اگه توی ماه رمضان دلتون یه دسر خاص و خوشمزه می خواد که هم آسون باشه و هم همه ازش خوششون بیاد، قطایف یه گزینه محشره! در بین انواع دسر لبنانی رمضان، این شیرینی خوش طعم با بافت نرم و پُر شده از مواد خوشمزه هم برای افطار عالیه و هم برای یه عصرونه دلچسب در مواقع دیگه از سال!
پس بیاین با هم توی این مطلب از مجله تی رایس، طرز تهیه قطایف عربی مخصوص ماه رمضان رو یاد بگیریم که در واقع یه جور قطاب عربی خوشمزه محسوب میشه.
مواد لازم برای تهیه شیرینی قطایف
قبل از اینکه طرز تهیه قطایف لبنانی مخصوص ماه رمضان رو براتون بگیم دست بکار شید و مواد اولیه زیر رو آماده کنید:
بخش | مواد لازم و مقدار |
---|---|
خمیر قطایف | آرد سفید (۱ و نیم پیمانه)، سمولینا (½ پیمانه)، خمیرمایه فوری (۱ قاشق چایخوری)، شکر (۱ قاشق غذاخوری)، نمک (½ قاشق چایخوری)، بیکینگ پودر (½ قاشق چایخوری)، آب ولرم (۱ و نیم پیمانه) |
مواد میانی | شیر (۱ پیمانه)، نشاسته ذرت (۱ قاشق غذاخوری)، شکر (۲ قاشق غذاخوری)، خامه (۲ قاشق غذاخوری)، پودر نارگیل (۱ قاشق غذاخوری)، گلاب (۱ قاشق غذاخوری) |
شربت | شکر (۱ پیمانه)، آب (½ پیمانه)، گلاب (۱ قاشق غذاخوری)، زعفران دمکرده (کمی، اختیاری) |
در تهیه مواد میانی یا همون کرم مخصوص قطایف به جای ترکیبی که توی جدول گفتیم میتونید از گردو، پسته یا فندق خرد شده هم استفاده کنید. درباره اضافه کردن زعفران دم کرده به شربت قطایف هم خوبه بدونید درسته اختیاریه ولی واقعاً شربت رو خوش عطر میکنه.
بعد از آماده کردن مواد اولیه مورد نیاز برای شیرینی قطایف دیگه نوبت به آموزش طرز تهیه ی قطایف عربی برای ماه رمضان میرسه.
طرز تهیه قطایف عربی مخصوص ماه رمضان
حالا که قصد دارین این شیرین خوشمزه رو برای زینت بخشی به سفره های افطارتون درست کنید و با میل کردن قطاب عربی یه قوت و جلای حسابی به جسم و روح روزه دار خودتون، خانواده و عزیزانتون بدین؛ خوبه بدونید که تهیه شیرینی قطایف در 5 مرحله انجام میشه.
ما در ادامه این بخش از آموزش آشپزی رایگان، هریک از مراحل طرز تهیه ی قطایف لبنانی برای ماه رمضان رو کامل براتون توضیح میدیم.
1. طرز تهیه خمیر قطایف
برای تهیه خمیر قطایف یه کاسه بزرگ بردارید و آرد و سمولینا رو با هم مخلوط و الکشون کنید تا یک دست بشن. حالا خمیرمایه، شکر، نمک و بیکینگ پودر رو اضافه و مخلوط کنید.
بعد نوبت به اضافه کردن آب و شیر ولرم میرسه که البته به عنوان یه ترفند آشپزی میگیم، لازمه کم کم به مواد خشک اضافه بشه. بعد هم موادتون رو هم بزنید تا یه خمیر روان و بدون گلوله داشته باشین. حالا روی کاسه رو بپوشونید و به مدت 30 تا 45 دقیقه یه جای گرم بذارید تا خمیر شیرینی قطایف عمل بیاد و پف کنه.
2. طرز تهیه کرم میانی قطایف
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی قطایف، نوبت به آماده کردن کرم میانی این دسر لبنانی میرسه. برای این کار لازمه که شیر رو توی یه قابلمه کوچیک بریزید و بذارید گرم شه. نشاسته ذرت رو داخل یه کم آب سرد حل کرده و بعد به شیر اضافه کنید.
حالا شکر رو بریزید و هم بزنید تا غلیظ بشه. خامه، پودر نارگیل و گلاب رو اضافه کنید و یکی دو دقیقه دیگه هم بزنید و بعد بذارید کنار تا خنک بشه.
3. طرز تهیه شربت مخصوص قطایف
مگه میشه بخوایم شیرینی عربی قطایف بپزیم و خبری از شربت مخصوص نباشه؟! پس دست بجنبونید و شکر و آب رو توی یه قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بذارید تا قشنگ حل بشه.
وقتی محتویات قابلمه جوش اومد، گلاب و زعفرون رو اضافه کنید و 2 الی 3 دقیقه دیگه بجوشونید. یه مقدار که غلیظ شد از روی حرارت بردارید و بذارید کنار تا ولرم بشه.
4. پخت قطایف
یه تابه نچسب رو داغ کنید و بدون روغن بذارید بمونه. با ملاقه کوچیک یه مقدار از خمیر رو بردارید توی تابه بریزید، دقیقاً مثل درست کردن پنکیک! صبر کنید تا سطح خمیر حباب بزنه و فقط یه طرفش بپزه و بعد بردارینش و روی یه پارچه تمیز بذارید تا خنک بشه.
5. پر کردن و سرخ کردن قطایف
یه قاشق از مواد میانی رو وسط هر خمیر بذارید. لبه های خمیر رو به هم بچسبونید و با انگشت محکم فشار بدین که باز نشه.
توی یه ماهیتابه، روغن رو داغ کرده و قطایف های پرشده رو سرخ کنید تا دو طرفش طلایی بشه. بلافاصله بندازینشون توی شربت گرم و بعد روی توری بذارید تا شربت اضافیش بچکه.
نکات و فوت و فن های خوشمزه تر شدن قطایف
در تهیه شیرینی قطایف لبنانی یه سری نکات و فوت و فن ها وجود داره که با رعایت اون ها میتونید یه دسر خیلی خوشمزه تر داشته باشین که برای سلامتی هم کلی مفیدتره:
- اگه دوست دارین قطایف رژیمی باشه، می تونید به جای سرخ کردن بذارینش توی فر با دمای 180 درجه سانتیگراد و 15 دقیقه بپزید؛
- میتونید مواد میانی رو تغییر بدین و از شکلات، کرم پاتیسیر، پسته یا حتی خرما استفاده کنید؛
- اگه می خواین قطایف طعمی خاص تر داشته باشه می تونید توی شربت، دارچین یا هل هم بریزید؛
با رعایت همین موارد کوچیک اما مهم این فرصت رو دارید که خوشمزه ترین دسر لبنانی عربی رو برای ماه رمضان بپزید و روی سفره های افطاریتون بذارین.
جمع بندی
قطایف یه دسر خوشمزه و خاص لبنانیه که مخصوص ماه رمضان درست میشه ولی باور کنید اون قدر خوشمزه اس که دلتون می خواد هر موقع از سال این شیرینی رو بپزید!
دستور پخت قطایف عربی به روش اصیل لبنانی رو امتحان کنید و یه دسر حرفه ای و خوشمزه برای خودتون و خونواده تون بپزید.
سوالات متداول
آیا می توان قطایف را به جای سرخ کردن در فر پخت؟
بله میتونید قطایف رو در فر بپزید. کافیه شیرینی ها رو ر دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه بپزید تا طلایی بشن. بعد مثل روش اصلی اون ها رو داخل شربت قرار بدین.
چه موادی را می توان به عنوان مغز یا فیلینگ قطایف استفاده کرد؟
شیرینی عربی قطایف رو میتونید با موادی مثل خامه، پنیر شیرین، پودر پسته، گردو، بادام یا ترکیبی از این مغزها پر کنید. انتخاب فیلینگ به سلیقه شما بستگی داره.
چگونه می توان خمیر قطایف را در خانه تهیه کرد؟
برای تهیه خمیر قطایف در خانه، ترکیبی از آرد، سمولینا، خمیرمایه، شکر، نمک و آب ولرم رو مخلوط کرده و پس از استراحت دادن خمیر، اون رو به صورت نازک روی تابه داغ بریزید تا پخته بشه.
آیا می توان قطایف را از قبل تهیه و نگهداری کرد؟
بله، میتونید قطایف رو بعد از پخت و قبل از شربت دهی، در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. قبل از سرو، شیرینی ها رو گرم کنید و توی شربت قرار بدین.
چگونه می توان شربت مناسب برای قطایف تهیه کرد؟
برای تهیه شربت، شکر و آب رو به نسبت ۲ به ۱ مخلوط کنید و بجوشونید تا غلیظ بشه. بعد مقداری گلاب و در صورت تمایل زعفران دم کرده بهش اضافه کنید.
من این دستور رو امتحان کردم و واقعا عالی شد. خمیرش خیلی نرم و لطیف بود و موقع سرخ کردن اصلا وا نرفت اینم بگم داخلش رو با خامه و پودر پسته پر کردم و وای که جقد طعمش بی نظیر شد. مرسی که این قدر دقیق و ساده توضیح میدین