در نگهداری چای ایرانی اصل، نیاز است که از ظروف مناسب استفاده کنید؛ همچنین برای خراب نشدن چای توصیه می شود که به فکر محل خوبی برای نگهداری از چای باشید و حواستان باشد که نگهداری چای خشک را در ظروف حلبی و مکان های فاقد نور، رطوبت انجام دهید.
لازم به ذکر است نگهداری صحیح نگهداری صحیح برنج خوش عطر و طعم ایرانی هم به همین اندازه اهمیت دارد. اگر غفلت کنید هر آن ممکن است دچار مشکلاتی مثل کرم برنج شوید که رفع کردن آن گذر از هفت خان رستم را می طلبد؛ حتی شپشک برنج که دیگر بدتر است و خدا به دادتان برسد!
بهترین روش نگهداری چای خشک در منزل
وقتی صحبت از بهترین طریقه نگهداری چای خشک می شود، در حقیقت نیاز است که به ۲ فاکتور مهم “ظرف نگهداری چای خشک” و همین طور “محل نگهداری از چای” دقت بسیار زیادی داشته باشید. در واقع این اهمیت دارد که چای در مکانی به دور از نور خورشید و رطوبت نگهداری شود.
همچنین ظروف شیشه ای و پلاستیکی گزینه مناسبی برای نگهداری چای محسوب نمی شوند. هرچه چایی خشک را بهتر نگهداری کنید از نوشیدن آن در کنار دسرهای خوشمزه ای مثل توت فرنگی با شکلات اب شده هم لذت بیشتری خواهید برد؛ زیرا چای شما برای مدتی طولانی با کیفیت و معطر باقی می ماند.
در ادامه این مطلب ۲ فاکتور نامبرده شده را بیشتر بررسی می کنیم تا به خوبی متوجه تاثیر آن ها در ماندگاری چای بشوید؛ البته پیش از هر کاری خوب است بتوانید از پس تشخیص چای مرغوب و اعلا بر بیایید، آن هم نه فقط چای سیاه بلکه حتی اهمیت دارد بدانید که چای سبز خوب را چگونه بشناسیم؟!
1.ظرف نگهداری چای خشک را به درستی انتخاب کنید
اگر جزو آن چایخورهای تیر هستید و در انتخاب بین چای و مثلاً شیر طالبی بی برو و برگرد انتخابتان، چای است؛ از قضا به عطر و طعم چایی هم اهمیت زیادی می دهید و دلتان می خواهد با میل کردن هر جرعه از این نوشیدنی، عطر خوش و مزه دلچسبش در روح و جانتان بنشیند، بدون شک بیشتر از سایرین باید به نحوه نگهداری چای ایرانی اهمیت بدهید.
بله درست متوجه شدید چای اصل شمال ناز و ادای زیادی دارد و حتماً باید در ظرف مناسب نگهداری شود. بهترین ظرف برای نگهداری از چای هم ظروفی از جنس حلب است.
البته برای اینکه دقیقاً متوجه شوید نگهداری چای خشک در کدام نوع ظرف چایی بهتر است و اصلاً به چه دلیل روی ظروف حلبی تاکید داریم، تصمیم گرفتیم انواع ظروف رایج برای نگهداری چایی را بررسی و با یکدیگر مقایسه کنیم، کافی است مقاله بهترین ظرف نگهداری چای را مطالعه کنید.
2.به محل نگهداری چای دقت داشته باشید
در نگهداری چای اگر به دنبال بهترین محل هستید نیاز است که مکان مورد نظر شما فاقد رطوبت، نور و غیره باشد؛ در ادامه ویژگی های بهترین مکان نگهداری چای خشک را خدمتتان خواهیم گفت:
- محل نگهداری چای خشک نباید در معرض نور و اشعه ماورا بنفش باشد که در این صورت حتی چای اصل لاهیجان هم به سرعت خراب خواهد شد؛
- چایی درجه یک شمال به طور طبیعی عطر و بوی خوشی داشته و علاقه زیادی هم به جذب رطوبت دارد؛ بنابراین آن را از رطوبت دور نگه دارید؛
- محل نگهداری چای طوری نباشد که چای خشک در معرض هوا قرار بگیرد زیرا در این صورت دیگر خبری از عطر خوش و کیفیت عالی آن نخواهد بود؛
البته گفتنی است ویژگی های بهترین محل نگهداری چای ایرانی به موارد بالا محدود نمی شود و آنچه گفته شد تنها مهم ترینشان بود. برای دانستن همه این خصوصیات می توانید مقاله 6 ویژگی بهترین محل نگهداری چای خشک در خانه را مطالعه کنید.
نکاتی عالی برای نگهداری از چای خشک
حالا که به خوبی با روش نگهدای چای خشک به صورت درست و اصولی آشنا شدید احتمالاً دلتان می خواهد چای خوش عطر و باکیفیتی که خریده اید تا مدت ها مثل روز اول باقی بماند.
حتی شاید بعد از خوردن یک نهار خوشمزه مثل ترش کباب رشت آن هم به همراه پلویی فوق العاده لذیذ مخصوصاً خوشبو ترین برنج ایرانی، هوس یه فنجان چای درست و حسابی کرده اید و با کیفیت بودنش برایتان مهم است؛ در این صورت بد نیست چند نکته کمتر شنیده شده ولی بسیار موثر زیر را هم در نظر بگیرید:
نکات مهم در نگهداری چای |
---|
-دوری از بوهای محیط: چای رو کنار مواد معطر مثل قهوه یا شوینده نگذارید چون سریع بو می گیرد.
-از پیمانه خشک استفاده کنید: قاشق یا پیمانه خیس باعث کپک زدن چای می شود. –دما باید ثابت باشد: چای را از مکان های گرم یا پر نوسان مثل بالای یخچال دور نگه دارید. -چای رو فریز نکنید: سرما عطر چای را می گیرد و کیفیتش را پایین می آورد. -بسته بندی پلمب بهتر است: چای در حالت وکیوم یا پلمب شده دیرتر خراب می شود. |
با رعایت این نکات ساده ولی کاربردی می توانید نهایت لذت را از چای ایرانی را ببرید و مطمئن باشید که عطر و طعم بی نظیر آن تا مدت ها حفظ می شود. حفظ کیفیت چای فقط به نوع محصول بستگی ندارد بلکه طریقه نگهداری چای نقش بسیار مهم تری ایفا می کند.
البته که همین موضوع درباره ماندگاری چای سبز دم کرده هم وجود دارد و با انجام یک سری کارها می توان مدت ماندگاری این نوشیدنی پر خاصیت را افزایش داد.
سخن آخر
در این مطلب از مجله تی رایس، مطلب درباره بهترین روش نگهداری چای توضیح دادیم، حالا دیگر می دانید که ماندگاری عطر و طعم و کیفیت چای ایرانی درجه یک بستگی بسیار زیادی به نحوه نگهداری از چای دارد. همچنین متوجه شدید که بهترین ظرف و محل نگهداری چای خشک چه ویژگی هایی باید داشته باشد.
همچنین برای مطالعه تعبیر خواب کامل و واقعی به صورت آنلاین هم می توانید روی مجله ما حساب کنید.
سوالات متداول
چطور چای خشک را برای مدت طولانی بدون افت کیفیت نگهداری کنیم؟
برای نگهداری طولانی مدت چای خشک لازم است آن را در ظرف درب دار و غیرشفاف، دور از نور خورشید، رطوبت و گرما نگه دارید. محیط نگهداری باید خشک، خنک و با تهویه مناسب باشد. همچنین تماس با هوا باعث از بین رفتن عطر چای می شود پس تا حد امکان از باز و بسته کردن مداوم ظرف خودداری کنید.
بهترین ظرف برای نگهداری چای چیست؟ فلزی، شیشه ای یا پلاستیکی؟
ظرف های فلزی قلع اندود یا سرامیکی بهترین گزینه برای نگهداری چای خشک هستند. ظروف شیشه ای تنها در صورتی مناسب هستند که در مکان تاریک نگهداری شوند چون نور باعث کاهش کیفیت چای می شود. از ظروف پلاستیکی ترجیحاً استفاده نکنید چون ممکن است بو یا طعم چای را تغییر دهند.
چای را داخل یخچال بگذاریم یا جای خشک و خنک؟
چای خشک به هیچ وجه نباید داخل یخچال نگهداری شود چون رطوبت بالای یخچال باعث از بین رفتن عطر و طعم آن می شود. بهترین مکان برای نگهداری چای، کابینت یا قفسه ای دور از نور و گرما و در محیطی خشک و خنک است.
نشانه های خراب شدن بی کیفیت شدن چای چیست؟
اگر چای بوی نا، بوی ترش یا طعم غیر طبیعی پیدا کرده یا ذرات آن به هم چسبیده اند و حالت نم دار دارند احتمالاً دچار فساد یا جذب رطوبت شده است. کاهش عطر و طعم نیز یکی از نشانههای کهنه شدن چای تلقی می شود.
آیا چای تاریخ انقضا دارد؟ چای کهنه قابل مصرف است یا خیر؟
بله، چای هم مانند بسیاری از مواد غذایی تاریخ مصرف دارد؛ اما اگر به درستی نگهداری شده باشد تا ۲ سال کیفیت مطلوب خود را حفظ می کند. چای کهنه ممکن است ضرر نداشته باشد اما عطر و طعم آن ضعیف تر خواهد بود و لذت نوشیدنش کمتر می شود.
ارسال پاسخ