طرز تهیه شیرین پلو با دستور پخت ویژه

شیرین پلو؛ غذای لذیذ و خاص شمالی
شیرین پلو؛ پلویی رنگ و وارنگ، لذیذ و بسیار مقوی که یکی از غذاهای اصیل و مجلسی گیلان به حساب می آید.

اگرچه بسیاری از مردم میانه چندان خوبی با غذاهای شیرین مخصوصاً “شیرین پلو” ندارند حتی این نویسنده خودش از غذاهای شیرین مزه دوری می‌کند و تا دلتان بخواهد تندی را می‌پسندد!

با این حال یک غذاهایی مثل شیرین پلو اگر به سبک گیلانی‌های اصیل پخته شود به حدی خوشمزه و لذیذ است که نظرتان را درباره غذاهای شیرین کاملاً تغییر می دهد.

نه فقط شیرین پلو گیلانی بلکه کلاً غذاهای شمالی مخصوصاً ترش کباب گیلانی با مرغ آنچنان عطر و طعم دلچسبی دارند که آوازه‌شان در سراسر کشور پیچیده است.

اصلاً به همین دلیل همیشه می گویند از شمال زن بگیرید که خانم های شمالی در کنار خانه داری، دستپختشان هم حرف ندارد و غذاهایشان فوق العاده متنوع و خوشمزه است!

مواد لازم برای پخت شیرین پلو اصیل گیلانی

با توجه به این همه تعریف و تمجیدی که از شیرین پلو کردیم اگر می خواهید این غذای لذیذ و خوش رنگ و لعاب را همچون یک گیلانی واقعی بپزید و در مهمانی ها و مجالس مهم سرو کنید اصلاً بابت طرز تهیه و همچنین مواد اولیه اش به هول و ولا نیفتید که این غذا همه جوره بسیار آسان و اصطلاحاً خوش قلق است!

مگر در موارد استثنائی که آن وقت باید بدانید چه کار کنیم برنج شفته نشود؟! تقریباً جز این چالش دیگری پیش رو نخواهید داشت.

طرز تهیه شیرین پلو ساده
اگر علاقه چندانی به گوشت قرمز ندارید می توانید طرز تهیه شیرین پلو با مرغ و هویج را یاد بگیرید!

پس تردید و دست دست کردن را کنار بگذارید و برای این که یک غذای متفاوت، مقوی و بسیار خوشمزه را بچشید، مواد لازم برای تهیه شیرین پلو را طبق جدول زیر آماده کنید:

ماده مقدار
برنج ایرانی 4 پیمانه
گوشت 250 گرم
خلال بادام 100 گرم
خلال پسته 100 گرم
قیسی 100 گرم
کشمش 100 گرم
خرما 10 عدد
هویج 4 عدد
پیاز 1 عدد
خلال نارنج  3 قاشق غذاخوری
برگ بو به مقدار کافی
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
روغن به مقدار کافی
زعفران به مقدار کافی

حالا که مواد اولیه لازم برای پخت این غذای خاص و سلطنتی را آماده کرده اید، برویم که طرز تهیه ی شیرین پلو گیلانی را برایتان بگوییم تا بتوانید این غذای جالب و خوشمزه را همان طوری بپزید که مردمان بومی استان سرسبز گیلان می پزند.

مقاله مرتبط:  تعبیر خواب خواستگار آمدن برای دختر مجرد: رازهای قلب شما

طرز تهیه شیرین پلو گیلانی

از همین حالا بدانید که پختن شیرین پلو گیلانی کار خیلی راحتی است و این غذای فوق‌العاده خوشمزه و رنگ و وارنگ را می توانید در کم ترین زمان ممکن بپزید و میل کنید. کافی است مرحله به مرحله با ما پیش بروید.

1.دم کردن برنج و سرخ کردن گوشت

در تهیه شیرین پلو شمالی قبل از هر کاری برنج عطری ایرانی را آبکش کنید و بگذارید که دم بکشد. در قدم بعدی گوشت را بدون خرد کردن با کمی روغن یا کره تفت دهید و بعد دو لیوان آب بریزید.

اگر از برنج ایرانی استفاده می کنید حتماً اقدامات لازم را برای شپشک نزدن برنج انجام دهید. در همین حین پیاز را به قطعات درشت خرد کرده و همراه با برگ بو، نمک، فلفل و زردچوبه به گوشت اضافه کنید.

درست است که ما طرز تهیه شیرین پلو با گوشت را برایتان می گوییم و قصد داریم به رسپی شمالی این غذا وفادار بمانیم؛ اما همواره می توانید شیرین پلو مجلسی با مرغ هم بپزید.

اگر چنین قصدی دارید بگذارید از همین حالا بگوییم که طرز تهیه شیرین پلو با مرغ ریش ریش بسیار آسان است؛ از این ها گذشته شاید بد نباشد دست کم یک باری شیرین پلو با قیمه شیرازی را امتحان کنید و ببینید که یک غذا تا چه حد می تواند لذیذ و دل چسب باشد!

شیرین پلو با گوشت
شیرین پلو با گوشت غذایی که تقریباً در همه جای ایران تهیه می شود اما رسپی شمالی آن معروف تر است!

اجازه دهید که گوشت ادویه زده شده به مدت 2 ساعت روی حرارت کم باقی بماند و کامل مغز پخت شود. بعد از اینکه آب گوشت کاملاً کشیده و تمام شد، نوبت به ریش ریش کردن آن می رسد.

مقاله مرتبط:  تعبیر خواب شستن فرش؛ این خواب چی می‌خواد بگه بهت؟!

2.تفت دادن خلال ها و کشمش

خلال بادام و پسته، کشمش و همین طور خرمای بدون هسته را در تابه ای تفت دهید. بعد قیصی ها را به 3 قسمت تقسیم کرده و آن ها را نیز در روغن کمی سرخ کنید.

هویج را بپزید، رنده کنید و بعد برای سرخ شدن در روغن داغ بریزید. برای این که خستگی آشپزی از تنتان بدر شود پیشنهاد می کنیم بند و بساط دم کردن چای را آماده کرده و خودتان را به یک فنجان چای ایرانی لاهیجان مهمان کنید!

حالا خلال نارنج را 3 بار بجوشانید و هر بار آبش را عوض کنید. بعد از اینکه رویش شکر ریختید آن را در روغن تفت دهید. تا وقتی که این کارها را انجام می‌دهید پلو هم به خوبی دم کشیده و دیگر می‌توانید آن را در ظرف مناسبی بریزید.

3. تزیین شیرین پلو مجلسی گیلانی

در آخرین مرحله از تهیه شیرین پلو رستورانی، مقداری از پلو را با زعفران مخلوط کنید بعد آن را همراه با خلال پسته و بادام و غیره برای تزیین شیرین پلو بکار گیرید و این پلوی خوشمزه را نوش جان کنید.

مقاله مرتبط:  تعبیر خواب گربه: راهنمای کامل برای درک رویاهای عجیب و غریب

سخن آخر

دلیل اینکه در این مطلب از سری مطالب آموزش آشپزی از تی رایس بانی آشنایی شما عزیزان با شیرین پلو شدیم فقط به خوشمزه بودن این غذا مربوط نمی شود! آن هم در شرایطی که غذاهای معروفی همچون زرشک پلو و قیمه و قورمه و غیره را داریم که خوردنشان جزو بزرگ ترین لذت های زندگی محسوب می شود.

اما خداوند بزرگ ما انسان ها را طوری آفریده که ذاتاً تنوع طلب باشیم بنابراین طبیعی است که دلمان بخواهد غذاهای جدید را تست کنیم. در واقع به این علت بوده که از شیرین پلو گیلانی برایتان گفتیم و طرز تهیه شیرین پلو گیلانی را خدمتتان توضیح دادیم.

سوالات متداول

شیرین پلو غذای کجاست؟

اگرچه شیرین پلو شمالی حسابی معروف است اما این غذا یک غذای سنتی و اصیل ایرانی بوده که به کل فرهنگ غذایی کشورمان مربوط می شود.

به همین دلیل همواره ممکن است آن را با نام های مختلفی از قبیل شیرین پلو تهرانی، شیرین پلو قزوینی و غیره نیز بشناسند؛ دقیقاً مثل رشته پلو اصیل ایرانی!

مواد اولیه شیرین پلو شمالی چیست؟

برنج شمال، گوشت، خلال بادام و پسته، قیسی، کشمش، هویج، خلال نارنج، خرما، پیاز، زعفران، برگ بو

آیا می‌توان شیرین پلو را با برنج هندی درست کرد؟

اگرچه معمولاً برنج هندی گزینه مناسبی برای درست کردن پلوهای مخلوط به حساب می‌آید؛ اما برای پختن یک غذای اصیل و باشکوه گیلانی همچون شیرین پلو، بدون شک به برنج ایرانی اصل شمال نیاز خواهید داشت.

آیا شیرین پلوی گیلانی را با مرغ هم می توان درست کرد؟

اگرچه رسپی اصلی شیرین پلو گیلانی با گوشت است اما بسته به سلیقه و ذائقه شخصی می‌توانید این غذای رنگی و خوشمزه را با مرغ هم بپزید.