طرز تهیه چیز کیک توت فرنگی؛ یه ماجراجویی شیرین و خاص

چیز کیک توت‌فرنگی یکی از اون دسرهای خوشمزه و شیکه که نمی‌تونی بهش نه بگی! ترکیب لایه‌های خامه‌ای و نرم چیز کیک با رویه‌ی براق و خوش‌رنگ توت‌فرنگی، طعم و ظاهری فوق‌العاده می‌سازه. هم یه دسر ایده‌آل برای مهمونی‌هاته و هم یه خوراکی دلچسب برای وقتی که هوس یه چیزی شیرین و خاص کردی. هر برش از این چیز کیک، یه لقمه بهشتیه!

چیز کیک توت فرنگی یه دسر خوشمزه و شیکه که همون‌طور که از اسمش پیداست، ترکیبی از پایه کرمی چیز کیک و طعم فوق‌العاده توت فرنگی رو با هم داره. پس با كيك توت فرنگي خانگی فرق میکنه و نمیشه اونارو باهم یکی دونست.

این دسر به‌ویژه برای مواقع خاص یا دورهمی‌های دوستانه خیلی محبوبه و وقتی با مواد تازه درست بشه، طعمی فوق‌العاده داره.

اگه به دنبال یه دسر متفاوت و جذاب هستی که هم شیک باشه و هم خوشمزه، چیز کیک توت فرنگی یه انتخاب عالیه. توی این دستور از آموزش آشپزی ما، یاد می‌گیری چطور این دسر خوشمزه رو توی خونه به راحتی آماده کنی.

مواد لازم چیز کیک توت فرنگی

همونطور که متوجه شدی امروز توی مجله تی رایس میخوایم طرز تهیه ی چیز کیک توت فرنگی با هم یاد بگیریم. یه دسر لذیذ که از میل کردنش حسابی کیفت کوک میشه. برای درست کردن چیز کیک توت فرنگی، به این مقدار مواد لازم داری:

  • بیسکوئیت دایجستیو: 200 گرم؛
  • کره: 100 گرم، آب شده؛
  • پنیر خامه‌ای: 400 گرم؛
  • شکر: 100 گرم؛
  • خامه فرم‌گرفته: 200 میلی‌لیتر؛
  • ژلاتین: 2 قاشق چای‌خوری؛
  • آب سرد: 3 قاشق غذاخوری (برای حل کردن ژلاتین)؛
  • وانیل: 1 قاشق چای‌خوری؛
  • توت فرنگی تازه: 200 گرم (برای تزیین و لایه میانی)؛

این مواد برای تهیه یه چیز کیک متوسط کافیه و اگه بخوای چیز کیک بزرگ‌تری درست کنی، می‌تونی مقادیر رو به نسبت بیشتر کنی.

اگه آماده‌ای بریم که باهم طرز تهیه چیز کیک توت فرنگی رو یاد بگیریم. البته برای آموزش توت فرنگی شکلاتی هم میتونی روی ما حساب کنی.

آماده‌سازی پایه چیز کیک

ابتدا باید بیسکوییت‌های دایجستیو رو به صورت پودر شده دربیاری. می‌تونی این کار رو با استفاده از غذاساز انجام بدی یا اگه غذاساز نداری، بیا یه ترفند آشپزی جالب یادت بدم:

بیسکوییت‌ها رو داخل یک کیسه پلاستیکی محکم بذار و با وردنه یا ته لیوان فشار بده تا کاملاً پودر بشن.

چیز کیک توت‌فرنگی همون دسر رویاییه که با یه نگاه دل آدمو می‌بره! ترکیب پایه‌ بیسکویتی ترد با لایه‌های خامه‌ای و یه لایه خوش‌رنگ از توت‌فرنگی تازه، همه رو شیفته خودش می‌کنه. این دسر، یه انتخاب عالی برای شیرین کردن هر لحظه‌س، چه بخوای توی مهمونی سرو کنی، چه برای یه عصرونه خاص. یه تیکه از این چیز کیک و تموم، روزت ساخته می‌شه!

بعد از اینکه بیسکوییت‌ها رو پودر کردی، کره رو توی یه قابلمه کوچیک یا توی مایکروویو آب کن. کره آب‌شده رو به پودر بیسکوییت‌ها اضافه کن و خوب هم بزن تا ترکیب یکنواختی به دست بیاد. وقتی مخلوط به حالت خمیر مانند رسید، یعنی کره و بیسکوییت‌ها خوب با هم ترکیب شدن.

مقاله مرتبط:  دستور پخت کته باقالی پلو؛ یه غذای سنتی ایرانی با طعمی بی نظیر

مخلوط بیسکوییتی رو توی قالب کمربندی بریز و با پشت قاشق یا لیوان، خوب فشار بده تا یه لایه صاف و یکنواخت تشکیل بشه. این لایه باید کاملاً فشرده و منسجم باشه تا پایه محکمی برای چیز کیک ایجاد کنه. قالب رو بذار تو یخچال حداقل به مدت 30 دقیقه تا پایه کیک سفت بشه و استحکام پیدا کنه.

تهیه لایه پنیری

پنیر خامه‌ای رو توی یه کاسه بزرگ بریز و با همزن برقی شروع به زدن کن تا کاملاً نرم و کرمی بشه. شکر رو کم‌کم اضافه کن و به زدن ادامه بده تا شکر کاملاً توی پنیر حل بشه و مخلوط کرمی و شیرین بشه.

خامه فرم‌گرفته رو به مخلوط پنیر و شکر اضافه کن و با قاشق یا همزن دستی به‌آرامی هم بزن تا مخلوط یکنواخت و یکدست بشه.

دانستنی مهم: دقت کن که نباید زیاد هم بزنی، چون خامه فرم‌گرفته نباید حالت پفکی خودش رو از دست بده.

ژلاتین رو توی آب سرد حل کن و به روش بن‌ماری (یعنی قرار دادن ظرف ژلاتین داخل یه کاسه آب گرم) بذار تا ژلاتین کامل حل و شفاف بشه. بعد ژلاتین حل‌شده و وانیل رو به مخلوط پنیری اضافه کن و هم بزن تا خوب ترکیب بشن.

این ژلاتین کمک می‌کنه که لایه پنیری چیز کیک بعد از سرد شدن، حالت ژله‌ای و منسجم پیدا کنه.

مخلوط پنیری رو روی پایه بیسکوییتی که قبلاً سفت شده، بریز و به‌آرامی صاف کن تا سطحش یکدست بشه. دوباره قالب رو توی یخچال بذار تا لایه پنیری هم سفت بشه. این مرحله حداقل 4 ساعت زمان می‌بره، ولی برای بهترین نتیجه، می‌تونی چیز کیک رو شب تا صبح تو یخچال بذاری.

اضافه کردن توت فرنگی

توت فرنگی‌های تازه رو به‌صورت نازک برش بزن. می‌تونی اون‌ها رو به‌صورت حلقه‌ای یا نیمه‌ای برش بدی، بستگی به سلیقه خودت داره. بعد از اینکه لایه پنیری چیز کیک کامل سفت شد، توت فرنگی‌های برش خورده رو به‌صورت مرتب روی کیک بچین. می‌تونی اون‌ها رو به شکل گل، مارپیچ یا هر الگوی دیگه‌ای که دوست داری، بچینی.

مقاله مرتبط:  آموزش طرز تهیه پنیر برشته گیلانی به زبان ساده

برای طعم و زیبایی بیشتر، می‌تونی مقداری مربای توت فرنگی گرم‌شده یا ژله توت فرنگی رو با قلم‌مو روی توت فرنگی‌ها بمالی (طرز تهیه چیز کیک توت فرنگی با ژله)؛ این کار علاوه بر اینکه ظاهر کیک رو براق و جذاب می‌کنه و تزیین چیز کیک توت فرنگی رو به خوشگل ترین شکل ممکن انجام میدی، طعم شیرین و میوه‌ای چیز کیک هم میشه.

سرو چیز کیک توت فرنگی خانگی

بعد از چند ساعت که چیز کیک کامل تو یخچال موند و خودش رو گرفت، وقت سروشه! می‌تونی چیز کیک رو از قالب کمربندی بیرون بیاری و به تکه‌های زیبا برش بزنی. برای تزئین بیشتر، چند برگ نعناع تازه یا کمی خامه فرم‌گرفته کنارش بذار. حالا چیز کیک خوشمزه‌ت آمادست که همه رو شگفت‌زده کنه. نوش جان!

خلاصه اینکه

چیز کیک توت فرنگی یه دسر خاص و خوشمزه‌ست که با ترکیب طعم‌های شیرین و کمی ترش توت فرنگی و پایه کرمی و لطیفش، هر کسی رو جذب خودش می‌کنه. درست کردن این دسر توی خونه خیلی راحته و با کمی حوصله می‌تونی یه دسر حرفه‌ای و زیبا داشته باشی.

این چیز کیک یه گزینه عالی برای پذیرایی از مهمونا یا حتی یه هدیه خوشمزه برای کسی که دوستش داری، محسوب می‌شه.

سوالاتی که شما پرسیدین

چیز کیک توت فرنگی چطوری درست میشه؟

 خیلی راحت! بیسکوییت رو پودر کن، با کره مخلوط کن، تو قالب فشار بده. پنیر خامه‌ای، شکر و خامه رو مخلوط کن، ژلاتین حل‌شده رو اضافه کن، بریز رو بیسکوییت و بذار یخچال. بعدش با توت فرنگی تزئینش کن.

چطور چیز کیک توت فرنگی بدون فر درست کنم؟

 برای طرز تهیه چیز کیک توت فرنگی یخچالی اصلاً نیاز به فر نداری. پایه بیسکوییتی رو درست کن، مخلوط پنیری رو روش بریز، بذار یخچال تا سفت بشه؛ بله طرز تهیه چیز کیک توت فرنگی بدون فر به همین راحتی و آسونیه.

مقاله مرتبط:  طرز تهیه ترشی تربچه کره ای دانموجی؛ به سبک سریال های کره ای!

بهترین نوع پنیر برای چیز کیک توت فرنگی چیه؟

معمولاً چیز کیک با پنیر خامه ای درست میشه؛ حتی میتونی طرز تهیه چیز کیک توت فرنگی با پنیر ماسکارپونه امتحان کنی. یه جور پنیر ایتالیایی که بافتی نرم و کرمی داره و خامه تازه درست میشه.

طعم این پنیر ملایم و کمی شیرینه و همین موضوع باعث شده که معمولاً از اون در تهیه انواع دسرها و شیرینی‌ها مخصوصاً دسر معروف تیرامیسو استفاده بشه.

چطور چیز کیک توت فرنگی پف دار بشه؟

 برای یه چیز کیک سبک‌تر، بهتره خامه فرم‌گرفته رو با ملایمت به مخلوط پنیری اضافه کنی و زیاد هم نزنی.

چیز کیک توت فرنگی رو چطور تزئین کنم؟

توت فرنگی تازه، ژله توت فرنگی یا مربای توت فرنگی انتخاب‌های خوبی برای تزئین هستن. می‌تونی با نعناع تازه یا برگ‌های کوچک میوه‌ای هم تزئینش کنی.

چیز کیک توت فرنگی چند ساعت باید تو یخچال بمونه؟

 حداقل 4 ساعت، ولی برای نتیجه بهتر، شب تا صبح تو یخچال بمونه تا کامل سفت بشه.

چیز کیک توت فرنگی رو چطور برش بزنم که خراب نشه؟

یه چاقوی تیز رو قبل از برش زدن تو آب گرم فرو کن و بعد خشک کن. این کار باعث می‌شه برش‌ها تمیز و صاف دربیان.

چیز کیک با ژله توت فرنگی چجوری درست میشه؟

کف قالب رو با کاغذ روغنی پوشش بده و دورش رو با کره چرب کن. یه لایه بیسکویت پودر شده و کره ذوب شده رو خوب مخلوط کن و به کف قالب فشار بده تا محکم بشه. پنیر ماسکارپونه یا پنیر خامه ای معمولی، خامه و شکر رو با همزن بزنین تا نرم و یکدست بشه. وانیل رو اضافه کن.

حالا ژله رو طبق دستور روی بسته آماده کن و بذار خنک بشه (ولی سفت نشه). مخلوط چیز کیک رو روی بیسکویت بریز و با ژله توت فرنگی که کمی سرد شده، بریزشون روی چیز کیک. چیز کیک رو توی یخچال بذار و حداقل چند ساعت یا شب تا صبح خنک کن.