به طور کلی کته گوجه فرنگی یه غذای خوشمزه، ساده و ارزونه که خیلی راحت آماده میشه و برای یه وعده غذایی سریع و مقوی خیلی مناسبه. این غذا مخصوصاً برای وقت هایی که حال و حوصله پختن و خوردن غذای سنگین ندارید، عالیه.
این جور وقت ها به جای این که مثلاً شیرین خورشت با گوشت گوسفندی بپزید، با یه مقدار برنج و چند تا گوجه فرنگی رسیده و خوش رنگ می تونید یه غذای دلچسب، ساده و سریع درست کنید که همه عاشقش می شن.
توی این مطلب از مجله تی رایس می خوایم طرز تهیه کته گوجه فرنگی رو به شما یاد بدم که هم راحت درست میشه، هم طعم و مزه ای فوق العاده داره.
طرز تهیه کته گوجه فرنگی
برای درست کردن یه کته گوجه فرنگی خوشمزه و دلچسب اول لازمه مواد اولیه رو آماده کنید. این مواد خیلی ساده و معمولی هستن و تقریباً توی هر خونه ای پیدا می شن.
حالا بریم ببینیم طبق آموزش آشپزی ایرانی رایگان ما، برای این غذای ساده چه چیزهایی نیاز داریم:
مواد لازم | مقدار |
---|---|
برنج ایرانی | 2 پیمانه |
گوجه فرنگی | 3 تا 4 عدد (خردشده) |
پیاز | 1 عدد (خردشده) |
سیر | 2 حبه (رنده شده یا خردشده) |
روغن یا کره | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه | به مقدار لازم |
آب | به میزان لازم |
زعفران دم کرده (اختیاری) | به مقدار دلخواه |
سبزیجات تازه (جعفری یا گشنیز) | به مقدار لازم |
حالا که همه مواد لازم رو آماده کردید دیگه می تونید دست به کار بشید و این کته گوجه فرنگی خوشمزه رو درست کنید. با این ترکیب ساده یه غذای خانگی و خوش طعم خواهید داشت که همه اعضای خانواده عاشقش می شن.
اگر هم کلاً پلوهای مخلوط رو می پسندید و باب میلتون هست پیشنهاد می کنیم طرز تهیه باقالی پلو کته رو یاد بگیرید که واقعاً خوشمزه اس! اما برگردیم سر صحبت خودمون، با این مواد اولیه طرز تهیه کته گوجه ساده رو یاد می گیرید.
حالا اگه به دلخواه خودتون سیب زمینی یا هویج رو هم به مواد اولیه بالا اضافه کنید اون موقع چیزی که یادتون میدیم “طرز تهیه کته گوجه و سیب زمینی” یا “طرز تهیه کته گوجه و هویج” هستش.
پس اگه این اسم ها رو شنیدین فکر نکنید که خیلی چیز خاصیه که نه بیس همشون یکیه؛ البته همیشه می تونید کلی غذای متنوع دیگه توی این سبک بپزید و میل کنید مثلاً یکیش رشته پلو تهرانی که چه با مرغ ریش ریش درست شه و چه با گوشت قلقلی فوق العاده خوشمزه میشه!
1. شستن و خیس کردن برنج
اول از همه برنج رو (بهتره که برنج معطر ایرانی باشه) چند بار با آب سرد بشورید تا آبش شفاف بشه. این کار نشاسته اضافی برنج رو می گیره و کمک می کنه که برنج شما دونه دونه و خوش قد در بیاد.
وگرنه ممکنه به مشکل بخورید و براتون جای تعجب باشه که علت خشک شدن برنج بعد از پخت چیه؟! بعد از شستن، برنج رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید و به مقدار لازم آب و کمی نمک بهش اضافه کنید.
حواستون به مقدار نمکش باشه که وگرنه ممکنه مشکل شور شدن برنج براتون پیش بیاد! بذارید برنج حداقل 30 دقیقه تا 1 ساعت خیس بخوره. این مرحله باعث میشه برنج بهتر بپزه و در نهایت نرم و لطیف بشه.
2. تفت دادن پیاز و سیر
در این مرحله، پیاز رو به صورت نگینی خرد کنید. قابلمه ای که می خواید برنج رو توش بپزید، انتخاب کنید و کمی روغن یا کره داخلش بریزید. پیازهای خرد شده رو توی قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید. پیازها رو مرتب هم بزنید تا طلایی و نرم بشن.
حالا به عنوان یکی از ترفندهای آشپزی بهتون میگیم: وقتی پیازها به این حالت رسیدن، سیر رنده شده رو به قابلمه اضافه کنید و با پیازها تفت بدید. این کار باعث میشه که عطر دلپذیر سیر به خوبی توی غذا پخش بشه و پایه طعم کته گوجه فرنگی تون رو محکم کنه.
3. اضافه کردن گوجه فرنگی
بعد از اینکه پیاز و سیر به خوبی تفت داده شدن، وقتشه که گوجه فرنگی های خرد شده رو به قابلمه اضافه کنید. گوجه فرنگی ها رو با پیاز و سیر مخلوط کنید و اجازه بدید با حرارت ملایم بپزن تا آب بندازن و نرم بشن.
برای اضافه کردن طعم، مقداری زردچوبه، نمک و فلفل به موادتون اضافه کنید. این ادویه ها به غذای شما رنگ و عطر فوق العاده ای می بخشن. حتماً مواد رو خوب هم بزنید تا طعم ها به خوبی با هم ترکیب بشن و یک سس خوشمزه گوجه فرنگی درست بشه.
حالا که صحبت از عطر و بو شد هیچ چیزی به اندازه برنج ایرانی اصل مخصوصاً اگه از شالیزارهای شمال باشه برای پخت دمی گوجه مناسب نیست! حتی می تونید پخت غذاهاب محبوب و معروف دیگه ای مثل سیر پلو رو هم با برنج ایرانی اصل شمال انجام بدین تا ببینید که چقدر لذیذ و اشتهاآور میشه.
4. اضافه کردن برنج
بعد از اینکه گوجه فرنگی ها کاملاً نرم و آبشون تبخیر شد، برنج خیس خورده رو آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید. همه مواد رو با هم مخلوط کنید تا برنج به خوبی با گوجه فرنگی و پیاز ترکیب بشه.
این مرحله مهمه چون باعث میشه که طعم های مختلف به خورد برنج بره و در نهایت یک کته گوجه فرنگی خوشمزه داشته باشید.
5. پختن کته
حالا نوبت به پختن کته می رسه. به اندازه ای آب داخل قابلمه بریزید که حدود یک بند انگشت روی برنج رو بپوشونه. حرارت رو زیاد کنید تا آب به جوش بیاد. وقتی آب برنج کم شد و روی سطح برنج حفره هایی دیدید، حرارت رو کم کنید و در قابلمه رو بذارید تا برنج به آرومی دم بکشه.
این مرحله حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان می بره و توصیه میکنیم با دقت انجامش بدین تا موفق به جلوگیری از شفته شدن برنج کته بشید.
اگه هم دوست داشته باشید می تونید کمی زعفران دم کرده روی برنج بریزید تا طعم و رنگش بیشتر بشه و غذا شیک تر به نظر بیاد. شایدم دلتون بخواد طرز تهیه برنج کته در رستوران رو یاد بگیرید که یه پلوی فوق العاده عالی و مجلسی از آب در میاد!
6. سرو کته گوجه فرنگی
بعد از اینکه برنج خوب دم کشید و نرم شد، حرارت رو خاموش کنید. حالا کته گوجه فرنگی آماده اس که توی دیس بکشید و سرو کنید. برای تزیین، می تونید از سبزیجات تازه مثل جعفری یا گشنیز خردشده استفاده کنید.
این کته رو می تونید با ماست، سالاد شیرازی، ترشی هلی مختلف مثل ترشی اسپانیایی یا حتی تخم مرغ نیمرو نوش جان کنید؛ اگر ترشی خور هستین پیشنهاد می کنیم حتماً طرز تهیه سس ترشی اسپانیایی رو یاد بگیرین.
در کل این که با این روش ساده، یه غذای خوشمزه و سالم خواهید داشت که حتماً مورد پسند همه قرار می گیره.
سخن آخر
کته گوجه فرنگی مثل طعام پلو مازندرانی و کلاً پلوهای مخلوط و دمی جزو از اون غذاهای ساده و در عین حال خوش مزه ایه که می تونید هر وقت که زمان کمی دارید، درستش کنید.
با استفاده از چند تا ماده ساده و در دسترس این فرصت رو دارید که یه غذای دلچسب و پرطرفدار درست کنید که هم بزرگ ترها و هم بچه ها عاشقش می شن. امیدواریم این دستور پخت براتون مفید بوده باشه و حتماً امتحانش کنید!
سوالات متداول
طرز پخت کته گوجه فرنگی چطوریه؟
خیلی ساده اس! پیاز و سیر رو تفت بدین. گوجه ها رو اضافه کنید و بعد برنج رو بریزید و با آب بپزید. در آخر هم بذارید دم بکشه.
در پخت کته گوجه فرنگی چقدر آب باید به برنج اضافه کنم؟
معمولاً یه بند انگشت آب باید روی برنج رو بپوشونه. بسته به نوع برنج ممکنه کمی بیشتر یا کمتر نیاز داشته باشه.
در دستور پخت کته گوجه فرنگی میشه به جای گوجه از رب استفاده کرد؟
بله می تونید از رب گوجه فرنگی هم استفاده کنید ولی با گوجه تازه طعمش بهتر می شه.
چه سبزیجاتی رو میشه به کته گوجه فرنگی اضافه کرد؟
جعفری، گشنیز یا حتی فلفل دلمه ای می تونن طعم خوبی بهش بدن.
کته گوجه فرنگی چند کالری داره؟
بستگی به مقدار روغن و برنج داره ولی به طور متوسط یه بشقابش حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ کالری داره.
میشه دمی گوجه با مرغ یا گوشت درست کرد؟
بله می تونید تکه های مرغ یا گوشت رو جدا تفت بدین و با برنج و گوجه مخلوط کنید.
دمپخت گوجه برای بچه ها خوبه؟
آره، غذایی سبکه و به راحتی هضم می شه. برای بچه ها خیلی مناسبه.
پخت کته گوجه فرنگی چقدر طول می کشه؟
کل فرآیند تهیه کته گوجه فرنگی حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت زمان میبره.
دمی گوجه کته رو چه موقع هایی میشه پخت؟
این غذا برای یه ناهار یا شام سریع و سبک عالیه، به خصوص وقتی زمان زیادی نداری.
طریقه پخت کته گوجه فرنگی رژیمی چجوریه؟
اگه به تناسب اندام خودتون اهمیت زیادی میدین در پخت دمی گوجه به جای روغن از کمترین مقدار روغن زیتون استفاده کنید و برنج رو هم کمتر بریزید.
چجوری کته گوجه مجلسی درست کنم؟
برای کته گوجه مجلسی، اول پیاز و سیر رو با روغن یا کره خوب تفت بده تا طلایی بشن. بعد گوجه های خردشده رو اضافه کنید و بذارید خوب نرم بشن. برنج خیس خورده رو به قابلمه اضافه کنید و کمی زعفران دم کرده بریزید تا رنگ و عطر بهتری بگیره.
آب رو اضافه کنید و بذارید بجوشه و بعد حرارت رو کم کنید تا دم بکشه. برای تزئین کمی گشنیز یا جعفری خرد شده و خلال پسته روی برنج بریزید تا شیک تر بشه.
با کته گوجه چی بخوریم؟
کته گوجه رو می تونید با ماست، سالاد شیرازی یا تخم مرغ نیمرو سرو کنید. برای یه وعده غذایی کامل تر می تونه با خورش های مختلف مثل قیمه یا کوبیده هم خوشمزه بشه.
طرز تهیه کته گوجه فرنگی شیرازی چه فرقی با کته گوجه معمولی داره؟
طرز تهیه کته گوجه شیرازی معمولاً به گوجه فرنگی، پیاز و ادویه های بیشتری نیاز داره که بهش عطر و طعم خاصی میده. توی این نسخه ممکنه از زعفران و سبزیجات تازه مثل جعفری یا گشنیز هم استفاده بشه که بر عکس کته گوجه فرنگی معمولی کمتر به این مواد اضافه میشه.
همچنین ممکنه در کته شیرازی از کمی دارچین یا پودر لیمو عمانی برای اضافه کردن طعم استفاده بشه.
خواص کته گوجه فرنگی چیه؟
کته گوجه فرنگی خوشمزه و مغذی هست. گوجه فرنگی های توش سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان ها هستند که به تقویت سیستم ایمنی و سلامت پوست کمک می کنن.
همچنین، این غذا به خاطر برنج، انرژی زا و سیر کننده اس؛ به طور کلی یه وعده غذایی سالم و خوشمزه برای حفظ سلامتی!
من مجردی زندگی میکنم و همیشه برنج ساده میخوردم ولی این بار با گوجه فرنگی خیلی فرق کرد. کته گوجه یه غذای راحت و خوشمزه اس که خیلی سریع آماده میشه. ممنون از دستور پخت خوبتون.