تا حالا شده دلتون یه غذای خاص و متفاوت بخواد اما هم وقت نداشته باشید، هم حوصله؟ اینجاست که پیتزا تن ماهی نجاتتون میده. برای روزهایی که فرصت پخت غذاهایی مثل سیرپلو رو ندارید، پیتزا با تن ماهی یکی از اون غذاهاییه که هم راحته هم سریع و بدون دردسر و از همه مهم تر خوشمزه و سیر کننده اس.
ترکیب کنسرو تن ماهی با پنیر پیتزا، قارچ و ذرت یه معجزه واقعی برای عاشقان غذاهای خاص هست. اگه تا حالا پیتزا تن ماهی نخورده باشید به احتمال زیاد بعد از یه بار امتحان کردنش جزو طرفدارای پر و پا قرص این غذای لذیذ میشید؛ پس در این آموزش آشپزی رایگان را ما همراه باشید تا طرز تهیه پیتزا تن ماهی را با همه فوت و فن هاش یاد بگیرید.
مواد لازم برای پیتزا تن ماهی و قارچ
برای یه پیتزای تن ماهی خوشمزه و حسابی دو نفره، این مواد اولیه رو آماده کنید:
مواد لازم برای تهیه پیتزا تن ماهی |
---|
-خمیر پیتزا آماده یا خانگی: یک عدد -تن ماهی: یک قوطی (ترجیحاً بدون روغن) -پنیر پیتزا: حدود 200 گرم -قارچ: 5 تا 6 عدد، ورقه ای خرد شده -ذرت پخته شده: 4 تا 5 قاشق غذاخوری -فلفل دلمه ای رنگی: نصف یک عدد -پیاز نازک خرد شده: یک عدد کوچک -رب گوجه فرنگی یا سس مخصوص پیتزا: 2 قاشق غذاخوری -آویشن و پونه خشک: به دلخواه -نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم -روغن زیتون یا کره: کمی برای تفت دادن |
بدون روغن بودن تن ماهی در این پیتزا باعث میشه یه وعده غذای خوشمزه و مفید برای سلامتی میل کنید؛ دقیقاً مثل اکثر خورشت های خانگی لذیذی که با مواد اولیه سالم تهیه میشن مثلاً همین شیرین خورشت لاهیجانی.
مخصوصاً اگه حسابی به تناسب اندام خودتون اهمیت میدین؛ حتی اگه رژیم لاغری دارین لازم نیست برای خوردن این پیتزای خانگی خوشمزه تا وعده چیت صبر کنید.
1.آماده کردن مواد اولیه برای پیتزا تن ماهی
قبل از هر چیزی بریم سراغ آماده کردن مواد اولیه تا موقع چیدن پیتزا، همه چی دم دست و آماده باشه؛ پس برای پختن تن ماهی، قوطی کنسرو رو حتماً توی یه قابلمه آب بذارین تا حدود ۲۰ دقیقه بجوشه. این کار هم بهداشتیه، هم بوی زُهم ماهی رو کم می کنه.
بعد از اینکه خنک شد، درش رو باز کنید و روغنش رو کاملاً بگیرید و با چنگال تیکه تیکه اش کنید تا راحت تر روی پیتزا پخش بشه؛ البته حتی می تونید خودتون تن ماهی خانگی درست کنید تا خیالتون حسابی بابت سالم بودنش راحت باشه. قارچ ها رو خوب بشورید و با دستمال خشک کنید بعد به صورت ورقه ای نازک برش بزنید.
یه تابه بردارید و یه کوچولو کره یا روغن بریزید و قارچ ها رو روی حرارت بالا تفت بدین تا هم آب نندازه و هم خوش عطر بشه اما حواستون باشه زیاد هم نپزه که له نشه. اگه کنسرو ذرت دارین کافیه آبکشش کنید. اگه از ذرت پخته شده خانگی استفاده می کنید فقط مطمئن شید کاملاً پخته و نرمه.
در ادامه نصف یه فلفل دلمه ای رنگی رو انتخاب کنید (قرمز یا زرد خیلی پیتزا تن ماهی رو خوشگل می کنن!) و به صورت باریک یا نگینی خردش کنید. یه پیاز کوچیک رو پوست بگیرید و نازک حلقه ای یا خلالی برش بزنید.
می تونید کمی تفتش بدین که ملایم تر و شیرین تر بشه یا خام استفاده کنید که تردی خاصی به پیتزا تن ماهی بده. پنیر پیتزا رو هم از قبل از فریزر بیرون بیارید تا نرم و راحت تر روی پیتزا پخش شه. اگه ترکیبی از چند نوع پنیر دارین بهتره الان مخلوطشون کنیید تا آماده باشه.
حالا رب گوجه یا سس مخصوص پیتزا رو هم توی یه ظرف کوچیک بریزید. اگه خواستین یه قاشق روغن زیتون، یه کوچولو آویشن، نمک و فلفل هم بهش اضافه کنید تا خوش عطرتر بشه. اگر دسر خور هستید هم پیشنهاد می کنیم از همین حالا به فکر آماده کردن تارت توت فرنگی تک نفره برای دسر باشید. حالا که صحبت از توت شد حتی توت فرنگی و شکلات هم میتونه ایده خوبی برای دسر باشه.
2.آماده کردن خمیر پیتزا و سس پایه
خب حالا که مواد اولیه پیتزا با تن ماهی آماده اس نوبت به پایه خوشمزه این پیتزا فوری خانگی می رسه؛ البته اگه از خمیر آماده استفاده می کنید از قبل در دمای محیط بذاریدش تا یخش باز شه و حالت کشسانی پیدا کنه؛ ولی اگه خودتون خمیر پیتزا رو درست کردین (آفرین بهتون!)، مطمئن شید که خوب استراحت کرده و پُف کرده باشه.
حالا سینی فر یا قالب مخصوص پیتزا رو با یه مقدار خیلی کم روغن چرب کنید یا یه کاغذ روغنی کف سینی و قالب بندازین. بعد خمیر رو با دست یا وردنه پهن کنید تا یه لایه نه خیلی نازک و نه خیلی ضخیم بشه. لبه های خمیر رو می تونید یه ذره بلندتر درست کنیید تا مواد ازش بیرون نریزه و ظاهر حرفه ای تری پیدا کنه.
برای سس پیتزا تن ماهی و قارچ هم یه لایه نازک از سس پیتزا یا رب گوجه فرنگی با پشت قاشق یا قلم مو روی سطح خمیر پخش بشه. اگه دوست دارین می تونید این سس رو از قبل با روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه، یه کم پودر سیر و آویشن ترکیب و مزه دار کنید؛ این طوری طعم پایه پیتزا تن ماهی فوق العاده میشه.
در آخر هم، یه کوچولو آویشن خشک شده روی سطح سس بپاشید. این کار نه تنها عطر پیتزا رو جذاب تر می کنه بلکه ترکیبش با تن ماهی یه طعم متفاوت و خاص می سازه. با پخت یه همچین غذاهایی دیگه لازم نیست فکرتون رو پیش این بذارید که مثلاً دلیل شفته شدن برنج چیه یا از اون بدتر این که اگر برنج سفت شد چه کنیم؟!
3.چیدن مواد روی خمیر پیتزا تن ماهی؛ ترتیب درست برای طعم بهتر
حالا نوبت به جذاب ترین قسمت از تهیه پیتزا با تن ماهی میرسه که شامل چیدن مواد روی خمیر هست و اینجاست که سلیقه و ذوق آشپز و خانه داری شما معلوم میشه. قبل از هر چیزی یه لایه نازک اما کامل از پنیر پیتزا روی سس پخش کنید. این لایه باعث میشه مواد بعدی بهتر بچسبن و موقع پخت، مزه ها به خوبی با هم ترکیب بشن. اگه پنیر ترکیبی مثل موزارلا و چدار دارین، از هر کدوم یه کم بریزید تا طعمش حرفه ای تر بشه.
بعد تن ماهی رو تیکه تیکه و یکنواخت روی سطح پنیر بریزید و زیاد فشرده اش نکنید فقط پخشش کنید تا همه جا طعم بگیره. در ادامه قارچ های تفت داده شده رو روی خمیر پیتزا پخش کنید. اگه بخواین ظاهر پیتزا زیباتر باشه می تونید به صورت دایره ای بچینید.
فلفل دلمه ای رنگی یادتون نره که با رنگ های مختلف (قرمز، زرد، سبز) یه ترکیب چشم نواز می سازه. مزه شیرین فلفل با تن ماهی خیلی خوب جور در میاد. پیاز رو اگه حلقه ای برش زدین چند تا حلقه وسط پیتزا بچینید اما اگه خلالی خرد کردین پخششون کنید.
پیاز طعم پیتزا رو گرم تر و خوش خوراک تر می کنه. در آخر، ذرت ها رو بین مواد بپاشید. هم به پیتزا رنگ میده و هم شیرینی ملایمش یه تعادل خوب با بقیه مزه ها ایجاد می کنه.
روی همه مواد یه لایه دیگه از پنیر پیتزا بریزید. این لایه آخر باعث میشه پیتزای تن ماهی شما کش دار و طلایی بشه و موقع بیرون آوردن از فر، همه رو وسوسه کنه. اگه خواستین یه ذره هم پودر آویشن یا فلفل قرمز روی پیتزا، الان وقتشه!
4.پخت پیتزا با تن ماهی به روش حرفه ای
خب حالا که مواد رو چیدیم نوبت به پخت پیتزا میرسه. پخت پیتزا با تن ماهی یکی از مهم ترین مراحلیه که تاثیر زیادی روی طعم و بافت نهایی داره.
قبل از اینکه پیتزا رو داخل فر بذارید باید فر رو از قبل گرم کنید. این ترفند آشپزی هم از ما به یاد داشته باشید که درجه حرارت مناسب برای پخت پیتزا:
بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی گراد هست.
اگه فر شما دماهای مختلف رو نشون میده بهتره دما رو روی ۱۸۵ درجه تنظیم کنید. این دما به اندازه کافی برای پخت یکنواخت خمیر و ذوب شدن پنیر مناسب هست. بعد از اینکه فر به دمای مورد نظر رسید، پیتزا رو با دقت داخل طبقه وسط فر قرار بدین. اینطوری هم پیتزاتون بهتر می پزه و هم از سوختن یا خشک شدن لبه ها جلوگیری میشه.
اگه فر شما حرارت بالا و پایین داره، می تونید از این گزینه استفاده کنید تا پیتزا به صورت یکنواخت بپزه. پیتزا رو به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر بذارید البته زمان دقیق به ضخامت خمیر و دمای فر بستگی داره؛ پس بهتره حواستون باشه که بعد از ۱۵ دقیقه بررسی کنید.
وقتی که پنیر پیتزا کاملاً ذوب و طلایی و لبه های خمیر هم قهوه ای و ترد بشه دیگه پیتزا تن ماهی شما آماده اس. اگه بخواین پیتزای تردتری داشته باشین می تونید ۲-۳ دقیقه آخر رو از گرمای بالای فر (کبابی) استفاده کنید. برای اطمینان از پخت کامل یه چنگال یا کاردک کوچک رو به لبه های خمیر پیتزا بزنید و ببینید که خمیر پخته یا نه.
اگه پیتزا تن ماهی و قارچ به راحتی جدا شد و بافت تردی داشت، آماده سرو کردنه. اینجا وقتشه که اون ترشی ترب سفید کره ای که طرز تهیه اش رو بهتون یاد دادیم از یخچال در بیارید و کنار بقیه مخلفات بچینید.
حالا که پیتزا تن ماهی با قارچ آماده شده اون رو با احتیاط از فر در بیارید و کمی صبر کنید تا خنک بشه؛ بعد با دقت برش بزنید و از طعم فوق العاده این پیتزا خانگی لذت ببرید!
نکات مهم در تهیه پیتزا تن ماهی خوشمزه
برای اینکه پیتزا تن ماهی خوشمزه تر و حرفه ای تر بشه چند تا نکته ساده اما موثر وجود داره که می تونه طعم و ظاهر پیتزا رو عالی کنه:
- زیتون یا حلقه های گوجه: اگه اهل تنوع هستین زیتون های سیاه یا حلقه های گوجه فرنگی رو به پیتزا اضافه کنیر تا طعم و ظاهر خاص تری پیدا کنه:
- پیتزا تن ماهی و قارچ با ذرت: ترکیب پیتزا تن ماهی و قارچ بدون شک یکی از بهترین هاست اما اگه بهش ذرت هم اضافه کنید یک پیتزا تن ماهی و ذرت مجلسی و حرفه ای میشه؛
- ترکیب چند نوع پنیر: برای پنیر پیتزا، ترکیب چند نوع پنیر مثل موزارلا، گودا یا چدار میتونه طعم بهتری به پیتزا بده و پیتزای شما رو حرفه ای تر کنه؛
- حواستون به آبدار نشدن مواد باشه: مهمه که مواد مثل قارچ، تن ماهی یا ذرت زیاد آب نندازن. اگر مواد خیلی آبدار بشن ممکنه خمیر پیتزا شل بشه و خوشمزه نشه؛
با رعایت این نکات ساده، پیتزا تن ماهی خیلی خوشمزه تر و حرفه ای تر میشه. امتحان کنید و از طعمش لذت ببرید مخصوصاً اگه یه کمی قارچ سوخاری خانگی هم کنارش بذارید که دیگه نور علی نور میشه.
ختم کلام
پیتزا همیشه انتخاب خوبیه ولی وقتی می خواین سریع و آسون یه غذای خاص درست کنید، پیتزا ماهی یعنی همون پیتزا با تن ماهی می تونه یه ایده فوق العاده عالی و خوشمزه باشه. پیتزا تن ماهی و ذرت هم سالمه، هم اقتصادی، هم کلی جا برای خلاقیت داره. یه بار درستش کنید مطمئن باشید از اون به بعد خودتون و خانواده مشتری دائمی این طعم جدید می شید!
سوالات متداول
تن ماهی با پنیر پیتزا ضرر دارد؟
معلومه که نه، ترکیب تن ماهی با پنیر پیتزا برای افراد سالم مشکلی ایجاد نمی کنه اما مصرف زیادش به دلیل چربی و نمک پنیر و احتمال وجود جیوه در تن ماهی توصیه نمیشه.
طرز تهیه تن ماهی با سیب زمینی و پنیر پیتزا چگونه است؟
سیب زمینی رو بپزید یا سرخ کنید و بعد هم با تن ماهی ترکیب بشه و داخل ظرف بریزید. حالا روی مواد، پنیر پیتزا اضافه کنید و بذارید داخل فر یا مایکروویو تا پنیرش آب شه.
غذا با تن ماهی و پنیر پیتزا چی درست کنیم؟
ترکیب تن ماهی با پنیر پیتزا میتونه خیلی متنوع باشه از کوکوی تن ماهی با پنیر پیتزا گرفته تا کتلت تن ماهی با پنیر پیتزا، ماکارونی با تن ماهی و پنیر پیتزا، خوراک تن ماهی با پنیر پیتزا و غیره.
آیا پیتزا با تن ماهی بوی زهم می گیره؟
اگه تن ماهی رو قبل از مصرف خوب بجوشونید و روغنش رو جدا کنید نه تنها بوی زهم نمی گیره بلکه طعمش هم دلپذیرتر می شه.
چیکار کنیم پیتزا تن ماهی خوشمزه تر بشه؟
اضافه کردن موادی مثل قارچ، ذرت، فلفل دلمه ای، زیتون یا چند نوع پنیر، پیتزا تن ماهی رو خوش طعم تر و حرفه ای تر می کنه.
ترکیبش جالبه. من همیشه پیتزا گوشت و مرغ میخوردم. اینو باید امتحان کنم ببینم چطور میشه.