رازهای پخت طعام پلو، اصیل و خوشمزه به سبک مازندرانی‌ها

طعام پلو جزو آن غذاهای خوشمزه و سنتی مازندران است که طعم دلپذیر و روش پخت خاصش یاعث شده در سراسر ایران حسابی معروف شود. طعام پلو که با نام کشمش پلو هم شناخته می‌شود در دیگر مناطق ایران روش پخت و مواد اولیه متفاوتی نسبت به مازندران دارد.

اگرچه در لیست غذاهای برنجی شمالی به طور ویژه‌ای از طعام پلو نام بردیم و آن را یک غذای محبوب و خوشمزه مازندرانی معرفی کردیم؛ اما طبق تحقیقات گسترده‌ای که این نویسنده از دوستان مازندرانی خود داشته است، اصلاً مازنی‌ها چنین غذایی را گردن نمی‌گیرند و طرز تهیه طعام پلو را نمی‌دانند! در عوض غذایی به نام “ممیج پلو” دارند که در واقع همان کشمش پلوی خودمان می‌شود، گفتنی است این نویسنده پس از تفکرات بسیار به این نتیجه رسیده که شاید طعام پلو همان اسم تهرانی ممیج پلو باشد!

همان طوری که زمانی هموطنان عزیزمان در تهران و سایر شهرهای کشور نام باقلا قاتق ما گیلانی‌ها را به “گل در چمن” تغییر داده بودند! به هر حال از این حواشی‌ها که بگذریم چه ممیج پلو باشد و چه طعام پلو بدون شک یک غذای فوق‌العاده لذید شمالی است، البته برای اینکه خدای ناکرده یک وقت سردرگم نشوید، ما هم به این غذای خوشمزه و دلچسب طعام پلو مازندرانی می‌گوییم، اصلاً همین خوشمزه بودن هم باعث شده که این مطلب را به طرز تهیه طعام پلو مازندرانی اختصاص دهیم.

مواد لازم برای تهیه طعام پلو مازندرانی با گوشت

قبل از اینکه مواد اولیه لازم برای تهیه طعام پلو را خدمتتان معرفی کنیم، جا دارد این را بگوییم که طعام پلو مازندرانی را هم می توانید با گوشت درست کنید و هم با مرغ. با این تفاسیر درست است که ما طرز تهیه طعام پلو با گوشت را می‌گوییم اما اگر به هر دلیلی پخت این غذا را با مرغ ترجیح می دهید، براحتی می‌توانید در کشمش پلو مازندرانی به جای گوشت از مرغ استفاده کنید.

مقاله مرتبط:  طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خانگی خوشمزه

طعام پلو یا کشمش پلو با گوشت نه فقط یک غذای مازندرانی بلکه جزو غذاهای محبوب سنتی ایرانی است که کشمش پلو با گوشت یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که با آن طعم شیرین و دلچسبش حسابی طرفدار دارد. این غذا ترکیبی از برنج، گوشت، کشمش و ادویه‌های خوش عطر است و اغلب در مهمانی‌ها و مناسبت‌های خاص پخته و سرو می‌شود.

حالا که حسابی درباره این غذای پرحاشیه سنگ‌هایمان را با هم واکنده‌ایم، برویم که مواد اولیه را طبق جدول زیر آماده کنیم:

                  مواد لازم برای طعام پلو (6 تا 8 نفر)
برنج ایرانی 5 پیمانه
گوشت چرخ کرده 300 گرم
پیاز 4 عدد (متوسط)
آب نارنج یا رب نارنج 6 قاشق غذاخوری
کشمش پلویی 10 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ 4 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار کافی

اگر می‌خواهید همین مقدار طعام پلو را بپزید اما به جای گوشت از مرغ استفاده کنید، به 2 عدد سینه کامل یا 6 عدد ران مرغ کامل نیاز دارید، به اضافه اینکه مقدار کشمش می‌تواند بسته به سلیقه و میل شما بیشتر از 10 قاشق هم باشد.

طرز تهیه طعام پلو به سبک مازندرانی های اصیل

برای پخت طعام پلو به سبک مازندرانی‌های اصیل با عطری شامه‌نواز و مزه‌ای لذیذ کافی است طبق مراحل زیر عمل کنید:

  • برنج ایرانی را حداقل به مدت 1 ساعت در آب و نمک بخیسانید؛
  • پیازها را پوست بگیرید و خلالی نازک یا نگینی ریز خرد کرده و بعد پیاز داغ درست کنید؛
  • به پیاز داغتان زردچوبه و فلفل بزنید و خوب تفت دهید تا طعم خامی ادویه‌ها از بین برود؛
  • در همین حین کشمش‌های پلویی را در آب بگذارید تا به خوبی خیس بخورند؛
  • سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کنید تا کمی سرخ شود و در آخر آب نارنج یا رب نارنج را اضافه کنید؛
  • برنج خیسانیده در آب و نمک را آبکش کرده و سپس درون قابلمه بریزید و به اندازه یک بند انگشت آب به آن اضافه کنید؛
  • کمی نمک و روغن بزنید و زیرش را روشن کنید تا آب درون قابلمه برنج بجوشد و بخار شود، بعد درب قابلمه را بگذارید و رویش یک دم کنی قرار دهید؛
  • پس از اینکه داخل قابلمه بخار جمع شد، نوبت آن می‌رسد که درجه حرارت را کم کرده و به برنج اجازه دهید به مدت نیم ساعت دم بکشد؛
  • حالا کشمش را آبکش کرده و در تابه‌ای بریزید و با حرارت ملایم تفت بدهید؛ البته حواستان باشد که قبل از پف کردن کشمش‌ها زیر شعله را خاموش کنید؛
  • بعد از دم کشیدن برنج، مقداری از آن را جدا کرده و با زعفران مخلوط کنید، مابقی برنج را در ظرف مناسب بکشید و از برنج زعفرانی برای تزیینش کمک بگیرید، گوشت مزه‌دار شده و کشمش را روی برنج و کناره‌هایش بریزید.
مقاله مرتبط:  معرفی علت های سفت شدن برنج + نحوه نجات دادن برنج سفت با 2 راهکار ساده

حالا دیگر می‌توانید طعام پلو یا همان کشمش پلوی مازندرانی را نوش جان کنید!

خرید برنج ایرانی اصل و درجه یک با ارزان ترین قیمت از تی رایس

چند باری در این مطلب تاکید کردیم که طعام پلو را با برنج ایرانی اصل بپزید اصلاً مگر می‌شود که یک غذای محلی شمالی را مثلاً با برنج هندی یا پاکسانی درست کرد؟! بله که نمی‌شود و تمام مزه این غذاهای شمالی به ایرانی بودن برنجشان است، منتها امکان دارد پیدا کردن برنج درجه یک و مرغوب شمال برایتان کمی سخت و حتی گران قیمت باشد، در چنین شرایطی می‌توانید انواع برنج ایرانی شمال کشور را با ارزان‌ترین قیمت و به صورت اینترنتی از فروشگاه ما (تی رایس) خریداری کنید.

جمع‌بندی

در این مطلب به نوبه خودمان به حواشی درباره طعام پلو پایان دادیم، حالا دیگر می‌دانید که طعام پلو همان ممیج پلوی مازندرانی‌ها (کشمش پلو) است. همچنین طرز تهیه طعام پلو مازندرانی را یاد گرفتید، خودمانیم طرز تهیه طعام پلو مازندرانی به حدی آسان است که همین حالا می‌توانید این غذای فوق‌العاده لذیذ را بپزید و میل کنید.

سوالات متداول

آیا می‌توان طعام پلو را با مرغ هم درست کرد؟

بله این غذای شمالی را می‌توانید با گوشت چرخ کرده، گوشت گوسفندی، مرغ ریش ریش و حتی مرغ تکه تکه شده درست کنید.

 کدام نوع برنج برای پخت طعام پلو مناسب تر است؟

قطعا برنج ایرانی که می‌تواند برنج‌های محلی مازندران همچون برنج طارم باشد و همین طور برنج‌های گیلان مانند برنج هاشمی و صدری هم با آن عطر و طعم بسیار خوبشان  هم گزینه فوق‌العاده مناسبی برای پخت طعام پلو مازندرانی محسوب می‌شوند.

مقاله مرتبط:  قهوه را با چه چیزهایی نباید خورد؟ مصرف قهوه با این خوراکی ها ممنوع!

کشمش پلوی مازندرانی را با چه نوع گوشتی بپزیم؟

در تهیه این غذا هموراه می‌توانید از گوشت گوسفند، گوساله یا  حتی مرغ استفاده کنید.

علاوه بر کشمش چه میوه‌های خشک دیگری می‌توان در طعام پلو ریخت؟

زرشک، خلال بادام یا خلال پسته

چیکار کنم طعام پلو خوشمزه بشه؟

اصلی‌ترین راز خوشمزه شدن طعام پلوی مازندرانی استفاده از مواد اولیه تازه و باکیفیت، تفت دادن درست گوشت و دم کشیدن اصولی برنج است.