طرز تهیه مرغ ترش گیلانی خوشمزه به سبک کدبانوهای شمال

طرز تهیه مرغ ترش به سبک اصیل گیلانی
مرغ ترش، از غذاهای شمال است و با طعم ترش، تجربه‌ای بی‌نظیر از غذا را به ارمغان می‌آورد.

یکی از اصیل ترین و البته خوشمزه ترین غذاهای شمالی، مرغ ترش گیلانی است که اگر در کنار برنج ایرانی شمال سرو شود عطر و طعم بی نظیر سبزی های معطرش غوغا می کند و مورد پسند هر ذائقه و سلیقه ای خواهد بود.

غذایی که از همان ایام قدیم توسط مردم شمال کشورمان با مرغ های محلی و سبزی های تازه جنگلی تهیه میشد و خوراکی مقوی و پرانرژی برای فصل های سرد سال بود.

علاوه بر این، طرز تهیه مرغ ترش گیلانی بسیار آسان است و همین موضوع باعث شده که این خورشت نه فقط در بین شمالی ها بلکه برای مردم دیگر شهرهای کشور هم حسابی محبوب باشد.

به همین دلیل هم ما این مطلب از مجله تی رایس را به آموزش مرغ ترش گیلانی اختصاص داده ایم آن هم به روشی که خودمان این غذا را در لاهیجان می پزیم.

مواد لازم مرغ ترش گیلانی

به طور کلی غذاهای شمالی از همین مرغ ترش بگیر تا مثلاً شیرین خورشت لاهیجانی  همگی از نظر طعم و مزه و همین طور عطر و بو چندین سر و گردن بالاتر از دیگر غذاها هستند و مهم تر از همه این که طرز پختشان هم بسیار آسان است.

مخصوصاً اگر طبق آموزش آشپزی ما جلو بروید. قبل از این که از طرز تهیه ی مرغ ترش گیلانی برایتان بگوییم لازم است مواد اولیه این غذا را آماده کنید که مهم ترین آن ها سبزی مرغ ترش گیلانی است.

مواد لازم مقدار
مرغ ۴ تکه (ران یا سینه)
پیاز ۱ عدد درشت
لپه ۱ پیمانه (از قبل خیس‌شده)
سبزی همه‌جوره حدود ۲۰۰ گرم (جعفری، شوید، تره، برگ چغندر، گشنیز – در صورت دسترسی چوچاق و خالواش)
سیر ۲ حبه
رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
آب نارنج یا آبغوره به میزان لازم
نمک و فلفل به مقدار کافی
روغن برای سرخ کردن
مقاله مرتبط:  بیف استراگانوف روسی: طرز تهیه مرحله به مرحله + نکات کلیدی

 

البته با دیدن تصاویر مرغ ترش گیلانی امکان دارد در نظر اول آن را غذایی شبیه به قورمه سبزی بدانید؛ اما جا دارد این را بگوییم که ترکیبات سبزی مرغ ترش گیلانی متفاوت با دیگر خورشت ها است؛ اما خب بعضی از کدبانوهای شمالی مخصوصاً در لاهیجان این خورشت را با سبزی قورمه سبزی هم تهیه می کنند.

از همه این ها که بگذریم در ترکیب سبزی مرغ ترش گیلانی سبزی جعفری، شوید، تره، کمی جغندر و گشنیز دیده می شود و مقدار گشنیز آن بیشتر از سبزی قورمه است.

اصلاً غذاهای شمالی از زمین تا آسمان با دیگر غذاهای ایرانی فرق دارند مثلاً همین سیر پلو که طعم فوق العاده لذیذش با لب و دهان آدم بازی می‌کند!

طرز تهیه مرغ ترش گیلانی

حالا که لیست سبزی مرغ ترش گیلانی را در اختیار دارید دست بکار شوید :

  1. سبزی های مخصوص این خورشت لذیذ و دلچسب را سرخ کنید؛
  2. از آن جایی که مرغ ترش گیلانی با لپه و طبیعتاً مرغ درست می شود مرحله بعدی به پخت مرغ و لپه اختصاص دارد که لازم است جداگانه پخته شوند؛
  3. در نهایت بعد از پختن لپه و مرغ نوبت آن است که سبزی های مرغ ترش گیلانی را به آ‎ن‌ها اضافه کنید. همان سبزی‌هایی که کمی قبل سرخ کرده بودید؛
  4. حالا می توانید به دلخواه خود آب نارنج یا آبغوره اضافه کنید و یادتان باشد که نمک و فلفل هم بزنید؛
  5.  اجازه دهید که مرغ ترش به سبک گیلانی شما یک قُل بخورد و آماده سرو شود؛
دستور پخت خورشت مرغ ترش گیلانی
خورشت مرغ ترش معمولاً با برنج سفید سرو می‌شود.

البته به عنوان یک ترفند آشپزی حواستان باشد که لپه را قبل از پختن، خیس کنید. همچنین اگر برایتان مقدور است این خورشت شمالی معروف و لذیذ را حتماً همراه با برنج شمال میل کنید تا لذتش حسابی به دل و جانتان بنشیند.

مقاله مرتبط:  رازهای پخت طعام پلو، اصیل و خوشمزه به سبک مازندرانی‌ها

آخ که از ترکیب مرغ ترش لاهیجانی با خوشپخت ترین برنج ایرانی نگوییم برایتان!

ختم کلام

آنچه گفته شد طرز تهیه مرغ ترش گیلانی مرحله به مرحله است و با استفاده از این دستور پخت براحتی می توانید مرغ ترش گیلانی مجلسی بپزید. در آخر جا دارد این را هم بگوییم که نحوه پخت مرغ ترش گیلانی در شهرهای مختلف استان زیبای گیلان می تواند متفاوت باشد.

اما آنچه ما در لاهیجان می پزیم با سبزی و لپه و بدون گردو است؛ بنابراین اگر جایی اسم هایی همچون مرغ ترش گیلانی با تخم مرغ، مرغ ترش گیلانی بدون سبزی، مرغ ترش گیلانی با گردو به گوشتان رسید زیاد تعجب نکنید که هر چیزی در این دنیا ممکن است؛ اما مرغ ترش اصیل گیلانی همان طوری پخته می شود که خدمتتان توضیح دادیم.

سوالات متداول

سبزی مرغ ترش گیلانی چیست؟

سبزی مرغ ترش گیلانی معمولاً ترکیبی از سبزیجات معطری مانند چوچاق، خالواش، ریحان، گشنیز و جعفری است.

طرز تهیه مرغ ترش گیلانی با لپه چگونه است؟

برای تهیه مرغ ترش گیلانی با لپه، ابتدا لپه را جداگانه بپزید و سپس به همراه سایر مواد به خورش اضافه کنید.

طرز تهیه مرغ ترش گیلانی مجلسی چگونه است؟

برای مجلسی کردن مرغ ترش گیلانی می توانید از مرغ کامل استفاده کرده و آن را به صورت درسته بپزید. همچنین می توانید از تزئینات مختلف برای سرو آن استفاده کنید.

مرغ ترش گیلانی چند ساعت میپزد؟

زمان پخت مرغ ترش گیلانی به اندازه مرغ و نوع پخت آن بستگی دارد. معمولاً بین 1 تا 2 ساعت زمان می برد.

مقاله مرتبط:  طرز تهیه موهیتو خانگی با طعم بهشت دریای کارائیب

طرز تهیه سس مرغ ترش گیلانی چگونه است؟

سس مرغ ترش گیلانی همان خورش مرغ ترش است. با تفت دادن پیاز، سبزیجات، رب انار و ادویه ها و افزودن آب، سس غلیظ و خوشمزه این غذا تهیه می شود.

طرز تهیه مرغ ترش گیلانی رشتی چطور است؟

طرز تهیه مرغ ترش گیلانی در شهرهای مختلف گیلان ممکن است کمی متفاوت باشد اما اصول کلی پخت آن یکسان است.