طرز تهیه غذای هندی پالک پنیر

پالک پنیر هندی
پالک پنیر؛ یک غذای هندی گیاهی مناسب برای افراد وگان و عاشقان سلامتی!

پالک پنیر (Palak Paneer)، یکی از محبوب ترین و اصیل ترین غذاهای گیاهی هندی هست که با اون طعم خوشمزه و منحصر به فرد و رنگ سبز چشم نوازی که داره تقریباً با همه ذائقه ها جور در میاد و حسابی اشتها آوره! این خوراک خوشمزه در واقع یه جور خوراک اسفناج هندی هست که از ترکیب اسفناج تازه و پنیر هندی (پنیر کاتیج) غوطه ور شده در سس خامه ای معطر و تهیه شده از ادویه های اصیل هندی درست میشه.

اگر دلتون یه تجربه متفاوت و سالم از آشپزی می خواد یا قصد دارید غذایی سرشار از پروتئین و مواد مغذی رو نوش جان کنید، قطعاً پالک پنیر بهترین انتخاب برای شماست. در این مقاله از “تی رایس“، شما رو مرحله به مرحله با طرز تهیه این غذای شگفت انگیز آشنا می کنیم تا طعم اصیل هند مهمون  آشپزخانه با صفاتون بشه!

مواد لازم برای تهیه پالک پنیر

برای تهیه این غذای لذیذ به مواد زیر احتیاج دارین:

مواد لازم برای پالک پنیر

اسفناج تازه: 500 گرم (حدود 5-6 پیمانه)

پنیر هندی (Paneer): 200 گرم (مکعبی خرد شده)

پیاز: یک عدد متوسط (خرد شده)

گوجه فرنگی: یک عدد متوسط (پوره شده یا ریز خرد شده)

سیر: 3-4 حبه (رنده شده یا له شده)

زنجبیل: یک تکه کوچک (حدود 2 سانتی متر، رنده شده)

فلفل سبز تند: یک تا 2 عدد (اختیاری، ریز خرد شده)

ماست یا خامه: 2 قاشق غذاخوری (برای لطافت بیشتر)

روغن مایع یا روغن حیوانی (Ghee): 2 قاشق غذاخوری

آب: ½ پیمانه (یا بیشتر در صورت نیاز)

نمک: به میزان لازم

ادویه جات:

زردچوبه: ½ قاشق چایخوری

پودر زیره: یک قاشق چایخوری

پودر گشنیز: یک قاشق چایخوری

گرام ماسالا: یک قاشق چایخوری

فلفل قرمز: ½ قاشق چایخوری (یا بیشتر بسته به ذائقه)

بعد از آماده کردن مواد اولیه، حالا نوبت به شروع پخت این غذای خوشمزه و سرشار از خواص میرسه.

طرز تهیه پالک پنیر مرحله به مرحله

پالک پنیر مثل مرغ ماکانی یا همون مرغ کره ای، یک غذای هندی محبوب و خوش عطر و طعم هست با این فرق که کاملاً گیاهیه و با ترکیب اسفناج و پنیر، تجربه ای متفاوت و سالم از دنیای آشپزی هندی براتون به ارمغان میاره. مراحل پخت این غذای معروف هندی  شامل بلانچ کردن اسفناج، تفت دادن پیاز و ادویه جات و در نهایت اضافه کردن پنیر و خامه میشه که همگی خیلی ساده و آسان هستن. با ما همراه باشید تا قدم به قدم این غذای دلپذیر رو کنار هم تهیه کنیم.

مقاله مرتبط:  9 راهکار تضمینی برای حل مشکل کرم زدن برنج

1. آماده کردن اسفناج

در پخت پالک پنیر هندوستانی خیلی مهمه که اسفناج ها رو درست و اصولی آماده کنید چون این کار تاثیر زیادی روی طعم و همینطور رنگ نهایی خوراک شما داره. در این مرحله، قبل از هر کاری اسفناج ها رو با دقت بشورید و تر و تمیز کنید تا آلودگی و خاک ازشون پاک شه. بعد هم یک قابلمه بزرگ بردارید و آب بریزید داخلش و بذارید جوش بیاد.

بلانچ کردن اسفناج

بعد از اینکه آب جوش اومد، اسفناج های از قبل شسته شده رو به مدت خیلی کوتاهی در حد یک تا 2 دقیقه، داخل آب جوش بریزید و بلانچ کنید.

بعد از بلانچ کردن فوراً به کمک یک انبر یا کفگیر سوراخ دار برای بیرون آوردن اسفناج ها از آب جوش، دست بکار شید و اون ها رو داخل یک کاسه حاوی آب سرد و تکه های یخ بریزید. چند دقیقه ای که گذشت، اسفناج ها رو خوب آبکشی کنید و بعد هم داخل غذاساز یا مخلوط کن بریزید تا پوره بشن. این ترفند آشپزی رو هم یه گوشه ای بنویسید و یادتون باشه:

اگر لازم بود برای روان تر و یکدست شدن پوره می تونید یه کمی آب بهش اضافه کنید.

خلاصه اینکه این پوره اسفناج پایه اصلی همون سس خوشرنگ و خوشمزه پالک پنیر هندی رو تشکیل میده.

2. آماده کردن پنیر

برای آماده کردن پنیر پالک هندی 2 روش اصلی دارین:

روش های آماده کردن پنیر برای پنیر پالک هندی

روش اول (خیساندن در آب گرم)

 مکعب های پنیر خرد شده رو حدود 10 دقیقه داخل یک کاسه آب نسبتاً گرم (نه جوش، فقط گرمی که دستتون رو نسوزونه) بذارید و بعد پنیر رو آبکش کنید.

روش دوم (تفت دادن در روغن و سپس خیساندن)

  یک تا 2 قاشق غذاخوری روغن (ترجیحاً روغن حیوانی یا کره برای طعم بهتر) رو در یک تابه کوچک روی حرارت متوسط گرم کنید. بعد مکعب های پنیر رو به آرامی داخل روغن داغ قرار بدین و بذارید برای چند دقیقه تفت بخورن تا همه طرفشون به رنگ طلایی ملایم دربیاد؛ حالا مکعب های طلایی شده پنیر رو داخل یک کاسه آب گرم بذارید و اجازه بدین 5-7 دقیقه بمونن.

 فرقی نمیکنه کدوم یکی از این روش ها رو انتخاب می کنید چون که در نهایت این مرحله کوچک تاثیر زیادی روی نتیجه آشپزی شما داره و کمک میکنه یه غذای هندی اصیل با بافتی بی نظیر و لطیف داشته باشید.

غذای سنتی هند، پالک پنیر
این غذا یک وعده سیرکننده، سالم و مناسب برای رژیم های گیاهخواری هست.

3. تفت دادن پیاز و ادویه ها

یک تابه یا قابلمه مناسب بردارید و روغن مایع یا روغن حیوانی (Ghee) رو داخلش بریزید و روی حرارت متوسط بذارید تا گرم شه.  روغن حیوانی (گی)  با اون عطر و طعم خاصش نقش مهمی در اصالت طعم این غذای هندی داره اما خب همونطور که گفتیم از روغن مایع هم می تونید نیز استفاده کنید.

بعد از اینکه روغن گرم شد، پیاز خرد شده رو بهش اضافه کنید و آرام تفت بدین. این مرحله به صبر و حوصله احتیاج داره تا پیازها حسابی نرم بشن و رنگ طلایی به خودشون بگیرن؛ اما حواستون باشه که یه وقت نسوزن. وقتی که پیازها به رنگ ایده آل رسیدن، زمان اضافه کردن سیر و زنجبیل رنده شده به تابه می رسه البته می تونید سیر رو به جای رنده کردن، له هم کنید.

اگر دلتون یه غذای هندی تند می خواد کافیه که توی این مرحله فلفل سبز تند رو ریز خرد و اضافه کنید. مخلوط رو حدوداً یک دقیقه دیگه تفت بدین تا جایی که عطر شامه نواز زنجبیل و سیر آزاد بشه.  بعد هم ادویه های پودری زردچوبه، پودر زیره، پودر گشنیز و فلفل قرمز رو به بقیه محتویات تابه اضافه کنید.

تقریباً ۳۰ ثانیه ادویه ها رو تفت بدین تا بوی خامی اون ها از بین بره و با آزاد شدن روغن های معطری که دارن، عطر دل نشینشون توی کل فضای آشپزخانه بپیچه.

مقاله مرتبط:  آموزش خورشت اناربیج گیلانی: طعمی که باید امتحانش کنی!

4. اضافه کردن  گوجه فرنگی

بلافاصله پس از تفت دادن ادویه ها، پوره گوجه فرنگی رو به تابه اضافه کنید. پوره گوجه فرنگی نه تنها به سس رنگ و لعاب میده بلکه باعث ترش و شیرین شدن طعمش میشه و با تندی ادویه ها تعادل ایجاد میکنه. اجازه بدین گوجه فرنگی برای چند دقیقه بپزه و  آب گوجه فرنگی کشیده بشه و سس کمی به روغن بیفته.

5. ترکیب نهایی و پخت

در این مرحله، پوره اسفناج آماده شده رو به مخلوط ادویه و گوجه فرنگی درون تابه اضافه کنید. مواد رو خوب هم بزنید تا اسفناج به طور کامل با سس ترکیب و رنگ سبز زیبای اون توی کل سس پخش شه. حالا به میزان لازم نمک اضافه کنید؛ برای تکمیل این غذای خوشمزه، مکعب های پنیر آماده شده رو به همراه ماست یا خامه داخل سس بریزید.

همچنین در این مرحله، گرام ماسالا، ادویه نهایی و معطر هندی، رو اضافه کنید. مواد رو به آرامی هم بزنید و اجازه بدین برای ۲ تا ۳ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزه. مراقب باشید که بیش از حد هم نزنید چون پنیرهای نرم شده ممکنه له بشن و شکل زیبای خودشون رو از دست بدن.

سرو پالک پنیر

بعد از اینکه شاهکار آشپزی شما، یعنی پالک پنیر خوش عطر و طعم، آماده شد، نوبت به لذت بردن از اون میرسه؛ پالک پنیر به طور سنتی و برای تجربه ای اصیل از آشپزی هندی، معمولاً با نان هندی گرم و پفکی، چاپاتی تازه یا برنج باسماتی دانه بلند و معطر سرو میشه. این نان ها و برنج نه تنها به عنوان یک همراه عالی برای سس خامه ای پالک پنیر عمل می کنن بلکه باعث میشن تا همه طعم ها رو به بهترین شکل ممکن بچشید.

مقاله مرتبط:  تعبیر خواب ماهی چیست ثروت یا چالش؟ تفسیری متفاوت

جمع بندی

پالک پنیر یک غذای گیاهی خوش طعم و پرخاصیت از دل آشپزی هندی هست که با مواد ساده ای آماده میشه. اگر به غذاهای معطر و متفاوت علاقه دارین، حتماً این دستور رو امتحان کنید؛ برای دفعه بعدی هم پیشنهاد می کنیم طرز تهیه مرغ تندوری رو یاد بگیرید.

سوالات متداول

پالک پنیر رو میشه فریز کرد؟

بله، اما بهتره پوره اسفناج رو جداگانه فریز و پنیر رو تازه سرخ کنید تا بافت اون تغییر نکنه.

در تهیه پالک پنیر هندی به جای پنیر میشه از توفو استفاده کرد؟

بله، توفو جایگزین خوبی برای افراد وگان هست فقط قبل از اضافه کردن، یه کمی سرخش کنید.

در پخت پالک پنیر هندی چطور طعم تلخ اسفناج رو بگیریم؟

بلانچ کردن (جوشوندن سریع و انداختن در آب یخ) باعث کاهش تلخی اسفناج میشه.