توی این مطلب از آموزش آشپزی میخوام یه دستور ساده و خوشمزه برای تهیه کیک توت فرنگی باهات به اشتراک بذارم که مطمئنم عاشقش میشی. این دستور خیلی آسونه و نتیجهش هم فوقالعادهست. پس اگه دنبال طرز تهیه کیک توت فرنگی ساده اما خوشمزه هستی، بدون معطلی بریم سراغش!
مگه اینکه دلت بخواد طرز تهیه کیک توت فرنگی فرانسوی رو یاد بگیری که اون دیگه داستانش فرق میکنه و به سادگی دستور پخت امروزمون نیست.
مواد لازم برای تهیه کیک توت فرنگی خانگی
تصور کن که توی یه روز آفتابی تابستونی هستی، شاید یه عصر دلپذیر که بوی توتفرنگیهای تازه توی هوا پیچیده. توتفرنگیها همیشه یکی از میوههای محبوب همه ما بوده، با اون رنگ قرمز جذاب و طعم شیرین و دلنشینشون. حالا فکر کن چطور میشه این میوههای خوشمزه رو تبدیل به یه کیک نرم و خوشعطر کرد که هر لقمهاش یه جشن کوچیک توی دهنت باشه!
این کیک توت فرنگی که میخوایم با هم توی تی رایس درست کنیم، نه تنها خوشمزست بلکه خیلی هم ساده و راحت آماده میشه. لازم نیست یه قناد حرفهای باشی؛ همین که یه کم عشق به آشپزی و طعمهای خوب داشته باشی، کافیه و دیگه نیازی هم به پودر کیک توت فرنگی آماده بازاری هم نداری!
البته وقتی حرف از سادگی میشه هیچی نمیتونه به اندازه کیک ۳ تخم مرغی ساده، آسون و سریع پخته شه. این کیک، یه انتخاب عالیه برای وقتی که میخوای یه خوراکی خونگی، سالم و زیبا روی میزت داشته باشی یا حتی وقتی که میخوای برای عزیزانت یه چیز خاص درست کنی.
دنیای شیرینیجات اونقدر متنوع و رنگارنگه که کافیه هر بار یه کمی مواد اولیه ات رو این ور اون ور کنی تا یه چیز متفاوت و خوشمزه داشته باشی. مثلاً دفعه بعدی به جای کیک توت فرنگی، چیز کیک توت فرنگی درست کن!
اما خب امروز روز درست کردن کیک توت فرنگی هستش پس حالا که آمادهای، بریم برای ردیف کردن مواد اولیه کیک توت فرنگی:
- آرد: ۲ لیوان؛
- شکر: ۱/5 لیوان؛
- تخم مرغ: ۳ عدد؛
- شیر: ۱ لیوان؛
- روغن مایع: ۱/۲ لیوان؛
- بکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری؛
- وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری؛
- توت فرنگی تازه: حدود ۲۵۰ گرم (خرد شده)؛
- خامه فرمگرفته (اختیاری): برای تزئین؛
خب، حالا که همه مواد لازم رو آماده کردی وقتشه که آستینهات رو بالا بزنی و بریم سراغ درست کردن این کیک خوشمزه! یه کم حوصله و عشق میخواد اما باور کن نتیجهش عالی میشه. پس بریم سراغ مرحله به مرحله طرز تهیه کیک توت فرنگی!
البته قبلش میخوام یه ترفند آشپزی جالب بهت یاد بدم که باهاش میتونی طرز تهیه کیک توت فرنگی صورتی رو یاد بگیری؛ اینجوری که چند قطره رنگ خوراکی صورتی رو به مواد اولیهات اضافه کن تا کیک خانگیت یه رنگ صورتیتر داشته باشه.
آمادهسازی اولیه
خب اول کار باید فر رو بذاری تا گرم بشه. دمای فر رو روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کن. این کار خیلی مهمه چون وقتی کیک رو میذاری توی فر، اگه فر از قبل گرم نشده باشه، کیک خوب پف نمیکنه و شاید تهاش هم بسوزه. پس حتماً قبل از هر چیزی فر رو روشن کن.
حالا نوبت به آمادهسازی قالب میرسه. یه قالب کیک گرد به قطر حدود ۲۳ سانتیمتر انتخاب کن. کف قالب رو با یه تیکه کره حسابی چرب کن، این کار باعث میشه کیکت بعد از پخت به قالب نچسبه و راحت ازش جدا بشه. برای اینکه خیالت راحتتر بشه، یه کاغذ روغنی هم بنداز کف قالب. این کار دیگه تضمینیه که کیک کاملاً سالم و خوشگل از قالب دربیاد.
مخلوط کردن مواد خشک
حالا بریم سراغ مواد خشک. تو یه کاسه بزرگ، آرد و بکینگ پودر رو با هم مخلوط کن. شاید این کار ساده به نظر بیاد، ولی خیلی مهمه. بکینگ پودر وظیفه داره که کیکت رو پفکی و سبک کنه پس باید کاملاً با آرد ترکیب بشه. اگه بکینگ پودر یه گوشه کاسه بمونه و خوب مخلوط نشه، کیک یه دست پف نمیکنه.
پس با حوصله این دو تا رو خوب هم بزن تا مطمئن بشی که کاملاً با هم ترکیب شدن. یادت باشه هرچی توی این مراحل حرفهایتر بشی درست کردن کیکهای مختلف هم برات آسونتر میشه. مثلاً دفعه بعدی که هوس کیک پزی به سرت زد میتونی پخت کاپ کیک توت فرنگی رو امتحان کنی.
زدن تخم مرغ و شکر
حالا نوبت به تخم مرغها و شکر میرسه. توی یه کاسه جدا، تخممرغها رو بشکن و شکر رو اضافه کن. حالا دست به کار شو و با همزن شروع کن به زدن. باید اینقدر هم بزنی که تخم مرغ و شکر با هم یه ترکیب کرم رنگ و غلیظ بشن.
اگه این مرحله رو درست انجام بدی، کیکت بافت نرمی پیدا میکنه. همین جا وانیل رو هم اضافه کن چون وانیل باعث میشه کیکت یه عطر و بوی خوب و خوشایند بگیره. ادامه بده تا مایه تخم مرغ و شکر کاملاً یکنواخت بشه.
اضافه کردن شیر و روغن
بعد از اینکه مخلوط تخم مرغ و شکر خوب ترکیب شد، وقتشه که شیر و روغن رو بهش اضافه کنی. اول شیر رو بریز و دوباره با همزن بزن تا شیر کاملاً با مایه تخم مرغ ترکیب بشه. بعدش روغن رو اضافه کن و باز هم هم بزن. هدف اینه که مخلوط یکدست و بدون گولهای داشته باشی. اینجوری وقتی کیکت پخته میشه، بافتش صاف و نرم میشه.
اضافه کردن مواد خشک
خب حالا نوبت اضافه کردن مخلوط آرد و بکینگ پودره. این مرحله حساسه، چون اگه خیلی هم بزنی، کیکت سفت میشه. پس آرومآروم مخلوط آرد رو به مواد تر اضافه کن. با لیسک یا یه قاشق چوبی، مواد رو هم بزن. یادت باشه فقط در حدی که آرد با مواد ترکیب بشه، هم بزنی. میدونستی نباید خیلی بهش ور بری؟! چون اون وقت نتیجه کار یه کیک سفت و سنگین میشه.
اضافه کردن توت فرنگی
حالا توت فرنگیهای خرد شده رو بردار و بریز توی مایه کیک. آروم هم بزن تا تکههای توت فرنگی توی مایه پخش بشن. مواظب باش زیاد هم نزنی که توت فرنگیها له نشن. این مرحله برای اینه که وقتی کیکت پخته میشه، تو هر لقمهاش یه تیکه خوشمزه از توت فرنگی داشته باشی.
حالا که صحبت از توت فرنگی حسابی داغه بذار ازت بپرسم تا حالا توت فرنگی شکلاتی رو امتحان کردی؟! جوابت هرچی که باشه خبر خوب اینه که طرز تهیه توت فرنگی شکلاتی رو برات آوردیم.
پختن کیک
حالا مایه کیک رو توی قالبی که آماده کرده بودی، بریز. سطحش رو با قاشق صاف کن تا کیک یه دست بپزه. قالب رو بذار داخل فر و حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت صبر کن تا کیک بپزه. برای اینکه مطمئن بشی کیکت آمادهست، یه خلال دندون وسط کیک فرو کن. اگه تمیز بیرون اومد، یعنی کیکت پخته؛ ولی اگه هنوز مایه کیک بهش چسبیده بود، باید کمی بیشتر صبر کنی.
تزئین و سرو
وقتی کیک کاملاً خنک شد، وقتشه که تزئینش کنی. میتونی روی کیک رو با خامه فرمگرفته بپوشونی و خیلی خوب میشه تزیین کیک با توت فرنگی (تکه های تازه توت فرنگی) رو امتحان کنی. اینجوری هم ظاهرش زیبا میشه، هم طعمش بینظیر! حالا کیک خوشمزهات آمادهست و میتونی برش بزنی و با یه فنجون چای داغ ازش لذت ببری. نوش جان!
خلاصه اینکه
با هم طرز تهیه یه کیک توت فرنگی ساده و خانگی رو مرور کردیم و احتمالاً متوجه شدی درست کردن این کیک چقدر میتونه آسون و در عین حال جذاب باشه. این کیک با مواد اولیه سادهای مثل آرد، تخممرغ، شکر و البته توت فرنگیهای تازه درست میشه، ولی نتیجهش یه دسر خوشمزه و خونهگیه که هر کسی رو جذب خودش میکنه.
درسته که مراحلش ممکنه بهنظر زیاد برسه، ولی با کمی حوصله میتونی یه کیک نرم و خوشعطر درست کنی که هم طعم عالی داره و هم ظاهر زیبا. این کیک برای دورهمیهای خانوادگی یا حتی وقتی که میخوای خودت رو یه کمی تحویل بگیری، انتخاب فوقالعادهایه.
پس دفعه بعد که توت فرنگیهای تازه دستت اومد، دست به کار شو و این کیک خوشمزه رو درست کن. مطمئن باش که هر کسی از خوردنش حسابی لذت میبره.
سوالات متداول
چطور کیک توت فرنگی رو نرم و پفکی کنم؟
تخم مرغها رو خوب بزن تا پف کنه . فر رو از قبل گرم کن و بعد از پخت، کیک رو سریع از فر دربیار.
برای رویه کیک توت فرنگی چی بریزیم؟
خامه فرم گرفته، توت فرنگی تازه، پودر قند و کمی عصاره وانیل یه ترکیب عالی میشن.
طرز تهیه کیک توت فرنگی ساده چجوریه؟
برای درست کردن یه کیک توت فرنگی ساده، به آرد، شکر، تخممرغ، شیر، روغن و توت فرنگی تازه نیاز داری. همه مواد رو مخلوط و توت فرنگیها رو اضافه میکنی و توی فر میذاری. خیلی راحت!
تزئین کیک توت فرنگی رو چجوری انجام بدم؟
برای تزئین میتونی از خامه فرم گرفته و توت فرنگیهای تازه استفاده کنی. توت فرنگیها رو به صورت لایهلایه یا به شکل گل روی کیک بچین.
طرز تهیه کیک توت فرنگی با خامه چجوریه؟
بعد از پخت کیک، لایههای اون رو با خامه و توت فرنگی تازه پر کن. یه لایه نازک خامه هم روی کیک بمال و با توت فرنگی تزئین کن.
کیک توت فرنگی بدون فر چجوری درست میشه؟
میتونی کیک رو توی قابلمه یا پلوپز درست کنی. مواد رو مخلوط کن، توی قابلمه بریز و روی حرارت ملایم بذار تا بپزه.
مدت زمان نگهداری کیک توت فرنگی چقدره؟
کیک توت فرنگی رو بهتره توی یخچال نگهداری. معمولاً تا ۳ روز تازه میمونه ولی هر چی زودتر مصرف بشه، بهتره.
کیک توت فرنگی با ماست چه فرقی با کیک توت فرنگی معمولی داره؟
اضافه کردن ماست به خمیر کیک توت فرنگی باعث میشه کیک نرمتر و مرطوبتر بشه. این تفاوت رو بهخصوص بعد از پخت میتونی حس کنی. ماست یه طعم ملایم و کمی ترش به کیک اضافه میکنه که با شیرینی توت فرنگیها خیلی خوب ترکیب میشه و یه طعم خاص به کیک میده.
کیک توت فرنگی با ماست معمولاً سبکتر و پفدارتر از کیکهای معمولیه، چون ماست باعث میشه خمیر کیک بهتر پف کنه و بافتی نرم و سبک داشته باشه. در کل، استفاده از ماست توی کیک توت فرنگی یه تجربه متفاوت و خوشمزه رو بهت میده!
وای خدا قیافه این کیک که خیلی قشنگه امیدوارم مزه اش هم همینجوری خوب و لذیذ باشه
وقتی درستش کردین حتماً تجربتون را همین جا با ما در میون بزارین