طرز تهیه برگر گیاهی در خانه [خوشمزه، سالم و اقتصادی]

آموزش تهیه برگر گیاهی رستوران در خانه
طرز تهیه برگر گیاهی رو که یاد بگیرید همیشه می تونید یه غذای خوشمزه، سالم و فوری تهیه کنید!

اگر دنبال یه غذای خوشمزه، سالم و بدون گوشت می گردین که هم سریع آماده بشه هم طعمی عالی داشته باشه، برگر گیاهی همون گزینه ایه که دنبالش هستین! مخصوصاً برای روزهایی که کلی کار روی سرتون ریخته از شستن پتو گرفته تا هزار و یک مشغله دیگه این دستور پخت ساده و سریع از آموزش آشپزی ما بهتون کمک می کنه توی کمتر از یک ساعت یه برگر خوشمزه درست کنید که هم خودتون ازش لذت ببرید و هم هر کسی که می خواد تغذیه سالمی داشته باشه، عاشقش بشه.

با این دستور پخت از تی رایس می تونید به راحتی از مواد طبیعی و سالم یه برگر خوشمزه بسازید که حتی افرادی که گوشت نمی خورن هم عاشق این همبرگر وگان خانگی میشن! اگه هم فقط خوشمزه و سالم بودن غذا براتون مهمه که حتماً ترش کباب گیلانی هم یکی از گزینه هاییه که پیشنهاد می کنیم امتحانش کنید.

انواع برگر گیاهی

بعد از یه روز شلوغ کاری یا روزی که نزدیک ظهر از خواب بیدار میشید و یه خواب عجیب دیدین و شاید دنبال تعبیر خواب دعوا با همسر و گریه باشید، در هر صورت جای نگرانی نیست؛ قول میدیم این برگر گیاهی لذیذ حسابی حالتون رو خوب میکنه.

برگر گیاهی وگان داخل پاکت غذای بیرون بر
چیزبرگر گیاهی (Vegan Cheeseburger) بدون گوشت و لبنیات تهیه میشه و مخصوص گیاهخوارهاست.

حالا که می خواین این برگر خانگی خوشمزه رو تهیه کنید بد نیست بدونید که انواع برگر گیاهی میتونه خیلی متنوع باشه؛ از برگر گیاهی با عدس گرفته تا برگر گیاهی با نخود، برگر گیاهی با سیب زمینی و برگر گیاهی با سویا.

حتی اگه یه کمی بگردین می تونید آشپزی گیاهی رو خیلی حرفه ای تر یاد بگیرید و غذاهایی مثل آبگوشت گیاهی، قورمه سبزی گیاهی و پیتزا گیاهی بپزید.

مقاله مرتبط:  لاغری بدون رژیم [5 روش ساده و موثر برای کاهش وزن بدون سختی]

طرز تهیه برگر گیاهی خانگی

قبل از اینکه دست به کار بشید و این برگر گیاهی رو بپزید لازمه مواد اولیه رو آماده کنید. خیلی خوشحالیم که می خواید یه غذای سالم و خوشمزه درست کنید چون این برگر گیاهی علاوه بر اینکه خیلی خوشمزه اس برای سلامتی شما هم خیلی مفیده.

مخصوصاً اگه دنبال اندام متناسب و سبک زندگی سالم هستین و می خواین بدونید چگونه اندام کره ای داشته باشیم، این سبک غذاخوردن قدم خوبیه! از این ها گذشته مواد لازم برای این برگر خیلی راحت و در دسترس هستن و شما می تونید از مواد طبیعی استفاده کنید تا طعم فوق العاده ای به برگر بدید.

حالا بیاید مواد اولیه این برگر گیاهی رو با هم آماده کنیم و شروع کنیم به تهیه این غذای خوشمزه!

مواد لازم برای تهیه برگر گیاهی
لوبیا چیتی یا قرمز پخته شده: یک پیمانه

ذرت پخته: نصف پیمانه

-قارچ خردشده: نصف پیمانه

-پیاز متوسط: یک عدد

-سیر: یک حبه

-آرد نخودچی یا جو دوسر آسیاب شده: نصف پیمانه
نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و آویشن: به مقدار لازم
-کمی روغن برای سرخ کردن

البته اگر دلتون می خواد برگر گیاهی با لوبیا قرمز رو تردتر بپزید، پیشنهاد می کنیم از یه کمی آرد سوخاری هم استفاده کنید.

دختری جوان و زیبا که پیشبند آشپزی پوشیده و یک برگر گیاهی در دست داره
برگر گیاهی رو می تونید همراه با نان مخصوص وگان سرو کنید که بدون تخم مرغ و شیر تهیه میشه.

ناگفته نمونه اگه در کنار گیاه خواری به غذاهای گوشتی هم علاقه دارین، بد نیست یه نگاهی هم به طرز تهیه سیر پلو با گوشت گوسفندی بندازین.

 1. آماده کردن مواد اولیه

قبل از اینکه وارد مراحل اصلی تهیه برگر گیاهی با لوبیا بشیم لازمه مواد اولیه رو درست و اصولی آماده کنیم. اول از همه، لوبیاهای پخته شده رو خوب آبکش کنید تا کاملاً خشک بشن؛ چون اگر لوبیاها آب اضافه داشته باشن، خمیر برگر شُل میشه و موقع پخت وا میره. پیاز و سیر رو خیلی ریز خرد کنید، جوری که وقتی داخل برگر مخلوط میشن به خوبی بافت رو یک دست کنن. قارچ ها رو هم بهتره کمی تفت بدین تا آب اضافیشون کشیده بشه. این کار باعث میشه که برگر موقع سرخ شدن شکل خودش رو حفظ کنه و تردتر بشه.

نکته جالب اینجاست که بعضی ها برای تنوع، به جای لوبیا قرمز از کینوا هم استفاده می کنن و یه مدل دیگه از برگر گیاهی (برگر گیاهی با کینوا) رو می پزن؛ اما توی این دستور، تمرکزمون روی همون ترکیب کلاسیک لوبیا و سبزیجات خوشمزه اس و می خوایم که روش تهیه همبرگر گیاهی با قارچ رو بهتون آموزش بدیم.

این رو هم بهتون بگیم که اگه دنبال یه غذای ترکیبی گیاهی هستین، کته باقالی پلو رو کنار این برگر خوشمزه سرو کنید و ببینید که چه ترکیب جالبی از آب در میاد!

مقاله مرتبط:  طرز تهیه پیتزا تن ماهی با قارچ و ذرت [آموزش کامل + نکات مهم]

2. مخلوط کردن مواد همبرگر گیاهی

حالا که مواد اولیه برگر گیاهی رژیمی مون آماده شده، وقتشه که همه رو با هم ترکیب کنیم. لوبیای پخته شده، ذرت، قارچ تفت داده، پیاز، سیر، ادویه های خوش عطر (مثل نمک، فلفل، پاپریکا و آویشن) و آرد نخودچی یا جو دوسر رو داخل یه کاسه بزرگ بریزید.

تصویری از زنی خندان که برگر گیاهی در دست داره
در طرز تهیه برگر بلغور گیاهی می تونید توی پایه برگر به جای لوبیا یا سویا از بلغور پخته شده استفاده کنید.

بعد با دست یا گوشت کوب، مواد رو آروم له کنید. هدف اینه که ترکیبمون انسجام بگیره و یه حالت چسبنده پیدا کنه اما نه اون قدر که کاملاً له و پوره ای بشه. برای این که بتونید خوشمزه ترین و بهترین برگر گیاهی رو بپزید توصیه می کنیم بعضی دونه های ذرت یا تکه های کوچیک لوبیا توی خمیر معلوم باشه. این کار باعث میشه برگرمون بعد از پخت، بافت جذاب تری داشته باشه و هر گازش لذت بخش تر بشه!

اگر دیدین خمیر برگر گياهي خیلی شله یا چسبندگی لازم رو نداره، می تونید خیلی کم آرد نخودچی یا حتی کمی آرد سوخاری اضافه کنید تا قوام بگیره. در نهایت این مهمه که یه خمیر یک دست، چسبنده و بافت دار داشته باشید که وقتی برگرها رو شکل میدین، راحت فرم بگیرن و وا نرن!

همچنین حواستون باشه آرد نخودچی رو درست نگهداری کنید دقیقاً مثل کاری که برای برنج انجام میدین تا درگیر مشکلاتی مثل کرم برنج نشید این جوری حتی از شپشک برنج هم دور می مونید.

3. شکل دادن به برگر های گیاهی

بعد از آماده شدن خمیر برگر خانگی گیاهی نوبت به فرم دادن برگرها میرسه! دستاتون رو کمی با آب یا روغن چرب کنید تا مواد بهشون نچسبه. بعد یه تکه از خمیر بردارین و با کف دست به آرومی گردش کنید و کمی فشار بده تا شکل یه برگر خوشگل و مرتب دربیاد. ضخامتش رو زیاد نکنید؛ حدود یک تا یک و نیم سانت بهترین اندازه است. این طوری هم خوب مغزپخت میشه، هم ظاهر قشنگی داره.

برگرهای گیاهی سرخ شده همراه با حلقه پیاز خام و خیار و گوجه خرد شده
کاهو، گوجه فرنگی، خیارشور، پیاز، سس های وگان، آووکادو و حتی قارچ گریل شده جزو مخلفات محبوب برگر گیاهی هستن.

اگر دوست دارین همه برگرهای وگان شما یک اندازه و حرفه ای باشن، می تونید از یه قالب کوچک دایره ای هم کمک بگیرید؛ حتماً حواستون باشه که برگرها ترک نداشته باشن چون موقع پخت ممکنه وا برن. پس خوب فرم بدین و لبه هاش رو با دست صاف کنید.

مقاله مرتبط:  طرز تهیه گمج کباب گیلانی اصیل با تمام نکات + نسخه رشتی

4. پخت برگر گیاهی در خانه

حالا میریم سراغ بخش خوشمزه ماجرا در تهیه این غذای گیاهی ایرانی: پختن برگرها!

یه تابه نچسب رو بذارید روی حرارت متوسط و کمی روغن توش بریزید. وقتی روغن داغ شد، برگرها رو آروم داخل تابه بچینید. هر طرف برگر گیاهی رو حدود ۳ تا ۴ دقیقه سرخ کنید تا طلایی و کمی برشته بشه.

زیاد جا به جاشون نکنید؛ بذارید یه طرفش کامل خودش رو بگیره بعد با ملایمت برگردونید. اگه دوست دارین این غذا گیاهی سالم تر باشه یا روغن کمتری مصرف کنید، می تونید برگرهاتون رو توی فر هم بپزید. کافیه فر رو روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید، برگرها رو روی کاغذ روغنی بچینید و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید؛ بعدش پشت و روشون رو عوض کنید تا دو طرفشون برشته شه.

هر مدلی که برای تهیه برگر خانگی انتخاب کنید، یادتون نره که هدفمون یه برگر گیاهی خوشمزه با لایه بیرونی ترد و مغز نرم و خوش بافت هست! پس با صبر و حوصله برگرهاتون رو بپزید تا هم ظاهرشون عالی بشه هم طعمشون حسابی دلنشین.

نکات خوشمزه برای سرو برگر گیاهی

وقتی برگرهای خوش رنگ و لعابتون آماده شدن، وقتشه که یه ساندویچ حسابی درست کنید:

  • می تونید از نان برگر کلاسیک یا نان سبوس دار استفاده کنید که سالم تر باشه؛
  • یه لایه سس خوشمزه (مثل سس خردل، مایونز گیاهی یا سس مخصوص برگر) بزنید؛
  •  چند برگ کاهو، حلقه های گوجه فرنگی تازه و خیارشور خوشمزه بهش اضافه کنید؛
  • اگه دوست دارین خاص تر شه یه کمی آووکادو له شده یا حتی یه ورق پنیر گیاهی هم لای برگرتون بذارید؛

و البته یادتون نره که کنار این برگر گیاهی خوشمزه یه کاسه کوچیک سالاد یا چند تکه سیب زمینی تنوری، مزه اش رو دوچندان می کنه؛ با چند تا افزودنی ساده، برگر گیاهی خانگی شما به یه وعده خاص و دلبر تبدیل میشه!

مردی جوان و خندان که برگر گیاهی در دست داره
خوشمزگی بدون گوشت هم ممکنه!
برگر گیاهی امروز ما، هم سالمه هم سیرکننده.

اگه هم می خواین همبرگر گیاهی رو با برنج سرو کنید، بهتره بدونید برای نرم شدن برنج چه باید کرد تا غذاتون یه وعده دلچسب بشه. حالا که حرف از یه وعده غذایی خوشمزه و لذیذ شد می تونی کنار برگرتون، کته درست کنید. فقط حواستون باشه جلوگیری از شفته شدن برنج کته مهمه!

مقاله مرتبط:  آموزش کامل طرز تهیه شاتوبریان با سس جگر و قارچ + نکات کلیدی

بعد از نوش جان کردن این غذای گیاهی و وگان بد نیست یه لیوان چای سبز هم میل کنید اما چای سبز خارجی بهتره یا ایرانی؟ مگه این که به جای نوشیدنی ترجیحتون یه دسر خوشمزه و خاص باشه که در این صورت یه پیشنهاد شیرین و ساده براتون داریم:

همین امروز، طرز تهیه توت فرنگی شکلاتی رو یاد بگیرید؛ اما اگه فرصت و حوصله کافی برای دسر درست کردن دارین، پیشنهاد می کنیم به جای این دسر ساده یه چیز خفن تر درست کنید مثلاً سراغ طرز تهیه کیک توت فرنگی برید.

چطور برگر گیاهی رو فریز کنیم؟

حالا که طرز تهیه برگر گیاهی با لوبیا رو یاد گرفتین اگه می خواین همیشه چندتا برگر گیاهی آماده داشته باشین، فریز کردن رو امتحان کنید. کافیه بعد از اینکه مایه برگر رو شکل دادین و به صورت گرد و مرتب فرم گرفتن، هر برگر رو جدا جدا توی یه ورق کاغذ روغنی یا پلاستیک فریزر بپیچید. بعد همه شون رو توی یه ظرف دربسته یا زیپ کیپ بچینید و توی فریزر بذارید.

قبل از سرخ کردن نیازی نیست که حتماً یخشون رو کامل باز کنید. فقط کافیه شعله رو پایین بیارید و کمی بیشتر زمان بدین تا مغزشون هم خوب گرم بشه. با این روش همیشه برگر گیاهی خانگی و خوشمزه توی دسترس دارین، بدون دردسر و وقت تلف کردن!

همبرگر گیاهی همراه با ریحان تازه و گوجه
اگر فکر می کنید برگر فقط با گوشت خوشمزه اس، این یکی رو امتحان کنید!
مقاله مرتبط:  بیف استراگانوف روسی: طرز تهیه مرحله به مرحله + نکات کلیدی

ختم کلام

همون طور که در اموزش برگر گیاهی ما متوجه شدین، درست کردن این غذای گیاهی نه سخت بود، نه وقت گیر!حالا وقتشه این دستور رو، مخصوصاً شما عزیزای گیاهخوار امتحان کنید و یه غذای متفاوت و سالم به خودتون و خانواده هدیه بدین.

سوالات متداول

برگر گیاهی چیست؟

برگر گیاهی یه مدل برگر بدون گوشت هست که با مواد گیاهی مثل لوبیا، قارچ یا کینوا درست میشه. هم سالمه، هم خوشمزه!

آیا برگر گیاهی پروتئین کافی داره؟

بله، برگر گیاهی با ترکیب موادی مثل لوبیا، قارچ و آرد نخودچی مقدار خوبی پروتئین گیاهی داره؛ البته نسبت به برگر گوشت کمتره اما کاملاً برای یک وعده سالم و مقوی کفایت می کنه.

کالری برگر گیاهی چقدره؟

بسته به مواد استفاده شده، هر عدد برگر گیاهی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کالری داره. اگه با روغن کمتر سرخ بشه یا در فر بپزه، کالریش کمتر میشه.

چیکار کنم برگر گیاهی وا نره و از هم نپاشه؟

حتماً مواد رو خوب مخلوط کنید و اگه حس کردین خمیر شُله، کمی آرد نخودچی یا آرد سوخاری اضافه کنید. تفت دادن قارچ و خشک بودن مواد هم خیلی مهمه!