تجربه خوردن ترش کباب رشتی برای این نویسنده لاهیجانی به آنجایی بر میگردد که به منزل دوست رشتیاش به صرف ترشه کباب دعوت شد؛ اما وقتی حسابی شکمش را صابون زد که قرار است نهار یک دل سیر کباب بخورد، متوجه شد که ترش کباب رشتی اصلاً کباب نیست!
بلکه خورشتی است که با مرغ درست میشود البته این خورشت همراه با برنج معطر آن هم برنج ایرانی اصل شمال و مخلفاتی همچون زیتون سرو شد و به حدی لذیذ و خوشمزه بود که حتی حاضر به عوض کردن آن با لذیذترین کباب ها هم نبودم!
ترش کباب رشتی؛ غذایی ساده اما لذیذ که عاشقش خواهید شد
همانطور که متوجه شدید ترش کباب جزو آن غذاهای شمالی بسیار غافلگیرکننده است که اصلاً اسمش با شخصیت واقعی اش هیچ تناسبی ندارد؛ اما از حق نگذریم ترش کباب رشتی به حدی لذیذ و خوشمزه است که شرط می بندیم حتی خود شما هم این غذا را با صدتا کباب بریان معاوضه نکنید.
اصلاً تمام غذاهای شمالی یک چنین شور و حالی دارند مثلاً همین کته باقالی که تقریباً در همه جای ایران طبخ می شود را همراه با ماهی دودی و پنیر برشته میل کنید(در صورت تمایل می توانید پنیر برشته بدون تخم مرغ بپزید) تا متوجه شوید که زندگی چقدر می تواند شیرین و دل انگیز باشد!
اما از آنجایی که هنوز طعم ناب ترش کباب گیلانی با مرغ را نچشیده اید حق می دهیم که دو دل باشید و بگویید که دنیا را با کباب گوشت عوض نمی کنید!
به همین دلیل ادامه این مطلب از بخش آموزش آشپزی مجله مان را به طرز تهیه ترش کباب رشتی اختصاص داده ایم تا بدانید که این غذا چقدر بهشتی و مشتی است!
مواد لازم برای تهیه ترش کباب به سبک رشتی
قبل از اینکه دستور پخت تورشه کباب گیلانی را برایتان بگوییم، دست بکار شوید و مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد اولیه این خورشت در عین این که به راحتی در دسترس هستند جزو مواد سالم هم محسوب می شوند؛ اگر اهمیت زیادی به سلامت خود می دهید پیشنهاد می کنیم یک بار هم که شده ترش تره گیلانی میل کنید آخ که از خواص ترش تره برایتان نگوییم!
دیگر برگردیم سر صحبت خودمان درباره ترش کباب، چنانچه غذاهای ترش چندان باب میلتان نیست، برای پخت ترش کباب مقدار آبغوره یا آب نارنج را به جای یک استکان به نصف استکان کاهش دهید. اگر هم کلاً از طعم های ترش بدتان می آید که اصلاً بیخیال این قسمت ترش ماجرا شوید، گناهش گردن ما!
گفتنی است در کنار این غذای شمالی خوشمزه می توانید رسپی های لذیذ دیگری مثل رشته پلو تهرانی را هم امتحان کنید؛ خدا را شاهد می گیریم که غذاهای ایرانی چه شمالی باشد و چه تهرانی یکی از دیگری خوشمزه تر و دل انگیزتر هستند.
طرز تهیه ترش کباب رشتی
اگر می خواهید خورشت ترش کباب را همانجوری درست کنید که رشتی های عزیز و خوش مشرب می پزند، قدم به قدم طبق مراحلی پیش بروید که در ادامه برایتان می گوییم. همچنین می توانید رسپی غذاهای دیگری از جمله طرز تهیه کته گوجه شیرازی را از ما یاد بگیرید.
1.خرد کردن و پختن مرغ
در ابتدا مرغ را به 4 قسمت تقسیم کرده و سپس در روغن سرخ کنید. حالا یک قابلمه دیگر بردارید و آبغوره، رب گوجه فرنگی و پیاز رنده شده را در آن بریزید و همگی را روی حرارت بگذارید.
صبر کنید تا محتویات قابلمه به جوش بیاید و بعد نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید تا سس خوشمزه شما آماده شود. در ادامه مرغ سرخ شده را درون این سس بیندازید و درب قابلمه را بگذارید تا تکه های مرغ در کمال آرامش برای خودشان بپزند و عشق کنند.
حالا که زحمت آماده کردن مرغ را کشیده اید، می توانید کمی از آن را برای نهار فردا کنار بگذارید و طعام پلو مازندرانی بپزید.
2.خرد و سرخ کردن سیب زمینی ها
حالا نوبت به خلالی خرد کردن سیب زمینی ها و سرخ کردن آن ها می رسد. حتماً حواستان باشد که به سیب زمینی، نمک و زردچوبه بزنید. خیالتان که از سرخ شدن سیب زمینی راحت شد، بادمجان و گوجه را خرد و سرخ کنید. بهتر است که گوجه ها حلقه ای و بادمجان به صورت ورقه های طولی باشد.
برش حلقه ای گوجه فرنگی و ورقه ای طولی بادمجان باعث می شود موقع پخت شکل و بافت این مواد غذایی حفظ شود و خورشت ترش کباب گیلانی شما ظاهر زیباتر و مجلسی تری پیدا کند.
علاوه بر این گوجه فرنگی حلقه ای داخل خورشت له نمی شود و در عین حال هم طعم خوبی به ترش کباب می دهد. ورقه های طولی بادمجان هم بهتر سرخ می شوند و روغن کمتری جذب می کنند که این موضوع برای تناسب اندام اهمیت زیادی دارد.
پس حتی در دوره رژیم لاغری هم با خیال راحت اما به اندازه و متعادل می توانید این غذای شمالی با برنج را میل کنید. از این ها گذشته چنین بادمجان هایی راحت تر داخل تابه چیده می شوند و از آن طرف هم خوش ظاهر تر در می آیند.
3.سرو ترش کباب گیلانی
در نهایت مرغ را درون ظرف مناسبی بریزید و همراه با سیب زمینی، گوجه فرنگی و بادمجان میل کنید.
اگر هم می خواهید که غذایتان حسابی خوشمزه و لذیذ شود و نهایت لذت را از آن عطر و طعم دلچسب ترش کباب رشتی ببرید ترفند آشپزی مخصوص ما را امتحان کنید:
اضافه کردن گوجه، بادمجان و سیب زمینی به خورشت را برای دقایق آخر بگذارید.
اما حواستان باشد که اصلاً خورشت ترش کباب گیلانی را هم نزنید و فقط اجازه دهید که حدوداً یک ربع تا نیم ساعت روی شعله بماند. با این کار آب خورشت حسابی به خورد گوجه فرنگی، بادمجان و سیب زمینی می رود و آن ها طعم خوشایندی پیدا می کنند.
اگر به ترشی و مخلفات کنار غذا علاقه دارید البته که می توانید این غذای خوشمزه را همراه با انواع ترشی های لذیذ میل کنید؛ مخصوصاً ترشی تربچه کره ای که را به طور ویژه توصیه می کنیم.
4.دم کردن برنج
حالا دیگر بروید برنج ایرانی اصل شمالتان را دم کنید اما حواستان به نگهداری صحیح از آن باشد که دچار مشکل کرم برنج نشوید. بعد هم این برنج را همراه با این خورشت گیلانی لذیذ بزنید بر بدن!
حتماً پشت بندش ظرف چای را بردارید و بعد از دم کردن، یک فنجان چای لاهیجان میل کنید تا عیشتان تکمیل شود.
حالا که نهار از دیار شمال بود شاید بد نباشد دسر را هم فرانسوی انتخاب کنید و سراغ طرز تهیه تارت توت فرنگی فرانسوی به روش ما بروید.
ختم کلام
در آخر جا دارد بار دیگر در این مطلب از تی رایس تاکید کنیم ترش کباب جزو آن غذاهای مخصوص رشتی است و این خورشت را با این نام حتی در لاهیجان و دیگر شهرهای گیلان هم نمی شناسند! در بهترین حالت ممکن است به ترش کباب رشتی، خوراک مرغ بگویند.
البته در عمل هیچ کدام این حواشی اهمیتی ندارد و مهم ذات خوشمزه و لذیذ این غذا است نه اسم و رسمش! به خصوص حالا که دیگر طرز تهیه ترش کباب رشتی را می دانید و می توانید هر لحظه اراده کردید به راحتی این غذای دلچسب را بپزید و کیف کنید.
سوالات متداول
آیا ترش کباب همان کباب ترش است؟
خیر، مثل این است که بگوییم ابولفضل پور عرب و فریبرز عرب نیا یک نفر هستند! ترش کباب با مرغ درست میشود و نوعی خورشت شمالی است در حالی که کباب ترش از گوشت کبابی ترش مزه و طعم دار شده تهیه میشود.
در ترش کباب رشتی از چه چاشنی ای استفاده می شود؟
چاشنی اصلی ترش کباب رشتی آبغوره یا آب نارنج است که به آن طعمی ترش و دلپذیر می دهد. با این حال برخی از سبزی های معطر محلی هم ممکن است در تهیه این خورشت مورد استفاده قرار بگیرند.
آیا می توان ترش کباب رشتی را با گوشت قرمز درست کرد؟
بله، در برخی مناطق گیلان ترش کباب با گوشت گوسفندی یا گوساله هم تهیه می شود اما نسخه رایج و اصلی این غذا را در رشت با مرغ طبخ می کنند.
ترش کباب رشتی را با برنج بخوریم یا نان؟
ترش کباب رشتی یک خورشت است و با برنج سرو می شود اما خب اگر دلتان می خواهد آن را با نان سنگک تازه یا هر نان دیگری میل کنید و لذتش را ببرید.
ترش کباب رشتی از غذاهای مورد علاقه منه و همیشه دنبال یه دستور اصیل بودم. این دستور خیلی خوب توضیح داده شده و طعمش دقیقا مثل چیزی بود که تو رشت خوردم. ممنون از شما
برای اولین بار بود که خورشت ترش کباب رشتی درست کردم و نتیجه خیلی بهتر از انتظارم شد. دستور شما عالی بود و همه چیز دقیقا به همون خوشمزگی که باید باشه بود.
چقدر خوشحالم که این دستور ترش کباب رشتی رو پیدا کردم. برای اولین بار امتحانش کردم و طعمش واقعا عالی شد. خانواده ام خیلی خوششون اومد. خیلی متشکرم.
این غذارو فقط باید توی رشت خورد تا لذتش قشنگ به جون آدم بشینه
کلا این غذا فوق العاده اس رشت و تهرانم نداره
سلام من تازه ازدواج کردم با دستور پخت شما یه غذای خوشمزه درست کردم 😍 ممنون از شما❤️🔥❤️🔥
من تو رشت تو رستوران چهل وشش خوردم که واقعا طعم بی نظیری داشت تو چند آینده میخوام نارنج بگیرم حتما درست کنم