آموزش طرز تهیه شربت نعنا خانگی تازه و خوشمزه مخصوص فصل گرما

شربت نعنا، این نوشیدنی دلچسب و خنک، از اون دسته نوشیدنی هاست که همیشه طرفدار داره. مخصوصاً توی یه روز گرم تابستونی که دلت میخواد خنکی شی و نفسی تازه کنی.

سلام به همه شما آشپز های خونگی! امروز توی تی رایس می‌خوایم یه شربت نعنا خانگی خوشمزه و خنک درست کنیم. این شربت نعناع دقیقاً همون چیزیه که تو این گرمای وانفسا حسابی بهتون انرژی میده! پس بریم که دست به کار شیم و طرز تهیه شربت نعنا به خوشمزگی شربت خونه مامان بزرگا رو یاد بگیریم و درست کنیم

طرز تهیه شربت نعنا خانگی

حتماً تو هم از نوشیدنی های تکراری خسته شدی و چیزایی مثل طرز تهیه شربت موهیتو رو خیلی وقته از بری و دلت لک زده برای یه نوشیدنی گوارا و خوش طعم! پس بیا طرز تهیه شربت نعنا تازه رو یادت بدم که هم خنک و خوشمزه‌اس و روح و روانتو تازه می‌کنه و هم اینکه هزارتا خاصیت داره.

قبل از اینکه طرز تهیه شربت نعنا با نعناع تازه رو برات بگم فک می‌کنی چی لازم داریم؟! این شربت با مواد اولیه زیر درست می‌شه عزیزم:

  • نعنا تازه: یه مشت بزرگ نعنا تازه و خوش عطر؛
  • شکر: به اندازه دلخواه (بستگی داره به اینکه چقدر دوست داری شیرین باشه)؛
  • آب: به اندازه‌ای که شربتت غلیظ بشه؛
  • لیمو ترش: برای طعم بهتر و کمی ترشی؛
  • عرق نعنا (اختیاری): برای عطر بیشتر؛

اگه مواد اولیه رو همون جوری که گفتم آماده کنی نه فقط یاد می‌گیری یه شربت نعنای معمولی درست کنی، بلکه در واقع “طرز تهیه شربت نعناع و لیمو” و حتی “طرز تهیه شربت نعنا با عرق نعنا” رو هم یاد می‌گیری. در هر صورت برای درست کردن این نوشیدنی کافیه که مراحل زیر رو انجام بدی:

البته ما براتون آموزش انواع نوشیدنی رو در نظر گرفتیم و بعد از درست کردن این شربت نعنای فوق العاده عالی می‌تونید طرز تهیه شربت نعنا با سرکه (همون شربت نعناع و سکنجبین) یا حتی طرز تهیه شربت سکنجبین خالی رو امتحان کنید.

شستن نعنا

اولین مرحله از طرز تهیه شربت نعنا خانگی اینه که نعنا ها رو خوب بشوری و خشکشون کنی. بعد نوبت به جدا کردن برگ های نعناع از ساقه میرسه؛ البته اینو هم بهت بگم اگه دلت می‌خواد می‌تونی طرز تهیه شربت نعنا با ساقه رو هم امتحان کنی.

شربت نعنا از قدیم الایام توی فرهنگ های مختلف استفاده میشده و یه نوشیدنی سنتی و محبوبه.
شربت نعناع برای هر موقعیتی مناسبه؛ میتونی تنهایی ازش لذت ببری، میتونی با غذاهات بخوریش و حتی میتونی باهاش دسر درست کنی.

از همه اینا که بگذریم شستن و خشک کردن نعنا از این بابت اهمیت داره که هم باعث حذف آلودگی ها میشه و هم عطر و طعم اصلی نعناع بهتر به خورد شربت میره. مهمتر از همه از فاسد شدن شربت در آینده جلوگیری می‌شه.

جوشوندن شکر و آب

حالا یه قابلمه خوب بردار و شکر و آب رو توش بریز و مخلوطشون کن؛ بعد قابلمه رو روی حرارت بذار تا شکر کاملاً حل شه و شربتت جوش بیاد. یادت باشه این مرحله به ظاهر ساده، جزو کلیدی ترین مراحل درست کردن شربت نعناع محسوب میشه. پس حواست باشه شکر تمام و کمال توی آب حل شه تا شربت یه طعم شیرینی یکنواخت و خوشایند پیدا کنه.

به اضافه اینکه هرچی غلظتش مناسب تر باشه طعم شربت هم قوی تر میشه و برای مدت بیشتری تازه میمونه. ته همه اینها هم این کار باعث استریل کردن شربت و بیشتر شدن مدت موندگاریش می‌شه.

یه چیز دیگه هم بهتون بگم قابل توجه شمایی که قند و شکر و حذف کردی، رژیم داری یا به هر دلیلی شربت شیرین زیاد به دلت نمی‌شینه؛ بله با خود شمام عزیزم، شما می‌تونی شربت نعنا و عسل رو درست کنی و لذتش رو ببری. طرز تهیه شربت نعنا و عسل هم خیلی آسونه و راحت از پسش بر میای فقط کافیه شکر کمتری رو با آب بجوشونی و عسل رو هم همراه با لیمو به شربت اضافه کنی. اینجوری یه شربت نعثنا و لیمو رژیمی روح افزا درست کردی!

اضافه کردن نعنا

وقتی که شربت جوش اومد، زیرش رو کم کنید و نعناع های خرد شده رو بریزید داخلش و اجازه بدید یه 10 دقیقه‌ای با حرارت ملایم بجوشه تا عطر نعنا به خوبی به شربت منتقل بشه. مبادا نعنا رو از همون اول با شربت بجوشونید که هم اون رنگ سبز زیباش کم رنگ و کدر میشه و هم اینکه بخش زیادی از عطر شامه نوازش از بین میره.

شربت نعنا یه نوشیدنی خنک و باحال واسه روزای گرم تابستونه! عطر و طعم نعنای تازه توی این شربت، یه جورایی حس خنکی رو به سر تا پات می فرسته.
هر وقت دلت یه چیزی خواست که هم تشنگیتو برطرف کنه و هم حالت رو جا بیاره، یه لیوان شربت نعناع خانگی بزن. ساده، خوش عطر و پر از حس خوب!

البته همین سبزی طبیعی و چشم نواز نعنا باعث می‌شه که شما طرز تهیه شربت نعنا بدون رنگ خوراکی رو یاد بگیرید. از اینا گذشته اضافه کردن به موقع نعنا به شربت این مزیت رو داره که طعم تند و تلخش به خوبی توی شربت پخش می‌شه و آخر کار طعم نهایی شربت خیلی لذت بخش تر از آب در میاد.

مقاله مرتبط:  آموزش کامل طرز تهیه شاتوبریان با سس جگر و قارچ + نکات کلیدی

افزودن لیمو ترش و عرق نعنا

بعد از اینکه 10 دقیقه تموم شد، قابلمه رو از روی حرارت بردارید و یه جایی بذارید برای خودش خنک شه. حالا وقتشه که لیموی ترش تازه یا آب لیمو رو همراه با عرق نعنا به شربت اضافه کنید و یه هم حسابی بزنید. لیمو ترش نه تنها طعم ترش و مطبوعی به شربت میده، بلکه باعث متعادل تر شدن طعمش می‌شه و اینجوری طعم شیرینی شربت رو کمتر احساس می‌کنید و دلتون رو نمی‌زنه.

البته ویتامین C موجود توی لیمو هم بیکار نمی‌مونه و به شربت نعنای شما خواص آنتی اکسیدانی می‎ده و همین موضوع باعث می‌شه یه شربت خونگی کاملاً مفید و سالم داشته باشید. درباره عرق نعنا هم درسته که ریختنش توی شربت یه چیز اختیاریه اما خوبه بدونید عرق نعنا نسبت به برگ نعنا عطر و طعم خیلی قوی‌تری داره و اضافه کردنش به شربت باعث می‌شه یه طعم و بوی فوق‌العاده خاصی پیدا کنه.

تا یادم نرفته اینم بگم توی این مرحله می‌تونید گلاب هم اضافه کنید اون وقت چیزی که یاد می‌گیرید طرز تهیه شربت نعنا و گلاب هستش.

صاف و سرد کردن شربت نعناع

حالا شربت رو از یه صافی رد کنید تا برگ های نعنا ازش جدا بشه و یه طعم بهتر و یکدست تری پیدا کنه. البته اینو هم بدونید با حذف ناخالصی ها، عمر مفید شربت بیشتر می‌شه و برای مدت زمان بیشتری می‌تونید نگهش دارید. بعد از همه این کارا شربت نعنا رو بذارید کامل خنک شه و بعد توی یه بطری در دار بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید.

 آموزش طرز تهیه شربت نعنا خانگی
شربت نعنا انگار همون نسیم خنکیه که وسط یه روز داغ میوزه! هم خوش طعم و خنک کننده‌ است و هم یه حال و هوای تازگی میده بهت.

دیگه دستتون به شربت درست کردن عادت کرده و حسابی راه افتادین پس بد نیست طرز تهیه شربت گل محمدی رو هم امتحان کنید که از نظر طعم و مزه یه چیز خیلی خفنیه!

4 نکته مهم در تهیه شربت نعنا

بعد از همه اینا نوبتی هم که باشه نوبته اینه که فوت کوزه گری شربت نعنای خوشمزه خونگی رو یادتون بدیم که توی 4 تا نکته مهم زیر خلاصه می‌شه:

  1. مقدار شکر رو طبق ذائقه خودتون و اعضای خونه تنظیم کنید؛ یعنی اگه مثلاً شربت های خیلی شیرین رو دوست ندارید، خیلی راحت می‌تونید شکر کمتری بریزید یا حتی از عسل استفاده کنید؛
  2. درسته که رنگ طبیعی نعنا به اندازه کافی چشم نواز و قشنگه ولی خب اگه می‌خواین شربتتون خوش رنگ و لعاب تر بشه می‌تونید چند قطره‌ای رنگ خوراکی سبز بهش اضافه کنید؛
  3. برای عطر شربت هم اگه عرق نعنا توی دست و بالتون نیست، کافیه که از برگ های نعنای تازه بیشتری استفاده کنید؛
  4. بهتره که شربت نعنا رو توی یخچال نگهدارید؛

حالا که شربت نعنا خونگی شما آماده شده و همه چیز رو درباره‌اش یاد گرفتین دیگه می‌تونید این شربت رو با یخ و نعنا تزیین و به عنوان یه نوشیدنی خنک تابستونی میل کنید. نوش جان!

سوالات متداول

موقع درست کردن شربت نعناع به جای شکر چه شیرین کننده دیگه‌ای میتونم بریزم؟

عسل، استویا یا بقیه شیرین کننده های طبیعی

توی شربت نعناع میتونم به جای آب لیمو تازه از آب لیمو ترش استفاده کنم؟

بله که میتونید اما یادتون باشه طعم طبیعی آب لیمو تازه بهتره.

چرا شربت نعنای من تلخ شده؟

دلیلش میتونه جوشوندن خیلی زیاد یا استفاده از تعداد زیادی ساقه های نعناع یا حتی تلخ بودن خود نعنای استفاده شده باشه.

چیکار کنم شربت نعنا شفاف تر بشه؟

شربت رو به خوبی صاف کنید.

بهترین موقع اضافه کردن گلاب به شربت نعنا چه وقتیه؟

قبل از صاف کردن شربت برای بیشتر شدن عطرش بهش گلاب اضافه کنید.

چیکار کنم شربت نعناع شکرک نزنه؟

با اضافه کردن آب لیمو و نگهداری توی ظرف شیشه‌ای در یخچال، از شکرک زدن این شربت گوارا جلوگیری میشه.

خواص شربت نعنا چیست؟

کمک به هضم غذا ، رفع تشنگی و تقویت سیستم ایمنی