از شربت سکنجبین نه فقط به عنوان یک نوشیدنی خنک و گوارا بلکه به نام شربتی با قدمتی دیرینه در ایران یاد میشود. خواص شربت سکنجبین در کنار آن طعم دلنشین بهشتیاش دست به دست هم دادهاند تا این نوشیدنی در میان مردم حسابی محبوب باشد؛ مخصوصاً که به راحتی میتوانید انواع شربت های سکنجبین را در خانه درست کنید و با آن به جنگ گرمای تابستان بروید.
به همین دلیل ما در این مطلب از تی رایس، طرز تهیه شربت سکنجبین را به شما عزیزان یاد میدهیم تا با نوشیدن هر جرعه آن غرق لذت و خوشی شوید!
طرز تهیه شربت سکنجبین سنتی
اگر میخواهید شربت سکنجبین را به سادهترین روش ممکن و همانطوری که مادر و مادر بزرگهایمان درست میکردند، تهیه کنید، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- ۱۵۰ گرم نعناع تازه؛
- یک کیلوگرم شکر؛
- یک سوم پیمانه سرکه؛
- ۲ لیوان آب؛
آنچه گفته شد مواد لازم برای طرز تهیه شربت سکنجبین با یک کیلو شکر بود؛داما اگر طرز تهیه شربت سکنجبین با پیمانه برایتان آسانتر است باید بگوییم برای درست کردن این شربت خوشمزه به ۳ پیمانه شکر و ۲ پیمانه آب احتیاج دارید. گفتنی است برای اینکه خیالتان بابت کالری شربت سکنجبین راحت شود به جای شکر سفید، شربت سکنجبین با شکر قهوه ای را امتحان کنید.
حالا که مواد اولیه شربت سکنجبین معمولی را آماده کردید نوبت به طرز تهیه ی شربت نعنا سکنجبین میرسد که به شرح زیر است:
- قبل از هرچیزی برای درست کردن شربت نعنا دست بکار شوید و آب را در قابلمهای مناسب بریزید و روی حرارت بگذارید. شکر را به آب اضافه کرده و هم بزنید تا به خوبی درون آب حل شود. شربت که به جوش آمد نعناعهای پاک شده و شسته را به آن بیفزایید و اجازه دهید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشد. با این کار عطر و طعم خاص و شامهنواز نعنا به خوبی در شربت آزاد میشود.
- در دومین مرحله از درست کردن شربت سکنجبین نعناع نوبت به اضافه کردن سرکه میرسد؛ منتها قبلش باید شربت نعنای شما به غلظت دلخواهتان برسد، آن وقت است که میتوانید سرکه را به آن اضافه کنید و بگذارید که ۵ دقیقه دیگر بجوشد.
- مرحله بعدی از درست کردن شربت با سکنجبین به صاف و خنک کردن آن اختصاص دارد؛ یعنی بعد از آماده شدن شربت سکنجبین نعنایی آن را از روی شعله بردارید و از یک صافی عبور دهید؛ با این کار برگهای نعناع از شربت جدا می شوند و بعد میتوانید شربت را در ظرفی دربدار بریزید و بگذارید که خنک شود.
ناگفته نماند بسته به ذائقه خود میتوانید شربت سکنجبین و گلاب درست کنید که در این صورت کافی است در مراحل آخر، یک تا ۲ قاشق غذاخوری گلاب به شربت خود اضافه کنید.
حتی شربت سکنجبین و زعفران ، شربت سکنجبین و خیار، شربت سکنجبین و خاکشیر، شربت سکنجبین و تخم شربتی، شربت لیمو سکنجبین و شربت سکنجبین کاسنی هم ایده خوبی به نظر می رسد؛ همه چیز بستگی به میل و سلیقه شما دارد.
سوالات متداول
چگونه شربت سکنجبین غلیظ درست کنیم؟
اگر شربت سکنجبین شکری را با غلظت بیشتری میپسندید و دلتان میخواهد که شربت شیره سکنجبین حسابی پر و پیمان باشد تنها کافی است در هنگام پخت شربت سکنجبین مقدار بیشتری شکر به آن اضافه کنید.
چه سرکه ای برای شربت سکنجبین خوبه؟
این موضوع کاملاً به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد؛ اما خب مردم معمولاً شربت سکنجبین با سرکه سفید یا قرمز و همین طور شربت سکنجبین با سرکه سیب را درست میکنند.
شربت سکنجبین از کدام سبزی درست میشود؟
در تهیه این شربت از نعناع تازه استفاده میکنند.
شربت سکنجبین برای چی خوبه؟
سلامت دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی، تنظیم فشار خون، کمک به کاهش وزن و غیره.
شربت خیلی خوب شد. بهش کمی نعنا تازه هم اضافه کردم که عطرش عالی تر بشه. به نظرم با این تغییر خیلی خنک و خوشمزه تر شد. ممنون از این دستور ساده و کاربردی.
من به جای شکر از عسل استفاده کردم و طعم خیلی خوبی گرفت. البته حواسم بود که عسل رو آخر سر اضافه کنم تا خاصیتش از بین نره. خیلی خوشمزه شد.
من اولین بار بود که شربت سکنجبین درست می کردم و خیلی خوب از آب در اومد فقط یه کمی سرکه بهش اضافه کردم تا ترش تر بشه. خیلی ممنون از دستور خوبتون.