طرز تهیه رشته پلو مجلسی و اصیل به 2 روش با گوشت یا مرغ

طرز تهیه رشته پلو به سبک ایرانی اصیل
رشته پلو، یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه ایرانیه که با ترکیب برنج و رشته، طعمی فوق العاده بهت می‌ده! این غذای خوش‌ پخت و دلچسب، معمولاً با گوشت قرمز یا مرغ سرو می‌شه و برای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها عالیه.

رشته پلو از اون غذاهای سنتی و خوشمزه ایه که توی خیلی از خونه ها برای مناسبت های خاص مثل رشته پلو غذای چهارشنبه سوری، رشته پلو غذای شب عید یا حتی یه دورهمی خانوادگی درست میشه. ترکیب رشته با برنج یه عطر و طعم خاصی به این غذا میده که با هر لقمه اش حس خوب نوستالژی رو به آدم منتقل میکنه.

اگه تا حالا رشته پلو درست نکردین یا دوست دارین طرز تهیه رشته پلو مجلسی رو با یه روش ساده و مطمئن رو یاد بگیرین، این دستور پخت از مجله تی رایس دقیقاً برای شماست!

مواد لازم برای تهیه رشته پلو

رشته پلو اصیل ایرانی علاوه بر طعم عالی یه نوستالژی شیرین از دوران قدیم رو با خودش به همراه داره. درسته که این غذای خوشمزه با ترکیب ساده ای از برنج و رشته درست میشه اما با اضافه کردن چند تا ادویه و مواد دیگه می تونید یه شاهکار غذایی به اسم رشته پلو اصیل ایرانی خلق کنید.

پس اگه دنبال یه غذای خوشمزه و خاص هستید، مواد زیر رو آماده کنید تا توی این آموزش آشپزی با هم یه رشته پلو خوشمزه درست کنیم:

مواد اولیه مقدار
رشته پلویی 1 پیمانه
برنج ایرانی 2 پیمانه
پیاز (خردشده) 3 عدد
کره یا روغن 2 تا 3 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده به مقدار لخواه
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده یا مرغ ریش ریش شده(اختیاری) به مقدار دلخواه
کشمش پلویی 1 پیمانه
دارچین و بادام(اختیاری) برای تزئین

با این مقدار از مواد اولیه میتونید رشته پلو با مرغ برای 4 نفر یا با گوشت برای این تعداد تهیه کنید. بذارید این هم بهتون بگیم که اگه بخواین مثلاً رشته پلو برای 3 نفر، رشته پلو برای 8 نفر یا رشته پلو برای 10 نفر بپزید طبیعتاً به تعداد افراد لازمه که مواد اولیه رو کم یا زیاد کنید.

حالا که همه مواد آماده اس بریم سراغ این که چگونه رشته پلو خوشمزه درست کنیم. مراحل ساده ای که در ادامه می خونید دست به دست هم میدن تا یه رشته پلو زعفرانی فوق العاده لذیذ و خوشمزه بپزید؛ مخصوصاً برای روزهایی که سرتون شلوغه بلد بودن طرز تهیه رشته پلو کته حسابی به دادتون میرسه و میتونین یه غذای سالم و خوشمزه و فوری بپزید.

عکس رشته پلو؛ بهترین دستور پخت رشته پلو با مرغ مجلسی
رشته پلو یه غذای سنتی و خوش طعم ایرانیه که از ترکیب برنج، رشته های نازک (به نام رشته پلویی) و ادویه های معطر درست میشه. این غذا رو به خاطر طعم بی نظیرش، معمولاً در مناسبت های ویژه و مهمانی های خانوادگی سرو می کنن.

البته اگه کلاً به پلوهای مخلوطی مثل رشته پلو با مرغ یا رشته پلو با گوشت علاقه دارین و بدتون نمیاد هر از گاهی به جای پلو و خورشت یه همچین غذاهای جالبی نوش جان کنید، پیشنهاد می کنیم غذاهایی مثل کشمش پلو مازندرانی رو امتحان کنید.

1. شستن و خیس کردن برنج

برای شروع پخت رشته پلو اصیل ایرانی با مرغ یا گوشت، برنج رو توی یه کاسه بزرگ بریزید و با آب سرد پر کنید. با دست هاتون برنج رو چند بار هم بزنید و بچرخونید تا نشاسته های اضافی ازش خارج و آبش شفاف بشه. این شستن باعث میشه که برنج بعد از پخت، دونه دونه و خوشرنگ بشه.

حالا برنج شسته شده رو دوباره با آب سرد پر کنید و بذارید حداقل 30 دقیقه تا یک ساعت خیس بخوره. این مرحله از تهیه رشته پلو کمک می کنه برنج شما بهتر و یکنواخت تر بپزه. حالا که صحبت از پخت درست برنج شد، خوب میشه یه نگاهی هم به مطلب آموزش پخت کته رستورانی ما بندازید.

اینجوری یاد می گیرین که چجوری توی خونه کته ای بپزید که همه فکر کنن از رستوران سفارش دادین! حتی خیلی خوب میشه اگه رشته پلو به صورت دمی رو بپزید که خیلی خیلی سلامت بدن مفیده و حتی میشه اون رو به عنوان رشته پلو رژیمی در نظر گرفت!

مقاله مرتبط:  فر را چگونه تمیز کنیم؟ تمیز کردن فر با ترفند های خانگی

2. تفت دادن رشته پلویی

در مرحله بعدی از طرز تهیه رشته پلو با مرغ زعفرانی برای این که بتونین یه رشته پلو قدیمی، اصیل و سنتی درست کنید، رشته پلویی رو که معمولاً رنگ قهوه ای داره با کمی کره یا روغن توی یه ماهیتابه بریزید. تفت دادن رشته پلویی رو با حرارت ملایم انجام بدین و مرتب هم بزنید تا رشته ها شروع کنن به تغییر رنگ دادن و کمی طلایی بشن.

رشته را در روغن تفت دهید تا طلایی شده و عطر آن آزاد شود.
رشته پلویی را در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. این کار عطر و طعم بهتری به رشته پلو می‌دهد و از خمیر شدن آن هنگام پخت جلوگیری میکند.

در طرز تهیه رشته پلویی این مرحله خیلی مهمه چون این کار هم طعم بهتر و قوی تری به رشته پلویی اضافه می کنه و هم باعث میشه رشته ها توی پخت از هم باز نشن؛ البته مراقب باشید رشته ها نسوزن و به محض اینکه رنگشون طلایی شد، حرارت رو خاموش کنید و کنار بذارید.

جا داره این رو هم بهتون بگیم همیشه میتونین رشته پلو ساده بدون برنج درست کنید و این غذا جزو غذاهاییه که با کلی تنوع میشه اون رو پخت مثلاً رشته پلو با عدس و مرغ، رشته پلو با عدس بدون گوشت، رشته پلو با ورمیشل و غیره. اما خب اینجوری دیگه نمیتونیم به دستور پخت رشته پلو اصیل ایرانی پایبند بمونیم!

مقاله مرتبط:  تاریخچه و طرز تهیه سمنو عید نوروز + لیست خواص و عوارض

3. پخت برنج

برنج خیس خورده رو آبکش کنید و با مقدار مناسبی آب و نمک توی قابلمه بریزید. به عنوان یه ترفند آشپزی خوبه بدونید که آب باید به اندازه ای باشه که روی برنج رو بپوشونه و حدود 2 تا 3 سانتی متر بالاتر از سطح برنج باشه. حالا قابلمه رو روی حرارت بالا بذارید تا آب به جوش بیاد.

وقتی برنج نیم پز شد و کمی سفت بود رشته های تفت داده شده رو به برنج اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا رشته ها با برنج مخلوط بشن. بذارین برنج و رشته با هم چند دقیقه بجوشن تا کمی نرم تر بشن. حواستون باشه که مبادا برنج بیش از حد بجوشه که اون وقت تبدیل به برنج شفته میشه و مکافات دارین!

4. دم کردن

وقتی آب برنج تقریباً کشیده شد و روی سطح برنج حفره هایی به وجود اومد دیگه وقتشه که روغن یا کره رو اضافه کنید. حالا حرارت رو خیلی پایین بیارید و در قابلمه رو بذارید واجازه بدین برنج به آرومی دم بکشه.

طرز تهیه رشته پلو با مرغ
مرغ و رشته پلو چه برای شب عید باشه و چه چهارشنبه سوری و چه بی مناسبت، واقعاً یه غذای عالیه!

اگه دوست دارین یه رشته پلو رستورانی با ته دیگ داشته باشین قبل از اضافه کردن برنج و رشته می تونید یه لایه نان یا سیب زمینی نازک ته قابلمه بذارین تا ته دیگ خوشرنگ و خوشمزه ای درست بشه. حالا که صحبت از ته دیگ شد برای شما کدبانوهای هنرمند و خانه دار یه پیشنهاد ویژه داریم:

رشته پلو با ته دیگ کدو حلوایی بپزید که واقعاً خفن و متنوع میشه!

در نهایت این که استفاده از شعله پخش کن یادتون نره چون کمک می کنه که حرارت به صورت یکنواخت به همه جای برنج برسه.

مقاله مرتبط:  طرز تهیه شیرین پلو با دستور پخت ویژه

5. تفت دادن پیاز و کشمش

در حین دم کشیدن برنج می تونید پیاز رو خرد کنید و توی یه ماهیتابه با کمی روغن تفت بدین تا طلایی و نرم بشه. بعدش کشمش پلویی رو هم اضافه کند و با پیاز چند دقیقه تفت بدین تا کشمش ها هم نرم و خوش طعم بشن.

این مخلوط پیاز و کشمش رو می تونید برای تزیین رشته پلو و خوش طعم تر شدن اون استفاده کنید. مگر این که خیلی کشمش باز نباشید که در این صورت پیشنهاد می کنیم رشته پلو با زرشک بپزید.

6. اضافه کردن گوشت یا مرغ

اگه می خواین رشته پلو غذای شب عید یا برای هر مناسب دیگه ای بپزید و دلتون میخواد یه وعده غذای حسابی مقوی و پر خاصیت داشته باشین می تونید گوشت چرخ کرده یا مرغ ریش ریش شده رو هم بهش اضافه کنید.

برای پخت رشته پلو با گوشت چرخ کرده کافیه که گوشت رو با پیاز، زردچوبه، نمک و فلفل توی ماهیتابه تفت بدین تا کاملاً بپزه البته ممکنه رشته پلو با گوشت قلقلی رو ترجیح بدین؛ در کل طرز تهیه رشته پلو با گوشت فارغ از نوع گوشتی که استفاده می کنید، مراحل مشابهی داره.

اگه هم که طرز تهیه رشته پلو با مرغ مدنظرتونه و قصد دارین این پلوی مخلوط رو با مرغ تهیه کنید، دست بکار شید و مرغ رو با مقداری ادویه بپزید و ریش ریش کنید مگر این که هوس رشته پلو با فیله مرغ کرده باشین!

در کل این که اگه فک می کنین طرز تهیه رشته پلو ساده چندان باب میلتون نیست، گوشت یا مرغ پخته شده رو در مرحله آخر به همراه پیاز و کشمش به برنج اضافه کنید. به همین راحتی “طرز تهیه رشته پلو با کشمش” رو هم یاد گرفتین.

7. سرو رشته پلو مجلسی

بعد از حدود 30 تا 45 دقیقه وقتی برنج کاملاً دم کشید در قابلمه رو بردارین و با احتیاط برنج و رشته ها رو با هم مخلوط کنید تا خوب ترکیب بشن. حالا رشته پلوی خوشمزه تون رو توی دیس بکشید و روش رو با زعفران دم کرده، خلال بادام، دارچین و مخلوط پیاز و کشمش تزئین کنید.

رشته پلو را در دیس بکشید و با زعفران، خلال بادام و پسته تزئین کنید.
رشته پلو رو توی دیس بکش، با زعفرون، خلال بادوم و پسته تزئینش کن. اگه دوست داری، کشمش و خرما هم اضافه کن. نوش جان!

همین تزیین رشته پلو باعث میشه این غذا خیلی خیلی خوش رنگ و لعاب و اشتها آور بشه. این غذای خوشمزه رو با سالاد، ماست یا ترشی سرو کنید و از طعم بی نظیرش کلی لذت ببرید!

2 تا نکته مهم هم به عنوان دانستنی یادتون میدیم که دونستنش باعث میشه رشته پلو با گوشت چرخ کرده، مرغ یا حتی رشته پلو ساده شما حسابی خوش طعم و لذیذ بشه:

یکی اینکه برای رنگ و عطر بهتر، زعفران دم کرده رو روی بخشی از برنج بریزید. دومیش اینه که می تونید از کمی دارچین و خلال بادام برای تزیین رشته پلو استفاده کنید که طعم رشته پلو رو خاص تر می کنه.

مقاله مرتبط:  تعبیر خواب فرش: آیا این خواب نشونه‌ای از تغییرات بزرگه؟!

فلسفه رشته پلو شب عید

حالا که به اندازه کافی درباره رسپی ها مختلف رشته پلو براتون گفتیم و دیگه به خوبی میدونید که برای پختن رشته پلو با گوشت چرخ کرده و همین طور پخت رشته پلو با مرغ از کجا باید شروع کنید، بیاید که یه کمی درباره فلسفه رشته پلو شب عید هم براتون حرف داریم.

بر اساس فرهنگ ایرانی و سنت های باستانی که تا امروز هم ادامه پیدا کرده، فلسفه رشته پلو شب عید بیشتر ریشه در نمادگرایی داره. در تهیه رشته پلو از رشته (که نماد رشد، گسترش و پیشرفت هست) و برنج (که به نوعی نماد برکت و خوشبختی در فرهنگ ایرانیه) استفاده میشه و میل کردن چنین غذایی در شب سال نو همیشه با امید به آینده و آغاز تازه ای برای سال جدید همراه بوده و هست.

این مفاهیم در کنار طعم خوشمزه رشته پلو دست به دست هم دادن تا به یه غذای نمادین تبدیلش کنن؛ البته در منابع مختلف ممکنه تفسیرهای متفاوتی از این فلسفه باشه.

رشته پلو با مرغ و پیاز داغ
عید امسال چی می پزین؟ رشته پلو ساده با سیب زمینی یا رشته پلو با هویج و کشمش؟؟

اما چیزی که مسلمه اینه که رشته پلو در شب عید یا روز عید نمادی از تجربه های جدید و پر از امید هست که سال جدید برای خانواده های ایرانی به همراه داره.

مقاله مرتبط:  همه چیز درباره تاریخچه چهارشنبه سوری و رسوم کهن این جشن باستانی

خواص و مضرات رشته پلو

رشته پلو چه شمالی باشه و چه تهرانی و چه اصفهانی به عنوان یه غذای لذیذ و اصیل ایرانی شناخته میشه و کلی خواص برای سلامتی داره؛ از خواص رشته پلو که بگذریم زیاده روی در میل کردن این غذا میتونه مضرات و دردسرهایی هم به همراه داشته باشه.

در ادامه شما عزیزای دل رو با مهم ترین خواص و مضرات رشته پلو آشنا می کنیم.

خواص رشته پلو برای سلامتی

رشته پلو به خودی خود جزو غذاهایی هست که فواید زیادی برای سلامتی دارن از جمله فواید رشته پلو میتونیم موارد زیر رو نام ببریم:

  1.  منبع انرژی: چون از برنج و رشته تهیه میشه منابع خوبی از کربوهیدرات هست که انرژی لازم رو برای بدن تامین میکنه. این ویژگی باعث میشه رشته پلو به عنوان غذایی مناسب برای فعالیت های روزمره و حتی ورزشکاران شناخته بشه؛
  2. حاوی ویتامین ها و مواد معدنی: در صورتی که با مواد مغذی مثل مرغ، گوشت کم چرب یا سبزیجات درست بشه میتونه ویتامین ها و مواد معدنی خوبی مثل آهن، ویتامین B و پروتئین فراهم کنه؛
  3. ملایم و هضم راحت: برای افرادی که معده حساسی دارن، رشته پلو به دلیل نرمی و هضم راحت برنج، غذایی خوب به شمار میاد؛

از این خاصیت های عالی که بگذریم در ادامه قصد داریم شما رو با ضررهای رشته پلو ایرانی آشنا کنیم که ممکنه برای بعضی افراد واقعاً مشکل ساز بشه.

مضرات رشته پلو

درباره اصلی ترین ضررهای رشته پلو هم میتونیم به کالری بالا، حساسیت به برنج و اضافه وزن اشاره کنیم. با این اوصاف اگه رشته پلو با کره، روغن یا گوشت چرب درست بشه کالری و چربی زیادی داره که ممکنه برای افرادی که دنبال کاهش وزن یا کنترل چربی خون هستن، مشکل ساز بشه.

ضرر رشته پلو برای سلامتی
ضرر رشته پلو برای سلامتی اون قدرها زیاد نیست مگر این که واقعاً چرب و چیلی و ناسالم بپزیدش!

همچنین در بعضی افراد که به برنج حساسیت دارن ممکنه باعث نفخ، درد شکم یا مشکلات گوارشی بشه. در نهایت هم مصرف بیش از حد رشته پلو به دلیل کربوهیدرات زیاد ممکنه باعث افزایش وزن بشه؛ مخصوصاً اگه به همراه غذاهای پرکالری مثل خورشت های چرب نوش جانش کنید.

بنابراین بهتره رشته پلو خانگی رو با مواد سالم تری بپزید مثلاً به جای این که طرز تهیه رشته پلو با مرغ سرخ شده رو یاد بگیرید یه کمی ابتکار به خرج بدین و رسپی های زیر رو امتحان کنید:

  • دستور رشته پلو ساده با عدس؛
  • رشته پلو با لوبیا سبز؛
  • رشته پلو با لوبیا چشم بلبلی؛
  • رشته پلو با لبو؛
  • رشته پلو با نخود فرنگی؛
  • رشته پلو با رشته فرنگی؛
  • رشته پلو با لپه؛
  • رشته پلو با لوبیا چیتی؛
  • رشته پلو با لوبیا سفید؛

بله درست متوجه شدین این رسپی ها با دستور پخت رشته پلو اصیل ایرانی فرق داره اما در عوض می تونید یه رشته پلو گیاهی خوشمزه و کاملاً سالم و رژیمی بپزید. اون وقته که دعا به جان ما میکنید چون شما رو با معجزه رشته پلو برای لاغری آشنا کردیم!

مقاله مرتبط:  رژیم مدیترانه ای؛ راهی خوشمزه و سالم برای کاهش وزن سریع

خلاصه کلام

رشته پلو تهرانی یا شاید بهتر باشه بگیم رشته پلو ایرانی از اون غذاهایی هست که هر بار درستش کنید یه طعم و عطر خاص رو به خونه تون میاره. با یه کمی دقت و رعایت این مراحل، می تونید یه رشته پلوی بی نقص و خوشمزه درست کنید که همه ازش لذت ببرن.

امیدواریم از تهیه این غذا و سرو کردنش کنار عزیزان و خانواده لذت ببرین!

سوالات متداول

طرز تهیه رشته پلو خالی بدون برنج چجوریه؟

برای درست کردن رشته پلو بدون برنج می تونید به جای برنج از رشته پلویی بیشتری استفاده کنید. این روش یه تغییر جالب و خوشمزه برای کسانیه که دنبال یه غذای متفاوت هستن.

رشته پلو غذای کدام شهر است؟

رشته پلو یه غذای سنتی ایرانیه که به طور خاص به فرهنگ و آشپزی شهرهای شمالی ایران به ویژه گیلان(رشته پلو گیلانی) و مازندران(رشته پلو مازندرانی) مربوط میشه. این غذا رو به خصوص توی مناسبت های خاص مثل شب عید نوروز می پزن و در سراسر ایران محبوبه.

از رشته پلو روز عید(رشته پلو شب عید)،رشته پلو شب یلدا، رشته پلو شب چهارشنبه سوری و رشته پلو شمالی که بگذریم این غذا بین ایرانی ها آنچنان محبوبه که صرف نظر از پیشینه ای که داره توی شهرها و استان های مختلف با یه سری تغییرات در رسپی به اسم همون محل شناخته میشه.

مثلاً رشته پلو قیسی تبریزی، رشته پلو قزوینی، رشته پلو کرمانشاهی، رشته پلو کردستان(رشته پلو کردی)، رشته پلو کرمانی، رشته پلو دامغانی، رشته پلو شاهرودی، رشته پلو شیرازی، رشته پلو همدانی، رشته پلو گرمساری.

رشته پلو تبریزی چه فرقی با رشته پلو تهرانی داره؟

رشته پلو تبریزی معمولاً با گوشت قلقلی و کشمش تفتداده شده درست میشه و طعم شیرین تری داره ولی رشته پلو تهرانی بیشتر با گوشت تکه ای یا مرغ و بدون کشمش پخته میشه. توی تبریز هم رشته پلو ته دیگ سیب زمینی رایج تره.

رشته پلویی چیست؟

رشته پلویی یه نوع رشته باریک و قهوه ای رنگه که مخصوص پختن با برنجه. وقتی رشته پلو درست می کنید این رشته ها با برنج مخلوط میشه و یه طعم و بافت متفاوت به غذای شما میده.

طرز تهیه رشته پلو مجلسی چجوریه؟

برای درست کردن رشته پلو مجلسی اول برنج رو مثل همیشه خیس کنید و بذارید نیم پز بشه. بعدش رشته پلویی رو جداگانه با کمی کره تفت بدین تا طلایی شه. وقتی برنج نیم پز شد، رشته ها رو بهش اضافه کنید و بذارید با هم دم بکشن.

آخر کار می تونید روی برنج پیاز داغ، کشمش و گوشت قلقلی یا مرغ بریزید تا یه پلو خوشمزه و مجلسی داشته باشید. زعفران دم کرده هم فراموش نشه!

طرز تهیه رشته پلو کته چجوریه؟

برای تهیه رشته پلو ساده دمی، برنج و رشته ها رو با هم توی قابلمه بریزید البته حواستون باشه برنج رو از قبل خیس کرده و بعدش رشته ها رو اضافه کنید. مقداری آب، نمک و زعفران هم بریزید و بذارید روی حرارت ملایم تا برنج و رشته ها کاملاً بپزن و دم بکشن.

در آخر می تونید پیازداغ، کشمش و گوشت رو اضافه کنید و هم بزنید. برای ته دیگ رشته پلو هم مختارید که از نان، سیب زمینی یا حتی کدو حلوایی استفاده کنید.

طرز تهیه رشته پلو با مرغ چجوریه؟

برای تهیه رشته پلو اصیل ایرانی با مرغ اول برنج رو خیس و نیم پز کنید. رشته پلویی رو با کمی کره توی ماهیتابه تفت بدین تا طلایی بشه. مرغ رو هم با پیاز داغ، نمک و ادویه بپزید. وقتی برنج نیم پز شد رشته های تفت داده شده رو اضافه کنید و چند دقیقه با هم بجوشونید.

بعد مرغ پخته رو روی برنج بریزید و همه رو با حرارت ملایم دم کنید تا جا بیفته. در آخر می تونید رشته پلو رو با زعفران دم کرده و کشمش تزئین کنید.

خورشت مناسب برای رشته پلو چیست؟

بهترین خورشت برای رشته پلو خورشت مرغ با زعفران و آلو و همین طور رشته پلو با قیمه و رشته پلو با قورمه سبزی هست؛ البته در بعضی شهرها رشته پلو رو با خورشت فسنجون هم میل میکنن.

رشته پلو چاق کننده است؟

رشته پلو به خودی خود چاق کننده نیست بلکه به ترکیب مواد و این که چگونه رشته پلو درست کنیم، بستگی داره. مثلاً وقتی این غذا با کره یا روغن زیاد درست بشه یا با گوشت چرب همراه باشه قاعدتاً کالری رشته پلو هم بیشتر میشه و وزن رو افزایش میده؛ اما اگه این غذارو با مواد سالم تر بپزید و در حد اعتدال میل کنید مشکلی برای اضافه وزن ایجاد نمیکنه.

رشته پلو با چی خورده میشه؟

در جواب این که رشته پلو را با چی میخورن باید بگیم این غذا معمولاً با خورشت های گوشت دار مثل خورشت مرغ، قیمه، فسنجان یا خورشت آلو خورده میشه. بعضی ها هم با کباب یا کوبیده و حتی رشته پلو با مرغ زعفرانی رو میل میکنن.

البته که رشته پلو با جوجه کباب هم عالی میشه. اگه دنبال طعم متفاوتی هستین میتونید سالاد شیرازی یا ماست و خیار هم کنار رشته پلو بذارین.

رشته پلو چه طبعی دارد؟

اگه می خواین بدونید رشته پلو گرمیه یا سردی باید بگیم رشته پلو طبع گرم و تر داره به ویژه اگه با زعفران و کره درست بشه. این ترکیب ها باعث میشن که رشته پلو به طور طبیعی طبع گرمی داشته باشه. برای تعادل، می تونید این غذا رو کنار ماست یا سبزیجات میل کنید.

رشته پلو برای زن باردار خوبه؟

رشته پلو در بارداری خیلی مفید هست چون برنج و رشته پلو منابع خوبی از کربوهیدرات و انرژی محسوب میشن اما اگه با کره یا روغن زیاد درست بشه، بهتره که در مصرفش کمی احتیاط کنید. در کل میتونید این غذا رو به همراه خورشت مرغ یا سبزیجات میل کنید تا ویتامین ها و پروتئین های مورد نیاز مادر و جنین رو به خوبی تامین کنه.

رشته پلو در شیردهی ضرر دارد؟

مصرف رشته پلو در دوران شیردهی ضرری نداره و حتی میتونه انرژی خوبی برای مادر فراهم کنه. مهم اینه که در تهیه رشته پلو ایرانی از مواد سالم استفاده کنید؛ مثلاً اگه با کره یا روغن زیاد درست بشه ممکنه زیاد مناسب نباشه ولی اگه طرز تهیه رشته پلو با مرغ یا گوشت کم چرب رو امتحان کنید هم یه غذای خوشمزه دارین و هم برای شیر مادر خوبه!

رشته پلو برای معده ضرر دارد؟

بستگی به این داره که چگونه رشته پلو ساده درست کنیم و چه موادی در این غذای اصیل ایرانی بریزیم. اگه انتخاب شما طرز تهیه رشته پلو با گوشت چرخ کرده پر چرب و ادویه های تند هست این ترکیب به احتمال زیاد داد معده تون رو در میاره!

 برای معده های حساس بهتره که رشته پلو ساده بدون گوشت یا با گوشت کم چرب و همین طور رشته پلو با مرغ و زرشک رو تهیه کنید و در پخت رشته پلو کره یا روغن کمی بریزید.

همچنین برای مدارای هرچه بیشتر با معده ناراحتتون پیشنهاد می کنیم این غذا رو با ادویه های ملایم تر مثل زعفران و زردچوبه بپزید.

رشته پلو نفخ دارد؟

قاطعانه نمیشه گفت که رشته پلو نفاخ است اما اگه معده حساس یا مشکل گوارشی دارین و در میل کردن این غذا زیاده روی کنید ممکنه باعث نفخ بشه.

رشته پلو چند کالری دارد؟

رشته پلو به طور متوسط برای هر وعده (حدود ۱۰۰ گرم) بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ کالری داره. البته این مقدار میتونه بسته به نوع مواد و مقدار چربی و روغن متفاوت باشه. اگر از کره یا روغن زیاد استفاده کنید کالری این غذا هم بالاتر میره.

آیا رشته پلو قند دارد؟

در جواب به این که رشته پلو قند دارد یا نه باید بگیم رشته پلو خودش قند زیادی نداره چون از برنج و رشته درست میشه که قند طبیعی کمی دارن؛ اما اگه رشته پلو قیسی، رشته پلو شیرین یا رشته پلو و کشمش درست کنید اینجوری قند این غذا بیشتر میشه و البته که کالری رشته پلو هم بالاتر میره؛ مخصوصاً برای افراد دیابتی زیاد مناسب نیست.