طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خانگی خوشمزه

ترشی لوبیا سبز
ترشی لوبیا سبز ترکیب بی نظیری از تردی و ترشیه که سفره هاتون رو پر از رنگ و خوشمزگی میکنه!

ترشی لوبیا سبز یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین ترشی های خانگی هست که با طعمی ترد و دلپذیر میتونه زینت بخش سفره های پربرکت شما باشه. ما در این مطلب از آموزش آشپزی ایرانی رایگان، طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خیلی خوشمزه رو براتون میگیم تا به راحتی بتونید توی خونه این ترشی فوق العاده لذیذ و سالم رو تهیه کنید.

البته درسته که میخوایم روش تهیه این ترشی خانگی رو بهتون یاد بدیم اما در حقیقت چیزی که یاد می گیرید طرز تهیه ی ترشی لوبیا سبز مجلسی هست!

مواد لازم برای تهیه ترشی لوبیا سبز

ترشی لوبیا سبز نه تنها طعم بی نظیری داره و حسابی با انواع غذاهای سنتی و مدرن ایرانی جور در میاد بلکه ظاهر خیلی شیک و چشم نوازی هم داره و جلوه خاصی به سفره هاتون میده و باعث میشه هنر خانه داری شما کاملاً به چشم بیاد!

ترشی لوبیا سبز بدون سبزی همراه با سیر و فلفل
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز بدون سبزی، یه روش ساده و سریع برای تهیه این ترشی خوشمزه اس که در اون خبری از سبزیجات اضافه نیست.

حالا که دوست دارین طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خرد شده ساده رو یاد بگیرین دست بکار شید و مواد اولیه زیر رو آماده کنید؛ در کنارش پیشنهاد می کنیم طرز پخت کته گوجه رو هم یاد بگیرین تا این ترشی خوشمزه رو کنار یه پلو مخلوط خفن بزنید بر بدن.

مواد لازم مقدار
لوبیا سبز ۵۰۰ گرم
سیر ۴ حبه
فلفل سبز تند به میزان دلخواه
سرکه سفید به مقدار لازم
نمک ۲ قاشق غذاخوری
سبزیجات معطر ۲۰۰ گرم (شامل شوید، نعنا و ترخون تازه)

با تهیه مواد اولیه طبق اون چیزی که گفتیم، یه تجربه متفاوت و لذت بخش از طرز تهیه ترشی لوبیا سبز ریز شده خواهید داشت. حالا بریم سراغ مراحل تهیه این ترشی خاص و خوشمزه به روش ما در تی رایس!

مقاله مرتبط:  طرز تهیه ترش تره گیلانی؛ مقوی ترین غذای سنتی شمالی

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز مرحله به مرحله

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خالی شاید در نگاه اول پیچیده و حتی پر زحمت به نظر برسه اما با دنبال کردن چند تا مرحله ساده می تونید یک ترشی بی نظیر و خوشمزه داشته باشید.

البته که این موضوع درباره ترشی ترب کره ای هم صدق میکنه و به راحتی آب خوردن میتونید این ترشی معروف سریال های کره ای رو درست کنید.

ترشی لوبیا سبز داخل کاسه
طرز تهیه ترشی لوبیا سبز بدون پختن، یه روش راحت و جادویی برای درست کردن این ترشی لذیذ خانگی هست!

کافیه طرز تهیه ترشی لوبیا سبز سالم رو طبق مراحلی که بهتون میگیم انجام بدین تا بابت طعم و کیفیت نهایی ترشی خیالتون حسابی راحت باشه. حالا بیایید بدون معطلی، مراحل طرز تهیه ی ترشی لوبیا سبز خرد شده رو با هم مرور کنیم.

البته شما می تونید طرز تهیه انواع ترشی لوبیا سبز رو هم یاد بگیرید و از طعم خاص هر کدوم این ترشی ها نهایت لذت رو ببرید مثلاً ترشی لوبیا سبز ترکیه ای، شمالی، تبریزی و غیره.

مقاله مرتبط:  طرز تهیه ترش کباب رشتی به روش سنتی گیلانی

1. آماده کردن مواد اولیه

یکی از مهم ترین مراحل طرز تهیه ترشی لوبیا سبز فوری، آماده کردن دقیق و کامل مواد اولیه اس و چون قراره که از طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با سبزی براتون بگیم اول از همه سبزیجات معطر این ترشی ( شوید، نعنا و ترخون) رو به دقت پاک کنید تا هرگونه خاک یا ناخالصی از بین بره.

البته که هر غذا و ترشی سبزیه مخصوص خودش رو نیاز داره همون جور که سبزی ترشه تره رو نمیشه توی مثلاً قورمه سبزی ریخت؛ طبیعتاً درست کردن این ترشی با سبزی های مثلاً ترشی بادمجون ایده زیاد خوبی نیست!

بعد سبزیجات رو با آب سرد بشورید و روی یک دستمال تمیز پهن کنید تا کاملاً خشک بشن. در غیر این صورت وجود رطوبت اضافی کار دستتون میده و باعث پایین اومدن کیفیت ترشی لوبیا سبز میشه. در همین حین، لوبیاهای سبز رو آماده کنید.

سر و ته لوبیاها با چاقو بریده شده برای تهیه ترشی لوبیا سبز
زدن سر و ته لوبیاها باعث میشه ترشی لوبیا سبز بهتر مزه بگیره و از تلخی احتمالی لوبیاها جلوگیری میکنه. همچنین این کار باعث میشه که ترشی راحت تر جا بیفته و ترد بمونه.

سر و ته اون ها رو با چاقوی تیز جدا کرده و مطمئن شید که لوبیاها تازه و بدون لکه هستن. مگر این که بخواین طرز تهیه ترشی لوبیا سبز درسته رو امتحان کنید که در اون صورت دیگه نیازی به خرد و ریز کرده لوبیا نیست.

مقاله مرتبط:  طرز تهیه مرغ ترش گیلانی خوشمزه به سبک کدبانوهای شمال

2. پختن لوبیاها

از اون جایی که ما کاری به طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خام نداریم و قراره که طرز تهیه ترشی لوبیا سبز پخته رو بهتون یاد بدیم؛ پس یه قابلمه رو پر از آب کنید و روی حرارت بذارید تا جوش بیاد و 2 قاشق غذاخوری نمک و نصف استکان سرکه به آب اضافه کنید.

اگه یادتون باشه ما طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با سرکه سفید رو براتون در نظر گرفتیم اما شما هر وقت دلتون بخواد می تونید طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با سرکه انگور، طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با سرکه سیب یا حتی طرز تهیه ترشی لوبیا سبز بدون سرکه رو هم امتحان کنید.

حالا برگردیم سراغ کار خودمون: لوبیاهای سبز رو توی آب جوش بریزید و اجازه بدین که به مدت۳ تا ۵ دقیقه بپزن و یه کمی نرم بشن اما همچنان تردی خودشون رو داشته باشن. بعد لوبیاها رو آبکش کنید و بذارید تا آب اضافه شون کاملاً خارج بشه.

3. آماده کردن شیشه ترشی

بعد از همه کارهایی که برای تهیه ترشی لوبیا سبز انجام دادین دیگه وقتشه که مواد اولیه تون رو داخل شیشه بچینید و پایه های یک ترشی خوش رنگ و لعاب رو بذارید! پس یک شیشه تمیز و خشک بردارید.

لوبیاهای سبز خرد شده همراه با سیر و سرکه داخل شیشه ترشی
تمیز و خشک بودن شیشه ترشی لوبیا سبز خیلی مهمه چون هرگونه رطوبت یا آلودگی میتونه باعث کپک زدن ترشی بشه و ماندگاریش رو کم کنه.

لوبیاهای پخته شده رو با سیرهای معطر، فلفل سبزهای خوش طعم و سبزیجات تازه از قبل آماده شده، به صورت لایه لایه بچینید. وقتی همه چیز منظم و زیبا در شیشه قرار گرفت، سرکه سفید رو به آرامی اضافه کنید.

تا جایی سرکه بریزید که مواد کاملاً در اون غوطه ور بشن. این ترکیب رنگارنگ و خوش عطر حالا آماده اس تا بعد از مدتی استراحت به یکی از لذیذترین مخلفات سفره های شما تبدیل بشه؛ بله طرز تهیه ترشی لوبیا سبز و فلفل همین قدر ساده و آسونه!

مقاله مرتبط:  طرز تهیه آب دوغ خیار خانگی به روش سنتی؛ غذای کم کالری و پر خاصیت!

4. نگهداری و رسیدن ترشی

حالا که همه مراحل طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با سرکه رو به درستی انجام دادین، درب شیشه ترشی رو محکم ببندین و یه گوشه آروم و خنک به دور از تابش نور مستقیم بذارید. یک هفته ای رو فرصت بدین تا مزه های ترشی لوبیا سبز حسابی با هم قاطی بشن و ترشی جا بیفته.

بعد با یه ترشی خوش عطر و طعم روبرو میشید که آماده اس هر سفره ای رو رنگین تر و هر غذایی رو اشتها آور تر کنه!

ترشی لوبیا سبز همراه با غذاهای مدرن
ترشی لوبیا سبز همراه با غذاهای گوشتی، خوراک های برنجی مثل قورمه سبزی و آبگوشت یا حتی کنار انواع ساندویچ ها و فست فودها فوق العاده خوشمزه میشه!

از آموزش ترشی لوبیا سبز که بگذریم این ترشی خوشمزه رو میتونید به عنوان چاشنی در کنار انواع غذاهای سنتی ایرانی مثل آبگوشت، کباب و خورشت ها سرو کنید.

مقاله مرتبط:  آموزش طرز تهیه شیرین خورشت گیلانی با خوشمزه ترین روش در خانه

نکات مهم در تهیه ترشی لوبیا سبز

درسته که طعم تند و ترد ترشی لوبیا سبز میتونه یه مکمل عالی برای غذاهای گوشتی و پلوها باشه اما خیلی مهمه که بتونید این ترشی رو به درستی تهیه کنید. از جمله مهم ترین نکات در طرز تهیه ترشی لوبیا سبز ترد و خوشمزه میتونیم موارد زیر رو نام ببریم:

  • انتخاب لوبیا: در طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خرد شده از لوبیاهای سبز تازه و بدون لکه استفاده کنید تا ترشی باکیفیتی داشته باشید؛
  • خشک بودن مواد: مطمئن شید که همه مواد اولیه ترشی لوبیا سبز مخصوصاً سبزیجات معطر کاملاً خشک باشن تا یه وقت ترشی کپک نزنه؛
  • میزان سرکه: در طرز تهیه ترشی لوبیا سبز ترد لازمه که سرکه به طور کامل روی مواد رو بپوشونه تا فرآیند تخمیر به درستی انجام بشه؛
  • افزودن ادویه ها: برای طعم دهی بیشتر به ترشی لوبیا سبز، میتونید از دانه های فلفل سیاه، تخم گشنیز یا برگ بو استفاده کنید؛

در نهایت هم حواستون به نگهداری صحیح از ترشی لوبیا باشه مخصوصاً برای افزایش ماندگاریش پیشنهاد می کنیم ترشی لوبیا سبز رو داخل یخچال یا در مکان های خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهدارید.

ترشی لوبیا سبز ترد و خوشمزه
برای تردتر شدن ترشی لوبیا سبز، لوبیاها رو قبل از استفاده فقط چند دقیقه توی آب سرد و یخ بخوابون! این کار معجزه میکنه.

علاوه بر این، استفاده از ظروف شیشه ای با درب محکم به جلوگیری از ورود هوا و آلودگی کمک میکنه.

مقاله مرتبط:  طرز تهیه برنج کته ساده در خانه به صورت فوری و گام به گام

جمع بندی

ترشی لوبیا سبز با طرز تهیه ساده و طعم بی نظیری که داره، گزینه ای مناسب برای تنوع بخشیدن به سفره های شماست. با رعایت نکات ذکرشده، میتونید طرز تهیه ترشی لوبیا سبز ساده اما لذیذ و خوشمزه رو به راحتی یاد بگیرید و از طعم دلپذیر این ترشی نهایت لذت رو ببرید.

سوالات متداول

خواص ترشی لوبیا سبز چیست؟

این ترشی به دلیل داشتن لوبیای سبز تازه سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی لوبیا سبز سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین C، ویتامین K و فیبرهست که به بهبود سلامت دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی کمک میکنه. همچنین، فرآیند تخمیر در تهیه ترشی باعث افزایش پروبیوتیک ها میشه که برای سلامت روده مفید هستن.

مواد لازم برای طرز تهیه ی ترشی لوبیا سبز چیه؟

شلوبیا سبز، زردچوبه، سیر، نمک، آب و سرکه، فلفل سبز و سبزیجات معطر

چطور ترشی لوبیا سبز رو ترد و خوشمزه درست کنیم؟

با استفاده از لوبیای تازه، جوشوندن کوتاه و اضافه کردن سرکه باکیفیت، ترشیتون ترد میشه.

چرا ترشی لوبیا سبز کپک میزنه ؟

دلیلش میتونه رطوبت یا تمیز نبودن ظرف باشه. حتماً از ظروف خشک و تمیز استفاده کنید.

منبع: allrecipes