اگه از ترشی های تکراری خسته شدین و دلتون یه طعم جدید و هیجان انگیز می خواد می تونید ترشی هایی مثل ترشی ترب سفید کره ای یا ترشی اسپانیایی رو امتحان کنید! مخصوصاً ترشی اسپانیایی که با ترکیب رنگارنگی از زیتون، سبزیجات و یه سس جذاب میتونه یه مخلفات باکلاس و لذیذ کنار غذاهاتون باشه.
تازه درست کردنش هم راحت تر از چیزیه که فکرشو میکنید! پس بیاین با هم طرز تهیه این ترشی خوشمزه رو یاد بگیریم.
مواد لازم برای ترشی اسپانیایی
قبل از اینکه بریم سراغ لیست مواد لازم ترشی اسپانیایی، بذارین یه چیزی مهمی رو بهتون بگیم که در نوع خودش یه ترفند آشپزی محسوب میشه:
در ترشی اسپانیایی ترکیب سبزیجات و ادویه ها حسابی مهمه مخصوصاً زیتون طعم اصلی این ترشی خارجی رو میسازه و به همین دلیل هم خیلی ها دنبال یادگیری طرز تهیه ترشی زیتون اسپانیایی هستن!
از اون طرف هم ذرت و هویج رو داریم که یه مقدار شیرینی ملایم به این ترشی میدن مخصوصاً ذرت اون قدر این ترشی رو لذیذ تر میکنه که باعث شده ترشی اسپانیایی با ذرت حسابی معروف بشه.
البته فلفل دلمه ای های رنگی هم علاوه بر خوشمزه تر کردن، ترشی رو از نظر ظاهری جذاب تر می کنن و در نهایت هم سس مخصوصش هست که باعث میشه که همه این مواد یه مزه فوق العاده پیدا کنن.
حالا بریم ببینیم برای طرز تهیه ترشی مخلوط اسپانیایی با سس مخصوص به چه مقدار از هرکدوم مواد اولیه نامبرده شده نیاز داریم:
مواد لازم ترشی اسپانیایی | مقدار |
زیتون سبز بدون هسته | یک لیوان (بهتره زیتون هایی انتخاب کنید که خیلی شور نباشن) |
ذرت شیرین | ۱/۲ لیوان (کنسروی یا پخته شده هر دو جواب میدن) |
قارچ تازه | ۵ عدد (طعمش توی ترشی خیلی ملایم و دلپذیر میشه) |
هویج متوسط | ۲ عدد (برای تردی و یه مقدار شیرینی طبیعی) |
فلفل دلمه ای رنگی | ۲ عدد (برای ظاهر و طعم بهتر ترشی) |
روغن زیتون | یک لیوان (بدون بو باشه که طعم ترشی رو تحت تاثیر قرار نده) |
سرکه سفید | ۱/۲ لیوان (ترشی رو تنظیم میکنه و باعث ماندگاری بیشترش میشه) |
شکر | یک قاشق غذاخوری (یه تعادل خوب بین ترشی و شیرینی ایجاد میکنه) |
سیاه دانه | یک قاشق غذاخوری (عطر و خاصیتش فوق العاده اس!) |
پودر پاپریکا و فلفل قرمز | به مقدار دلخواه (اگه عاشق طعم تند هستین، بیشتر بریزین) |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم (چاشنی اصلی برای مزه دار شدن ترشی) |
بعد از آماده کردن مواد اولیه میریم برای مراحل طرز تهیه ترشی اسپانیایی با سس مخصوص! از همین حالا خیالتون راحت باشه که طرز تهیه ترشی اسپانیایی با ذرت اون قدر راحته که اصلاً نیازی نیست برای درست کردنش از این ور اون ور پرس و جو کنید یا مثلاً فیلم طرز تهیه ترشی اسپانیایی رو ببینید!
طرز تهیه ترشی اسپانیایی: چطور این ترشی خوشمزه رو درست کنیم؟
در طرز تهیه ترشی اسپانیایی با قارچ بیشترین چیزی که اهمیت داره اینه که دقت کافی به خرج بدین تا همه مواد خوب طعم دار بشن و یه ترشی خوش رنگ و خوشمزه براتون بمونه. به خصوص حواستون باشه سبزیجات رو به اندازه کافی بپزین تا نرم بشن ولی نه له!
همچنین در طرز تهیه ترشی اسپانیایی، سس مخصوص این ترشی رو طوری درست کنید که همه مواد رو به خوبی پوشش بده.
این رو هم بهتون بگیم که می تونید به مواد اولیه ترشی اسپانیایی، گوجه فرنگی یا حتی رب گوجه اضافه کنید البته توی رسپی اصلی این ترشی خبری از گوجه و رب نیست؛ اما جدیداً بعضی ها این ترشی رو با گوجه یا رب هم درست میکنن پس اگه جایی “طرز تهیه ترشی اسپانیایی با رب گوجه” یا “طرز تهیه ترشی اسپانیایی با گوجه” رو دیدین، تعجب نکنید.
حالا دیگه این حرف ها رو ول کنید و بریم سراغ مراحل طرز تهیه ترشی اسپانیایی با روغن زیتون! البته این رو هم بهتون بگیم اگه دست به ترشی انداختنتون خوبه حتماً رسپی طرز تهیه ترشی لوبیا سبز ما رو هم امتحان کنید.
1. سبزیجات رو آماده کنید
هویج نگینی خرد بشه و یه کوچولو بجوشونید تا نرم شه. قارچ ها رو هم چند دقیقه داخل آب جوش بندازی و بعد سریع بریزین توی آب یخ تا رنگشون عوض نشه. فلفل دلمه ای رو نگینی خرد کنید تا ترشی اسپنیش شما حسابی رنگی و خوشگل بشه.
بد نیست بدونید توی بعضی از رسپی های به نسبت جدیدتر ترشی اسپانیایی از گل کلم هم استفاده میشه. اگه طرز تهیه ترشی اسپانیایی با گل کلم براتون جای سوال داره بذارین بگیم که گل کلم رو به قطعات کوچیک خرد و به بقیه سبزیجات اضافه کنید تا ترشی اسپانیایی متنوع تر و حجیم تر بشه و طعم تردتری پیدا کنه.
2. مواد رو ترکیب کنید
حالا که سبزیجات رو آماده کردین وقشته دومین مرحله از طرز تهیه ی ترشی اسپانیایی با قارچ رو انجام بدین یعنی همه مواد رو داخل یک کاسه بزرگ بریزین. هویج ها، قارچ ها، ذرت و فلفل دلمه ای های رنگی رو با هم مخلوط کنید. این ترکیب رنگارنگ به ترشی شما نه تنها طعم بلکه یه ظاهر جذاب و خوش نما میده.
بعد از اینکه همه مواد رو به خوبی توی کاسه مخلوط کردین، میتونید به راحتی به مرحله بعدی از طرز تهیه ترشی اسپانیایی مخلوط برید یعنی هممون اضافه کردن سس خوشمزه و مخصوص ترشی اسپانیایی.
فقط یادتون باشه که سبزیجات باید به اندازه کافی نرم باشن اما نه اونقدر که له بشن، این جوری بافت ترشی اسپانیایی ترد و خوشمزه میمونه.
3. درست کردن سس مخصوص ترشی اسپانیایی
این مرحله از طرز تهیه ترشی سالاد اسپانیایی خیلی مهمه چون که نوبت به درست کردن سس ترشی میرسه همون سسی که همه طعم و عطر ترشی بهش بستگی داره. طرز تهیه سس ترشی اسپانیایی این جوریه که سرکه سفید و شکر رو مخلوط کنید تا شکر حل بشه.
بعد هم روغن زیتون، سیاه دانه، پاپریکا، فلفل قرمز، نمک و فلفل سیاه رو اضافه کنید و یه هم حسابی بزنید تا یه سس خوشمزه و معطر برای ترشی اسپانیایی داشته باشین.
4. ترکیب نهایی ترشی اسپانیایی؛ وقتشه همه چی رو با هم مخلوط کنیم!
حالا که سس خوشمزه مون آماده شد لازمه همه مواد ترشی اسپانیایی رو با این سس ترکیب کنیم تا مزه ها حسابی به خورد هم برن. سبزیجات خرد شده، زیتون ها و ذرت پخته شده رو توی یه کاسه بزرگ بریزین و سس رو کم کم روش اضافه کنید. موقع هم زدن حواستون باشه که مواد له نشن فقط کافیه همه مواد ترشی به سس آغشته بشن.
بهتره برای چند دقیقه مواد رو کنار بذارین و هر چند دقیقه یه بار آروم هم بزنید تا سس کاملاً جذب مواد بشه. وقتی حس کردین همه مواد حسابی با هم ترکیب شدن، ترشی اسپانیایی آماده ریختن توی شیشه ا س!
5. بسته بندی و استراحت ترشی اسپانیش
بعد از این که طرز تهیه ی ترشی اسپانیایی رو تمام و کمال یاد گرفتین و مراحلی که بهتون گفتیم رو انجام دادین، مخلوط ترشی اسپانیایی با ذرت رو توی یه شیشه تمیز و خشک بریزین و درش رو محکم ببندین.
شیشه ترشی اسپانیایی رو توی یه جای خنک و تاریک بذارین و ۷ تا ۱۰ روز صبر کنید تا طعم ها به خورد هم برن.
چند تا نکته برای خوشمزه تر شدن ترشی اسپانیایی
در طرز تهیه ترشی زیتون اسپانیایی ترشیت آماده شده، یه سری نکات ریز ولی مهم هست که اگه رعایتشون کنید نتیجه نهایی هم خوشمزه تر میشه وهم ترشی ماندگاری بیشتری پیدا میکنه.
پس قبل از این که طرز تهیه ترشی اسپانیایی با قارچ و سس مخصوص رو امتحان کنید این نکات مهم رو به خاطر داشته باشین:
- فلفل دلمه ای های رنگی استفاده کنید که ترشی اسپانیایی خوش رنگ تر بشه؛
- اگه عاشق طعم های تندتری هستین فلفل قرمز بیشتری اضافه کنید؛
- سبزیجات رو قبل از استفاده کاملاً خشک کنید که ترشی کپک نزنه؛
اگه این نکات رو رعایت کنید ترشی زیتون و ذرت اسپانیایی شما هم طعم بهتری می گیره و هم ظاهرش جذاب تر میشه. پس دیگه دست به کار بشید و یه ترشی اسپانیایی خوشمزه درست کنید!
حرف آخر
ترشی اسپانیایی یه گزینه عالی برای کسایی هست که دنبال چاشنی و مخلفات جدید و متفاوت کنار غذاهاشون هستن. هم درست کردنش آسونه، هم یه طعم خاص و خوشمزه به غذاهاتون میده.
اگه طرز تهیه ترشی اسپانیایی مخلوط رو به روش ما امتحان کردین حتماً توی کامنت ها بگین که چطور شد!
سوالات متداول
مواد لازم برای تهیه ترشی اسپانیایی چیست؟
برای تهیه ترشی ذرت اسپانیایی به زیتون سبز، ذرت، قارچ، هویج، فلفل دلمه ای رنگی، روغن زیتون، سرکه سفید، شکر، سیاه دانه و ادویه هایی مثل پاپریکا و فلفل قرمز نیاز دارید.
در تهیه ترشی اسپانیایی آیا می توانم از سبزیجات دیگری استفاده کنم؟
بله، میتونید سبزیجات دیگه ای مثل گل کلم، کرفس، گوجه فرنگی یا حتی بادمجان رو هم به این ترشی اضافه کنید.
در تهیه ترشی زیتون اسپانیایی می تونم از زیتون های شور هم استفاده کنم؟
بهتره از زیتون های بی هسته و کم نمک استفاده کنید چون زیتون های شور ممکنه طعم ترشی رو خیلی شور کنن.
ترشی ذرت اسپانیایی با روغن دیگه ای به جز روغن زیتون هم تهیه میشه؟
بله، میتونید از روغن کنجد یا روغن آفتابگردان استفاده کنید اما روغن زیتون طعم ویژه ای به ترشی اسپانیایی میده.
عه من این ترشی رو همیشه آماده از بیرون میگیرم واقعا خوشمزه اس اما نمیدونستم اسمش ترشی اسپانیاییه این دفعه میخوام خودم درستش کنم بس که عاشقشم دلم میخواد همراه هز وعده غذاییم بخورمش