالی لبنان بی نقص

شیرینی لیالی، کی از محبوب ترین دسرهای لبنانی در ماه رمضان است که به سادگی در خانه تهیه می شود
لیالی لبنان یه دسر لبنانی خامه ای پسته ای خیلی خوشمزه و آسونه! مصرف این دسر در ماه رمضان بسیار رایج میشه.

برای این که دسر شب های لبنان رو کاملاً حرفه ای و طبق رسپی اصلی لبنانی ها درست کنید از توجه به نکات مهم زیر غافل نشید:

  • اگه دوست دارین دسر سبک تر بشه، میتونید خامه رو حذف کنید و فقط از پودینگ استفاده کنید؛
  • برای خوش رنگ تر شدن دسر یه کم زعفرون دم کرده هم می تونید بهش اضافه کنید؛
  • بهترین زمان برای سرو این دسر عربی، بعد از 4 ساعت موندن توی یخچاله. پس عجله نکنید و صبر کنید تا مزه ها جا بیفتن؛

با رعایت همین نکات به ظاهر ساده میتونید یه دسر خوشمزه، آسان و مقوی برای سفره های افطاریتون درست کنید.

مقاله مرتبط:  آموزش آرایش عربی عروسکی به روش خانگی

جمع بندی: رمضان امسال یه طعم جدید رو تجربه کنید!

اگه تا حالا لیالی لبنان رو امتحان نکردین، وقتشه که دست به کار بشید و خودتون درستش کنید. قول میدیم با اولین قاشق، عاشق طعمش میشین! یه دسر خوشگل، خنک و خوشمزه که سفره افطار رو چند برابر جذاب تر و پر برکت تر می کنه. پس همین الان موادش رو آماده کنید و طبق رسپی ما توی تی رایس جلو برید.

نوش جونتون!

سوالات متداول

آیا می توان به جای آرد سمولینا در دسر لیالی لبنان از آرد معمولی استفاده کرد؟

خیر، آرد سمولینا نقش کلیدی در بافت و طعم دسر لیالی لبنان داره و جایگزینی اون با آرد معمولی توصیه نمیشه.

دسر لیالی لبنان برای چه مدت قابل نگهداری است؟

این دسر رو میتونید به مدت ۲ تا ۳ روز در یخچال نگهداری کنید.

آیا دسر لیالی لبنان برای ماه رمضان مناسب است؟

بله، این دسر یکی از دسرهای محبوب لبنانیه که در ماه رمضان تهیه میشه.

آیا می توان دسر لیالی لبنان را بدون گلاب تهیه کرد؟

بله اما گلاب عطر و طعم خاصی به این دسر عربی میده.